مدیریت شهریویژه

هوشمند سازی تقاطع ها گامی موثر در افزایش ایمنی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم مطرح کرد:

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم گفت: مجموعه مدیریت شهری با هوشمندسازی ۲۹ تقاطع شهری و تجهیز آن‌ها به سیستم‌های خورشیدی و اتصال 5 تقاطع به سیستم ثبت تخلفات اقداماتی مؤثر در راستای افزایش ایمنی معابر و کاهش تصادفات انجام داده است.
به گزارش ندای قم ،رضا خانه‌زاد یزدی ظهر روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: تاکنون ۳۰ تقاطع شهر قم به سیستم‌های هوشمند مجهز شده‌اند و تا پایان سالجاری این تعداد به ۴۰ تقاطع خواهد رسید.
وی اضافه کرد: همچنین تجهیز ۱۴ تقاطع دیگر در سال آینده برنامه‌ریزی شده‌است تا همه ۵۴ تقاطع شهر قم هوشمند شود، از سوی دیگر پارکینگ زائر به‌طور کامل هوشمند شده و پارکینگ‌های شرقی حرم مطهر حضرت معصومه(س) و بهار نیز تا پایان سال به این سامانه مجهز خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدامات شهروندان می‌توانند ظرفیت پارکینگ‌ها را به‌صورت آنلاین مشاهده کنند.
تلفات تصادفات شهری 31 درصد کاهش یافت
خانه‌زاد یزدی با اشاره به بهسازی نقاط حادثه‌خیز شهر اظهار کرد: محورهایی مانند فردوسی، ۱۵ خرداد، بلوار شهید سلیمانی، عمار یاسر و الغدیر به دوربین‌های کنترل سرعت و کاهش سرعت مجهز خواهند شد.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به کاهش ۳۱ درصدی تصادفات نسبت به سال گذشته گفت:این کاهش نتیجه برنامه‌ریزی برای رفع نقاط حادثه‌خیز و ارتقای فرهنگ ترافیک بوده است.
وی گفت: در این راستا، تاکنون ۴ تابلو فرهنگی در معابر شهر نصب شده و بیش از ۲۰ هزار دانش‌آموز در زمینه قوانین ترافیکی آموزش دیده‌اند.
خانه زادیزدی نصب دوربین‌های کنترل سرعت در خیابان‌های پرتردد مانند فردوسی، سلیمانی، و عماریاسر ابزار مؤثری در کاهش سرعت‌های غیرمجاز و تصادفات دانست و گفت: به منظور افزایش ایمنی در این معابر در تلاشیم تا پایان سال کد راهور برای معابر پر تردد سطح شهر اخذ کنیم.

وی همچنین از آغاز مطالعات گذرهای عرضی ایمن در مناطق ۲ و ۶ برای عبور دانش‌آموزان خبر داد و افزود: این طرح‌ها سال آینده اجرایی خواهد شد.
وی گفت:‌در حوزه حمل‌ونقل عمومی، ۱۰ دستگاه اتوبوس دیزلی جدید وارد ناوگان شده‌اند که کاهش زمان انتظار در ایستگاه‌ها را در پی‌داشته است.
ورود ۲۰ دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان شهری
معاون شهردار قم همچنین از ورود ۲۰ دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان شهری خبر داد و گفت: این اقدام در راستای قانون هوای پاک انجام شده است، علاوه بر این، ۲۵ دستگاه اتوبوس قدیمی نیز در سال جاری بازسازی خواهد شد.
وی با اشاره به توسعه حمل‌ونقل در محلات، افزود: در مناطقی که امکان پوشش اتوبوس وجود ندارد، خودروهای ون به کار گرفته شده‌اند، این طرح در محله شیخ‌آباد آغاز شده و به سایر محلات نیز گسترش می‌یابد.
پیشرو بودن قم در جوانی وتعداد فعال ناوگان حمل‌ونقل
خانه‌زاد یزدی با اشاره به آمار جابه‌جایی مسافران گفت: در فروردین امسال ۱.۵ میلیون نفر و در خرداد ۲.۵ میلیون نفر توسط ناوگان عمومی جابه‌جا شدند،قم از نظر جوانی ناوگان در رتبه اول و از نظر تعداد ناوگان فعال در رتبه دوم کشور قرار دارد.
وی همچنین از انعقاد قرارداد ۴۰ میلیارد تومانی برای مکانیزه‌سازی پل‌های عابرپیاده خبر داد و گفت: بخش زیادی از تجهیزات وارد شده و به تدریج عملیاتی می‌شود. در حوزه هوشمندسازی تخلفات نیز ۵ تقاطع به سیستم ثبت تخلفات عبور از چراغ قرمز مجهز شده و تا پایان سال این تعداد به هشت تقاطع افزایش خواهد یافت، تجهیز ۱۲ تقاطع دیگر نیز در سال آینده اجرایی می‌شود.
خانه‌زاد یزدی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی در خصوص ترافیک گفت: امسال ۲۰ هزار دانش‌آموز قمی آموزش‌های ترافیکی دیده‌اند و پیام‌های آموزشی به‌طور مستمر در پل‌های هوایی اکران می‌شود، این اقدامات نقش مهمی در کاهش تخلفات و تصادفات شهری داشته‌است.
مطالعه امکان‌سنجی خط دوم متروی قم
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم از مطالعه امکان‌سنجی خط دوم متروی قم خبر داد و افزود: این خط در کنار خط یک، بخشی از حمل‌ونقل درون‌شهری را به خود اختصاص خواهد داد.
وی همچنین از آغاز مطالعات احداث پنج پارکینگ طبقاتی و بازنگری خطوط تاکسیرانی در سال آینده خبر داد.
خانه‌زاد یزدی با تأکید بر اهمیت مدیریت یکپارچه ترافیک و هوشمندسازی زیرساخت‌ها، اظهار امیدواری کرد که این اقدامات بتوانند قم را به یکی از شهرهای پیشرو در مدیریت شهری و حمل‌ونقل تبدیل کند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/xqwz

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا