
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت: باید به سطحی برسیم که حداقل ماندگاری زائران در قم به سه روز برسد در حالی که این مقدار کمتر از یک روز است.
به گزارش ندای قم ،حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری در دیدار با معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم اظهار کرد: در زمینه ورود زائران به قم، اولویت نخست، تامین و تکمیل زیرساختهاست که برای این منظور باید مشکلات موجود را احصا و طرحهای زیرساختی را دنبال کرد.
وی افزود: در این عرصه هم اولویت با اسکان زائران موقت و شبانه زائران است چه اینکه هم اکنون این مسئله به عنوان یکی از ضعفهای قم، مشهود است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه در بحث اسکان، خدمات جانبی هم اهمیت بسزایی دارد گفت: گاهی زائران چادری برپا میکنند تا چند ساعتی یا شبی در قم اقامت داشته باشند ولی به خدمات جانبی دسترسی ندارند ضمن اینکه برای برپایی چادر هم در مکانهای مختلف، محدودیتهایی وجود دارد.
وی ادامه داد: اوقاف استان قم در زمینه اسکان زائران، از ظرفیتهای موجود در بقاع متبرکه بهره گرفته ولی برای کاری جامع در این زمینه، نیازمند همتی جمعی و هم افزایی همه دستگاههای ذیربط هستیم.
اسکندری خاطرنشان کرد: خدمات عمومی برای زائران هم اولویت بعدی است که یکی از مهمترین آنها، تامین پارکینگ است، مکانهایی که دسترسی به خدمات شهری و اماکن مقدسه از آنجا راحت باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم تصریح کرد: در دسترس بودن فروشگاههایی که اقلام مورد نیاز مسافران را توزیع کنند، مسئله مهم دیگری است که در برخی مناطق قم، با ضعفهایی در این زمینه مواجه هستیم.
اسکندری با بیان اینکه در مجموع باید اقداماتی صورت بگیرد که ماندگاری زائران در قم افزایش یابد گفت: این مسئله علاوه بر مسائل مذهبی و فرهنگی، در بعد اقتصادی هم به قم کمک خواهد کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: باید به سطحی برسیم که حداقل ماندگاری زائران در قم به سه روز برسد در حالیکه این مقدار کمتر از یک روز است.
نخستین کارگروه ملی زیارت به میزبانی قم تشکیل میشود
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم نیز در این دیدار از میزبانی این استان برای نخستین نشست کارگروه ملی زیارت در سال جاری خبر داد و خواستار توجه ویژه به بقاع متبرکه و امامزادگان در مصوبات این کارگروه شد.
حسین محمودی با اشاره به تلاشهای صورتگرفته برای ارتقای جایگاه قم در ساختار زیارت کشور، اظهار کرد: با پیگیریهای انجامشده، برای نخستین بار مقرر شده است که کارگروه ملی زیارت به میزبانی قم تشکیل شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از اقدامات ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان قم فراتر از ظرفیتهای استانی است، تصریح کرد: در لحظات پایانی سال گذشته و در معیت استاندار محترم، از طرح جامع توسعهای امامزاده حسین (ع) در روستای فردو بازدید شد که سطح اقدامات انجامشده مورد تحسین استاندار محترم قرار گرفت.
معاون استاندار قم با تأکید بر اینکه زیارت تنها یک رفتار عبادی نیست، افزود: زیارت، افزون بر وجه معنوی، ظرفیتهای مهمی در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی دارد که باید در تصمیمگیریها مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به تشکیل اخیر کارگروه ملی زیارت در مشهد، ادامه داد: با تلاش استاندار محترم، مهندس بهنامجو، برای نخستینبار کارگروه ملی زیارت در قم نیز تشکیل خواهد شد و این اتفاق میتواند نقطه عطفی در بهرهگیری از ظرفیتهای ویژه زیارتی این استان باشد.
محمودی خاطرنشان کرد: تاکنون در مصوبات این کارگروه، تمرکز اصلی بر حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران و برنامههایی نظیر پیادهروی اربعین بوده است، در حالی که با همکاری ادارهکل اوقاف و امور خیریه، باید جایگاه امامزادگان و بقاع متبرکه نیز بهصورت رسمی در دستور کار این نهاد ملی قرار گیرد.