سیاسیویژه

تفرقه افکنی و مرزبندی‌های کاذب به صلاح کشور نیست

حجت‌الاسلام والمسلمین بنایی:

رئیس دانشگاه طلوع مهر گفت: برای حفظ اتحاد و هم‌دلی در کشور، نباید به تفرقه دامن زد. نباید بین گروه‌ها، قطب‌بندی ایجاد کرد. نباید افراد را به شُل‌حجاب و باحجاب یا عناوینی که مانع از جذب حداکثری هست، تقسیم کرد. تفکیک‌، تفرقه افکنی، قطب‌بندی ومرزبندی‌های کاذب و توهمی اصلاً به صلاح کشور نیست.
به گزارش ندای قم ، حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در اولین جلسه از دهمین دورۀ کرسی‌های آزاداندیشی با عنوان «راهبرد تحوّل؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» که به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر در دانشگاه طلوع مهر قم به صورت حضوری و مجازی برگزار شد گفت: ان‌شاءالله دوره جدید، یعنی دوره دهم کرسی‌های آزاداندیشی را که از امشب آغاز می کنیم با عنوان تبیین موضوع «تحوّل» که مقام معظم رهبری در ابتدای سال جدید در حرم رضوی(ع) بر آن تأکید داشتند. طبق روال مباحث گذشته طی «بیست جلسه» در قالب«کرسی‌های آزاداندیشی» که یک بحث کاملاً تبیینی و اقناعی می‌باشد، بحث می‌کنیم.
وی افزود: هر چه زمان می‌گذرد؛ اهمیّت برگزاری این جلسه بیشتر خودش را نشان می دهد، اولاً ازآن جهت که موجب تولید فکر و اندیشه می‌شود و ثانیاً مباحث تبیینی این جلسه در واقع همان کرسی‌های آزاداندیشی مورد انتظار مقام معظم رهبری هست که به معنا و مفهوم واقعی در این جا انجام می‌شود. کرسی آزاد اندیشی دوره ای که طی۲۰ جلسه راجع به موضوعی خاص و بصورت کاملاً تخصصی و علمی و نخبگانی بحث و گفتگو می شود، تا زمانیکه بحث به یک نتیجه قابل قبول برسد و بعد به صورت کتاب منتشر شود.
رئیس دانشگاه طلوع مهر با اشاره به اینکه در هیچ مرکز علمی در کشور چنین کاری انجام نمی شود، گفت: کتاب‌هایی که حاصل این نشست ها است و به چاپ رسیده است و یا در دست چاپ هست نشان می‌دهد که اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی حرف برای گفتن دارد. مطالبی که به عنوان نظریه و راهکارهای علمی و یا عملیاتی و یا نقشه راه قابل ارائه است. مطالب جلسات اندیشکده برای عموم علاقه مندان به پیگیری مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی قابل استفاده است، ودر این زمینه توانسته ایم خلاء موجود را تا حدّ ممکن برطرف سازیم.
وی در ادامه با اشاره به موضوع این دوره افزود: در روز اول فروردین امسال، مقام معظم رهبری در مشهد بحث «تحوّل»را مطرح کردند که واقعاً بحث جدّی، اساسی و پایه‌ای است. البته ایشان موضوع را با استناد به دعای تحویل سال یعنی «حول حالنا الی احسن الحال» شروع کردند که یک اصل قرانی ویک سنّت الهی جاری در همۀ جهان تکوین وتشریع است. واقعیت «حول حالنا» به همه ما بر می‌گردد، از احوال شخصی و فردی‌ گرفته تا جنبه‌های مختلف، اجتماعی، اداری، شغلی، کاری، فرهنگی واقتصادی و هر چه که به ذهن ما بیاید. یعنی ما در زمینه تحول یک مباحث گسترده‌ای در ابعاد گوناگون داریم، که تمام عرصه های زندگی فردی و اجتماعی ما و جهان طبیعت را در بر می گیرد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی افزود: عنوانی که حاج آقای مهاجرنیا انتخاب کردند یعنی «راهبرد تحوّل؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» برای این است که واقعاً یکی از محورهای اساسی ادارۀ کشور متن بیانیه گام دوم هست و اینکه تحول در این بیانیه چه جایگاهی دارد؟ از بحث‌هایی است که باید در طی حدود شش ماه ان‌شاءالله بحث کنیم تا به یک چارچوب برسیم. در موضوع تحول مباحث عمیق وگسترده‌ای از قبیل: چیستی، چرایی، وچگونگی تحول، ویا اقتضائات ولوازم و موانع ویا مبانی و مراحل ومدیریت تحول وجود دارد.
وی بیان داشت: در این دوره اول ما بحث مفهومی تحول را داریم یعنی اولاً تحول چیست؟ مفهوم آن را تبیین کنیم. سپس چیستی وچرایی تحول را مطرح می‌کنیم. آنگاه به شرایط و چگونگی و راهکار آن می پردازیم. یعنی یک بحث بسیار عمیق، گسترده و پرابعاد است و از اضلاع متنوعی برخورداراست .
دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم گفت: روال کرسی‌های دوره ای ما ۲۰ جلسه است و طبیعتاً به همه بحث‌ها نمی‌رسیم، ولی از حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا خواستیم که بحث‌ها را به گونه‌ای مدیریت کند که کلیات بحث در این دوره مطرح شود. یعنی دیدگاه مقام معظم رهبری و نظر مجمع هماهنگی پیروان امام ورهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی بدرستی تبیین شود، اینکه تحول به چه معنا است؟ ابعاد و گستره آن چیست؟ و راهکار انجام در ساحت‌های متفاوت چگونه است.
حجت الاسلام والمسلمین بنایی سپس گفت: با توجه به اینکه امسال سال انتخابات هم هست حتماً یکی از موارد اساسی امسال بحث تحول در انتخابات هست و حتماً کشور نیاز به یک سری تحولاتی دارد که رهبری هم که در سخنرانی اخیر به آن اشاره داشتند.
وی افزود: همین طور که رهبری در مباحث‌شان در آغاز سال نو ومناسب‌های ماه مبارک رمضان مطرح کردند، مسئله اول کشور معیشت مردم وکاهش تورم وافزایش اشتغال وبهره‌وری است و لازمه موفقیت در این مسائل کلان و اساسی، حفظ وحدت، اتحاد و هم دلی در کشور می باشد، نباید در اصلی وفرعی کردن سیاست ها گرفتار افراط وتفریط شویم. در جنگ ترکیبی شناختی که دشمنان آن را مدیریت می کنند نباید به تفرقه بین گروهای اجتماعی دامن زد. برای حفظ اتحاد و هم‌دلی در کشور، نباید به تفرقه دامن زد. نباید بین گروه‌ها، قطب‌بندی ایجاد کرد. نباید افراد را به شُل‌حجاب و باحجاب یا عناوینی که مانع از جذب حداکثری هست، تقسیم کرد. تفکیک‌، تفرقه افکنی، قطب‌بندی و مرزبندی‌های کاذب و توهمی اصلاً به صلاح کشور نیست.
حجت الاسلام والمسلمین بنایی سپس با تشکر از حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا که در طول هفته با زحمت فراوان مباحث این جلسه را آماده می کنند، افزود: این مباحثی که از امشب شروع می‌شود یک بحث اساسی و ریشه‌ای است که برای علاقه‌مندان به مباحث راهبردی، و برای گروه‌ها وجریانات سیاسی کشور و برای مدیران در اداره کشور و نظام مؤثر است، ما در حدّ خودمان سعی می‌کنیم که این مطالب پژواک و بازخورد مناسبی پیدا کند تا به تبیین مباحث ریشه‌ای و بنیادی انقلاب اسلامی کمک کنیم.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/xayl

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا