اجازه هدررفت هزینه های ایجاد و توسعه فضای سبزشهری را نمی دهیم
شهردار قم: هزینه ها از جیب مردم صورت گرفته است
شهردار قم گفت: ما با چنگ و دندان فضای سبز را ایجاد و توسعه دادهایم و حفظ میکنیم و بههیچوجه اجازه نمیدهیم هزینه هنگفتی که از جیب مردم صورت گرفته، هدر برود.
به گزارش ندای قم ،دکتر سیدمرتضی سقائیان نژاد در جلسه شورای سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم، با تأکید بر اینکه شهرداری نباید بههیچوجه برای آبیاری فضای سبز از آب شرب استفاده کند اظهار کرد: از منظر قانونی، ادارهکل آب منطقهای موظف است که آب جایگزین برای آبیاری فضای سبز فراهم کند و در حال حاضر بیش از 50 درصد تعهدات آب منطقهای برای این بخش عمل نشده است.
وی با اذعان به اینکه فضای سبز شهر را نمیتوان رها کرد و مابه ازای آب جداشده از شبکه باید تأمین شود تصریح کرد: در داخل شهر نیز از امکان پساب نمیتوانیم استفاده کنیم و باید مجموعه استان از شهرداری حمایت کنند تا فضای سبز مطلوبی که امروز ایجادشده حفظشده و برای رفاه و آرامش مردم توسعه یابد.
سرانه فضای سبز شهر قم باید به بیش از 25 مترمربع برسد
شهردار قم با تأکید بر اینکه شهرداری ارتباط بسیار خوبی با مجموعه آب منطقهای و آبفا دارد خاطرنشان کرد: باید محدودیتهای قانونی و الزامات تفاهمات صورت گرفته در زمینه جداسازی شبکه آب شرب و ارائه آب جایگزین رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: ما با چنگ و دندان فضای سبز را ایجاد و توسعه دادهایم و حفظ میکنیم و بههیچوجه اجازه نمیدهیم هزینه هنگفتی که از جیب مردم صورت گرفته، هدر برود.
دکتر سقائیان نژاد با تأکید بر اینکه سرانه فضای سبز شهر قم باید به بیش از 25 مترمربع برسد اذعان کرد: عمده این تحقق سرانه در بخش جنگلی پیشبینیشده که از پساب هم استفاده میشود و باید دستگاههای دیگر نیز همکاری داشته باشند تا این هدف محقق شود.
نگاه ویژه مدیریت شهری به مدیریت منابع آب در حوزه فضای سبز
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم نیزدراین جلسه بر نگاه ویژه مدیریت شهری به مدیریت منابع آب در حوزه فضای سبز تأکید کرد.
مهدی اصفهانیان مقدم با اشاره به ادغام سازمانهای پارکها و فضای سبز و زیباسازی اظهار داشت: هدف از این کار کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری و ارتقا کمی و کیفی رسالت سازمان در حوزه فضای سبز و سیما و منظر بوده و با همین نگاه در آخرین جلسه شورای این سازمانها قبل از ادغام، تهیه طرح جامع سیما و منظر شهر قم در دستور کار قرار گرفت تا سازمان ادغامشده بتواند به رسالتهایش بهدرستی عمل کند.
وی بیان کرد: کلیه اموال این دو سازمان باید به شهرداری قم منتقلشده و نهایتاً در اختیار سازمان جدید قرار گیرد که این کار باید با تهیه و انتقال اسناد صورت گیرد.
معاون شهردار قم با اشاره به انجام اقدامات گسترده در حوزه فضای سبز تصریح کرد: با توجه به بحران کمآبی، نگاه ویژه به بهرهوری منابع آب داریم و در همین راستا طرح جامع آب و پساب تهیهشده و تعهدات سایر دستگاهها در حوزه توسعه فضای سبز نیز پیگیری شده تا شاهد شرایط بهترین در این زمینه باشیم.
انجام تعهدات در جداسازی شبکه آب شرب از فضای سبز
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم نیز دراین جلسه گفت: با بازرسی بالادستی که از شبکه آبیاری فضای سبز صورت گرفته سازمان پارکها بیش از 80 درصد تعهدات خود را در زمینه جداسازی شبکه آب شرب از شبکه آبیاری فضای سبز عمل کرده است.
پیام جوادیان با اشاره به وضعیت بودجه و تفریغ بودجه سازمان پارکها اظهار کرد: 883 میلیارد و 300 میلیون ریال تفریغ بودجه در شورای شهر تصویب شد که متمم آن در سال 1401 با رقم 200 میلیارد ریال تصویب شد و تا پایان دوره مالی 1401 ، با وصولی قطعی 190 میلیارد و 86 میلیون ریال و با 95 درصد تحقق درآمد سند پایانی صادر شد.
وی با اشاره به بهای خدمات سازمان نیز با رقم 109 میلیارد ریال با 116 درصد تحقق درآمد ثبت شد تصریح کرد: هزینههای پرسنلی 96 درصد، هزینههای اداری با 92 درصد، هزینههای انتقالی با 93 درصد و نهایتاً حدود 460 میلیون ریال کسری محقق شده است.
شرکت آب منطقهای و آبفا به تعهدات خود درمدیریت منابع آب عمل نکردهاند
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم در ادامه عزم این سازمان برای حذف کامل آب شرب از شبکه آبیاری فضای سبز را مورد توجه قرارداد و افزود: با بازرسی بالادستی که از شبکه صورت گرفته سازمان بیش از 80 درصد تعهدات خود را عمل کرده و شرکت آب منطقهای و آبفا به تعهدات خود در زمینه مدیریت منابع آب عمل نکردهاند.
وی با بیان اینکه طبق تفاهمات صورت گرفته باید به ازای جداسازی شبکه آبیاری شرب، چاههای آلوده و بلااستفاده در اختیار شبکه آبیاری فضای سبز قرار گیرد گفت: با وجود پیگیریهای متعددی که داشتهایم تخصیص چاه به بخش فضای سبز نداشته است.
جوادیان با تأکید بر اینکه عمده توسعه فضای سبز در سالهای اخیر در بخش جنگلی بوده است خاطرنشان کرد: در این بخش نیز عموماً از آب پساب و آب خام استفاده میشود که 5 کیلومتر خط انتقال پساب در حال ایجاد است و تا پایان سال بیش از 250 میلیمتر پساب در شبکه فضای سبز استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه کل آبی که کمتر از 20 درصد شبکه آبیاری فضای سبز از آب شرب است خاطرنشان کرد: در گذشته این رقم بالای 80 درصد بوده و کاهش شدید این رقم نشاندهنده عزم مدیریت شهری برای عدم استفاده از آب شرب در شبکه آبیاری فضای سبز است.
تمام فضای سبزشهری بهصورت مکانیزه آبیاری میشود
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم یادآور شد: توسعه جدید در فضای سبز مبتنی بر استفاده از پساب است و اگر آبفا و آب منطقهای به تعهدات خود در زمینه تخصیص آب عمل کند، بخش زیادی از استفاده از آب شرب در شبکه فضای سبز کاهش خواهد یافت.
وی با تأکید بر اینکه تمام فضای سبز سطح شهر قم بهصورت مکانیزه آبیاری میشود تصریح کرد: وظایف شهرداری در زمینه مدیریت منابع آب به طور کامل انجامشده و برخی دستگاهها به خاطر نگاههای بخشی به وظایف خود عمل نکردهاند.
جوادیان با بیان اینکه اگر تصفیهخانههایی که در حال ساخت داریم و خطوط انتقال تکمیل شوند، آبیاری کامل فضای سبز قم تضمین میشود گفت: از سال 94 تاکنون 201 کیلومتر لولهگذاری برای خطوط انتقال آب فضای سبز انجامشده است.
هیچ بوستان ناایمنی در قم نداریم
وی مطرح کرد: سال 94 بودجه فضای سبز 58 میلیارد تومان بوده که امسال به بیش از 700 میلیارد تومان رسیده است؛ فقط 300 میلیارد تومان از بودجه سازمان صرف نگهداری فضای سبز میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با بیان اینکه اغلب پارکهای شهر قم غیراستاندارد بودهاند گفت: 413 بوستان بهصورت کامل استانداردسازی و ایمنسازی شده و هیچ بوستان ناایمن در قم نداریم.