
ندای قم / یادداشت/ محمد شاکری کارشناس اقتصادی ؛استاندار در شب ۲۲ بهمن و در برنامه تلویزیونی جلوه خورشید از نیاز استان به جهش دوم برای پیشرفت و توسعه همه جانبه سخن گفت .مهندس اکبر بهنام جو گفت: استان قم در جهش اول به توسعه شهری، تامین آب، آماده کردن زیرساختها، توسعه صنعت و غیره همت گمارده است اما برای پیشرفت همه جانبه نیازمند جهش دوم است چراکه جمعیت استان بطور مداوم در حال افزایش است.
این سخن استاندار را میتوان برگرفته از بیانیه گام دوم انقلاب ارزیابی کرد که مقام معظم رهبری در ۴۰ سالگی انقلاب مطرح کردند و حالا که استاندار تنها چهار ماه از حضورش در استان میگذرد به پیروی همان منویات در پی جهش دوم اقتصادی استان قم است.بر این اساس، جهش دوم استان در بخش اقتصادی، نیازمند الزاماتی است که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم آنها را برشمرده است که به سرفصلهای آن می پردازیم :
شناخت گذشته و درس گرفتن از تجربهها ، مدیریت جهادی و اعتقاد به اصل “ما میتوانیم”، نیروی انسانی جوان و دانا و مسلط بردانسته های اقتصادی ،بکارگیری مدیران کارآمد و پر انگیزه ،توجه به ظرفیت های مادی مغفول مانده و دست نخورده ، توجه ویژه به علم و پژوهش ،تدوین برنامه اجرایی. دوری دولت از تصدی گری
اما نکته مهم در این بیانیه آن است که رهبری معظم انقلاب در پایان تصریح میکنند که انقلاب اسلامی راه نجات از اقتصاد ضعیف و وابسته و فاسد دوران طاغوت را به ما نشان داد، اما عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است. به نظر معظم له چالش بیرونی، تحریم و وسوسههای دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کماثر و حتّی بیاثر خواهد شد و چالش درونی عبارت از عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریّتی است.
آیت الله خامنه ای مهمترین عیوب کشور را ، وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد که در حیطهی وظایف دولت نیست، نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیّت داخلی میدانند و میگویند راهحلّ این مشکلات، سیاستهای اقتصادمقاومتی است که باید برنامههای اجرائی برای همهی بخشهای آن تهیّه و با قدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیّت، در دولتها پیگیری و اقدام شود.
درونزایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانشبنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّی گری نکردن دولت، برونگرایی با استفاده از ظرفیّتهایی که قبلاً به آن اشاره شد، بخشهای مهمّ این راهحلها است.
عملکرد چهارماهه استاندارجدید مؤید این نکته است که وی پیش از بیان این راهبرد اساسی برای جهش دوم استان، برخی از آنها را در همین مدت کوتاه نصب العین خود قرار داده و در همان راستا در حال حرکت است .
نمونه های این موارد را در بازدیدهای مرتب استاندار از مراکز علمی و پژوهشی استان مانند دانشگاهها و بیان لزوم استفاده از نظرات آنان در استان، تاکید بر راه اندازی رشته های کاربردی دانشگاهی همچنین نیاز استان به استفاده از هوش مصنوعی و دستور تدوین برنامه چهار ساله استان بر مبنای برنامه هفتم توسعه از جمله این موارد است .
از دیگر مصادیق توجه استاندار به جهش دوم اقتصادی استان، توجه جدی به استفاده از ظرفیتهای مغفول مانده مانند استفاده از انرژی خورشیدی و دور کردن دولت از تصدی گری در این بخش است بگونه ای که بخش خصوصی را ترغیب به این حضور کرده است و برای تسهیل امور آنان تلاش می کند.
مهندس بهنام جو به دنبال تکمیل طرحهای بزرگ باقیمانده استان نیز هست؛ مانند تکمیل هتل های ۵ ستاره ، بیمارستان یکهزار تختخوابی خاتم و فرودگاه بینالمللی قم که از آن بعنوان “پروژه ویژه ” یاد میکند و آنها را قدم های بزرگی در جهت رونق گردشگری مذهبی و سلامت میداند که میتواند جهش دوم اقتصادی قم را موجب شود.
و سخن آخر اینکه روحیه خستگی ناپذیر و پر انگیزه شخص استانداردر پیگیری امور استان، این امید را به مردم میدهد که مدیرانی از جنس خود بکار می گمارد تا مجموع منویات رهبری معظم به جهش دوم اقتصادی استان منجر شود.