
سرپرست مخابرات منطقه قم با اشاره به سرمایهگذاری بیش از ۲ هزار میلیارد ریالی مخابرات استان در حوزه فیبر نوری طی دوسال آینده گفت : طی ۲ سال آینده شبکه فیبر نوری در تمام سطح شهر قم اجرا خواهد شد و علاوه بر ارائه اینترنت، خدمت مکالمه نیز از طریق فیبر نوری که کیفیت بسیار بالایی دارد، انجام میشود.
به گزارش ندای قم ،رسول علی اصغرپور، ظهر روز شنبه در نشست خبری که مناسبت 27اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی برگزارشد اظهارداشت: در حال حاضر استان قم دارای ۴۵۰ هزار مشترک تلفن ثابت و ۱۱۲ هزار مشترک اینترنت خانگی است.
وی با اشاره به وضعیت تلفن همراه در استان افزود: شرکت مخابرات ایران مجری خدمات همراه اول است و در حال حاضر ۳۷۰ سایت همراه اول در استان فعال هستند که بهموجب آن، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک سیمکارت از این شرکت دریافت کردهاند؛ این میزان پوشش نشاندهنده سهم بالای همراه اول در بازار ارتباطی استان است.
جایگاه برتر کشوری قم در دو شاخص مهم ارتباطی
علی اصغرپور با بیان اینکه در دو شاخص مهم ارتباطی، استان قم دارای جایگاه برتر کشوری است، گفت: در میزان مکالمه بهازای هر سایت، قم رتبه اول و در نرخ مصرف پهنای باند اینترنت بعد از تهران، رتبه دوم کشور را داراست؛ همچنین ۳۱ سایت نسل پنجم (5G) در استان راهاندازی شده و در حوزه روستایی نیز ۱۸۶ روستا تحت پوشش آنتن تلفن همراه قرار دارند که ۱۸۴ روستا به اینترنت نیز متصل هستند.
سرپرست مخابرات منطقه قم، عمر مفید کابلهای مسی را پایانیافته دانست و بر لزوم مهاجرت به فناوری فیبر نوری تأکید کرد و افزود: شبکه دسترسی باید ظرف دو سال آینده در تمام کشور ازجمله قم به فناوری فیبر نوری ارتقاء یابد تا بتوان تلفن ثابت و اینترنت پرسرعت را باکیفیت بالا به مشترکان ارائه کرد.
مزایای مهم گسترش شبکه فیبر نوری
وی خاطرنشان کرد: کابلهای مسی نهایتاً بین ۱۵ تا ۲۰ مگابیت در ثانیه سرعت میدهند و با افزایش فاصله از مرکز مخابراتی، کیفیت اینترنت بهشدت افت میکند؛ اما در فیبر نوری حتی بافاصله ۲۰ کیلومتر نیز میتوان اینترنت با سرعت ۱۰۰۰ مگابیت ارائه کرد.
علی اصغرپور با اشاره به آغاز ارائه سرعت هزار مگابیت از ابتدای اردیبهشت در قم تصریح کرد: این خدمت در حال حاضر در حال گسترش است و روزانه ۲۰ تا ۳۰ مشترک جدید به آن متصل میشوند؛ همچنین تستهای سرعت نیز در فضای مجازی منتشر شده است که نشان از کیفیت بالای این سرویس دارد.
وی یکی از مزایای مهم فیبر نوری را حذف محدودیت در تعداد خطوط تلفن دانست و گفت: درگذشته برای ارائه ۱۰ یا ۲۰ خط تلفن به یک مکان نیاز به کابلکشی فیزیکی بود، اما اکنون تنها با یکرشته فیبر نوری میتوان تعداد نامحدودی خط تلفن ثابت ارائه کرد.
سرپرست مخابرات منطقه قم، در ادامه از اجرای پروژه بزرگ توسعه ۵۰۰ کیلومتری شبکه فیبر نوری در استان خبر داد و افزود: فاز اول این پروژه به طول ۱۰۰ کیلومتر در حال اجراست و تلاش داریم تمامی مناطق استان از این خدمت بهرهمند شوند، بهویژه مناطقی که از نظر اینترنت وضعیت ضعیفی دارند در اولویت هستند.
دو پروژه مهم مخابراتی در دست اجرا است
وی از دو پروژه مهم مخابراتی در سطح استان پرده برداشت و گفت: پروژه اول، اتصال کلیه شعب اخذ رأی به فیبر نوری است که باید تا پایان سال اجرایی شود؛ پروژه دوم نیز سرویسدهی منصفانه و عادلانه اینترنت فیبر نوری در مساکن ملی است که به دستور استاندار قم در حال پیگیری و تحقق است.
وی تاکید کرد: شبکه فیبر نوری بستر مناسبی برای توسعه خدمات هوشمند شهری و خانگی، خانههای هوشمند، شهر هوشمند و سرویسهای ارزش افزوده در حوزه IT است و شرکتهای دانشبنیان نیز میتوانند از این بستر استفاده کنند.
زیرساخت های ارتباطی فرودگاه قم تامین می شود
علیاصغرپور با اشاره به نتایج بازدید مشترک با استاندار قم از فرودگاه، گفت: جا دارد به مردم استان قم تبریک بگویم بابت داشتن چنین استانداری؛ ایشان فردی جدی، پیگیر و در عین حال بسیار همراه در حل مسائل است.
وی افزود: در بازدید صورتگرفته، دو موضوع مطرح شد؛ نخست بحث شبکه داخلی فرودگاه که مقرر شد تیمهای فنی مخابرات و فرودگاه طی ۱۰ روز آینده شبکهسازی داخلی را انجام دهند؛ مخابرات نیز آمادگی دارد در حوزه طراحی و نظارت کمکرسان باشد.
علیاصغرپور همچنین به مسئله آنتندهی ضعیف در انتهای فرودگاه اشاره کرد و گفت: دکل فعلی همراه اول در خارج از محوطه فرودگاه در بخشهایی از آن پاسخگو است اما در قسمتهایی نظیر سُرا پوشش ندارد؛ مقرر شد سکتور جدیدی از سایت شهلا به سمت فرودگاه اضافه شود تا مشکل رفع گردد.وی تأکید کرد: نصب سایت جدید در داخل فرودگاه نیازمند هزینه از سوی خود فرودگاه است؛ اما ما پیشنهاد دادهایم تا پیش از استقرار رایگان دکل در مراحل پیشرفتهتر، از ظرفیت سایتهای اطراف بهرهگیری شود.
رفع مشکل آنتندهی در روستاها بر عهده وزارت ارتباطات
سرپرست مخابرات منطقه قم، درباره مشکلات آنتندهی در روستاها، گفت: اپراتورها بر اساس مجوز خود مکلف به پوشش کامل در شهرها هستند، اما در روستاها هیچ تعهدی ندارند؛ این وظیفه طبق قانون بر عهده وزارت ارتباطات و ادارهکل فناوری اطلاعات استانهاست.
علیاصغرپور همچنین با اشاره به موانع موجود برای توسعه ارتباطات، به دشواری واردات تجهیزات مخابراتی بهدلیل مشکلات اشاره کرد و گفت: تجهیزات همراه اول و ایرانسل از برندهای خارجی هستند که به سختی تهیه میشوند؛ در صورت باز شدن گشایش کوچکی، خرید گستردهای انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: ۳۷۰ سایت همراه اول در استان قم فعال است و بیشترین سهم بازار تلفن همراه استان متعلق به این اپراتور است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۳۱ سایت فایو جی متعلق به همراه اول در قم داریم و تلاش میکنیم با استفاده از تجهیزات جدید، عملکرد بسیار خوبی در ارائه خدمات به مشترکین داشته باشیم.
عدم نصب ۷ سایت همراه اول بهدلیل اعتراضهای مردمی
وی در خصوص مشکلات پوشش تلفن همراه در شهر قم نیز توضیح داد: در مناطقی از استان برای نصب سایت همراه اول با مخالفت شدید مردمی مواجه شدیم؛ باوجود دریافت مجوز از دادستانی، شبانه پایههای دکل را تخریب کردند و بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان خسارت وارد شد.
سرپرست مخابرات منطقه قم افزود: در حال حاضر ۷ سایت در سطح شهر قم داریم که بهدلیل اعتراضهای مردمی امکان نصب ندارند؛ اپراتورها وظیفه ذاتیشان توسعه پوشش شبکه است اما در این مسیر با موانع اجتماعی روبرو هستند.
دکل های مخابراتی تهدیدی برای سلامت شهروندان نیستند
وی به شایعات درباره مضرات تشعشعات دکلهای مخابراتی پرداخت و گفت: اینها بیشتر ناشی از اطلاعات غلط در فضای مجازی است؛ هیچ مقاله علمی معتبر تاکنون مضرات دکلهای مخابراتی را تأیید نکرده است و حتی در اروپا نیز هزاران دکل نصب شده و مشکلی گزارش نشده است.علیاصغرپور ادامه داد: در ایران نیز سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات دائماً تشعشعات را رصد میکنند؛ همچنین دستگاههای سنجش الکترومغناطیس در مراکز مخابراتی فعال هستند و تاکنون هیچ خطری برای سلامت کارکنان مشاهده نشده است.
وی با ذکر تجربهای از استانهای دیگر تأکید کرد: در اکثر موارد مخالفین نصب دکلها، انگیزههای مالی دارند؛ وقتی با آنان صحبت میکنیم، مسئله به اختلافات بر سر اجاره محل نصب دکل برمیگردد و درحالیکه مردم زیادی به دنبال دسترسی بهتر به اینترنت هستند.علیاصغرپور در پایان گفت: همه باید بدانند توسعه شبکه ارتباطی لازمه توسعه شهر است؛ ما از انتقادات استقبال میکنیم اما توقع داریم همکاری عمومی برای تحقق زیرساختهای ارتباطی وجود داشته باشد.