سلامت

کمبودی در عرضه شیر خشک یارانه‌ای در قم وجود ندارد

معاون دانشگاه علوم پزشکی قم مطرح کرد:

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت:در شیر خشک یارانه‌ای در قم مشکلی وجود ندارد، اما در شیر خشک رژیمی معمولی ممکن است کمبودی در مقطعی باشد که در کمترین فرصت ممکن جایگزین می‌شوند.
هدی ابوالحسنی گفت: انواع شیرخشک داریم که معلولی و رژیمی هستند و شیرخشک رژیمی با تجویز پزشک در اختیار افراد قرار می‌گیرد و نوع دیگر، شیر خشک رایانه‌ای است که بر اساس تجویز پزشک متخصص به صورت سهمیه بندی و برای درمان تغذیه کودک در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد و نوع چهارم نیز شیر خشک یارانه‌ای است که به کودکانی که از شیر مادر محروم هستند داده می‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در روز‌های اخیر و به صورت مقطعی دو برند شیر خشک تولید نشدند که به همین علت، عرضه شیرخشک در بازار کم شد؛ اما از ابتدای این هفته تولید و توزیع این دو برند از سر گرفته شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: تفاوت محسوسی بین مواد اولیه و فرمولاسیون شیر خشک‌های معمولی وجود ندارد و خانواده‌ها در صورت کمبود یک برند شیر خشک، از دیگر برند‌ها می‌توانند استفاده کنند.
ابوالحسنی عنوان کرد: در شیر خشک یارانه‌ای در استان قم مشکلی وجود ندارد و ذخیره چهار ماهه داریم و در شیر خشک رژیمی معمولی نیز ممکن است کمبودی در مقطعی وجود داشته باشد که در کمترین فرصت ممکن جایگزین می‌شوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در طول یک ماه تعداد ۱۰ عدد شیر خشک معمولی به صورت یارانه‌ای در طول یک سال به نوزادان داده می‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه در دارو‌های ایرانی امروز کمبودی نداریم، اما در برخی از برند‌های دارویی خارجی در مقاطعی کمبود رخ می‌دهد که می‌توان با جایگزین کردن دارو‌های ایرانی این امر را جبران کرد افزود: اگر مردم در زمینه کمبود دارو موضوع را گزارش کنند، موارد توسط بازرسان دنبال می‌شود.
ابوالحسنی بیان کرد: در مورد دارو‌های خاص برخی‌ها تا ۹۰ تا ۱۰۰ درصد تحت پوشش بیمه هستند که به این صورت در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ممکن است برخی از داروخانه‌ها برخی دارو‌ها را به دلیل عدم مراجعه و تقاضا نداشته باشند و این به معنای کمبود دارو نیست و مردم می‌توانند در سامانه تیتک نوع دارو و آدرس داروخانه‌ها را برای تهیه دارو ببینند و به آنان مراجعه کنند.
ابوالحسنی همچنین بیان کرد: مکمل‌ها تحت پوشش بیمه نیستند و گاهاً افراد در صورت داشتن بیمه تکمیلی می‌توانند در این زمینه هزینه خود را دریافت کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: دو داروخانه منتخب در استان قم دارو‌های مخدر عرضه می‌کنند که این امر با تجویز پزشک صورت می‌گیرد و آنتی بیوتیک‌ها نیز بدون نسخه پزشک قابل عرضه نیست.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/yqjl

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا