اجتماعی

پیش‌بینی اجرای آبیاری هوشمند در ۵۰۰ هکتار از اراضی

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم خبرداد:

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت:آبیاری هوشمند در سطح ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی قم به طور پایلوت اجرایی شده است و به گفته‌ی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان پیش‌بینی می‌کنیم در صورت تامین اعتبارات، امسال ۵۰۰ هکتار از اراضی قم به آبیاری هوشمند مجهز شود.

به گزارش ندای قم ، محمد حسین احمدپور در گفت‌وگویی در خصوص هوشمند سازی آبیاری، عنوان کرد: سیستم آبیاری هوشمند از طریق استفاده از سنسورها و دستگاه‌های هوشمند، میزان رطوبت خاک و نیاز آبی گیاهان به طور دقیق تعیین می‌شود؛ سپس سیستم به طور خودکار آبیاری را فعال می‌کند و مقدار مناسب آب را بر اساس این اطلاعات به گیاهان ارائه می‌دهد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: سیستم آبیاری هوشمند به بهره‌وران کمک می‌کند تا بهترین زمان آبیاری را تشخیص داده و مدیریت و کنترل آبیاری را از هزاران کیلومتر دورتر و به وسیله دستگاه‌های هوشمند مانند تلفن همراه بر عهده داشته باشند.

احمدپور، کاهش مصرف آب و جلوگیری از هدر رفتن منابع آبی، کنترل از راه دور، اطلاع از زمان دقیق آبیاری، آبیاری بر اساس شرایط آب و هوایی، آبیاری بر اساس دما و رطوبت خاک و تغذیه مناسب گیاه، افزایش بهره‌وری از جمله مزایای هوشمندسازی آبیاری است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان بسیاری در زمینه هوشمند سازی آبیاری در حال فعالیت هستند، یادآور شد: یکی از اقدامات در حوزه هوشمندسازی آبیاری ایجاد ایستگاه‌های هواشناسی کشاورزی مجازی است و در حال حاضر ۳۲۰۰ ایستگاه مجازی در سطح کشور داریم.

احمدپور با بیان اینکه در هوشمندسازی آبیاری شاخص‌های گیاهی، اقتصادی و بهره‌وری مطالعه می‌شود، افزود: با ترویج آبیاری هوشمند از عملکرد جزیره‌ای جلوگیری می‌شود؛ زیرا همه اطلاعات در یک سامانه جمع می‌شود سپس به آبیاری، کودهی و تغذیه گیاهی اقدام می‌شود.

وی گفت: بیش از ۸۵ درصد پیش‌بینی‌های ایستگاه‌های هواشناسی مجازی درست بوده و کلیه اطلاعات شامل میزان رطوبت، دمای هوا، احتمال بارش ثبت می‌شود و بر این اساس کشاورز می‌تواند ضمن تعیین زمان دقیق و میزان رطوبت مورد نیاز برای هر گیاه، آبیاری مزارع خود را در ساعت مشخص و در صورت کمبود رطوبت انجام دهد و حتی می‌تواند با استفاده از اطلاعات هواشناسی محاسبه احتمال بارش باران، آبیاری را به تاخیر بیندازد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه هوشمندسازی آبیاری مدرنیزه کردن کشاورزی است، تصریح کرد: اجرای آبیاری هوشمند از سال گذشته در استان قم آغاز شده و تا امروز نتایج خوبی به دست آوردیم.

احمدپور اظهار کرد: آبیاری هوشمند در سطح ۲۰۰ هکتار از مزارع گل محمدی و پسته به طور پایلوت اجرایی شده است و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد منجر به افزایش بهره‌وری شده است.

وی با اشاره به هزینه بر بودن هوشمندسازی آبیاری، عنوان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم در صورت تامین اعتبارات، امسال ۵۰۰ هکتار از اراضی قم به آبیاری هوشمند مجهز شود.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم، بیان کرد: با هوشمندسازی راندمان آبیاری ۹۵ درصد محقق می‌شود که نیاز استان است؛ امیدواریم بتوانیم برای۵۰۰ هکتار از اراضی به صورت پرداخت ۵۰ درصد اعتبار بلاعوض و ۵۰ درصد هزینه با کشاورز هوشمندسازی را محقق کنیم.

احمدپور تاکید کرد: با توجه به تنش‌های منابع آبی دستاوردهای حاصل از هوشمند سازی آبیاری باید اطلاع رسانی شود و در این حوزه نقش اصحاب رسانه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/zpgp

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا