اقتصادویژه

هفت هزار تُن پسته در قم تولید می‌شود

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی قم:

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با وجود تغییرات شدید اقلیمی و گرمای بی‌سابقه در زمان پر کردن مغز محصول پسته در خرداد، تیر و مردادماه میزان تولید محصول خشک پسته امسال حدود هفت هزار تُن پیش بینی می‌شود.
به گزارش ندای قم ،علی محمد ملاتقی پیرامون این موضوع بیان‌کرد:‌ بر اساس بررسی‌های انجام شده در منابع و تحقیقات میدانی، کشت پسته در قم سابقه‌ای طولانی دارد و از ارقام معروف پسته در این استان می‌توان به ارقام اکبری، کله قوچی، اوحدی و احمد آقایی اشاره کرد.
وی در خصوص آخرین وضعیت باغات پسته در قم، افزود: با توجه به آخرین رصد صورت گرفته در سال گذشته، سطح زیر کشت پسته در استان قم ۱۴ هزار و ۳۷۳ هکتار برآورد شده که از این میان ۹ هزار و ۳۲۳ هکتار بارور و پنج هزار و ۵۰ هکتار نهال بوده‌است.
وی ادامه داد: از آنجا که تغییر رقم یکی از اهداف مهم پسته کاری در استان به‌شمار می‌آید، رقم اکبری به علت مقاومت خوب در برابر تنش‌های شوری و گرمای هوا، عملیات سرشاخه کاری در راستای تغییر رقم از فندقی به اکبری در حال اجراست.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: برای مثال طی ۲ سال گذشته در بیش از ۱۵۰ هکتار از باغات قم تغییر رقم از رقم فندقی ( پسته اوحدی) به رقم بادامی (اکبری) انجام شده‌است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/3f9l

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا