برنامههای دهه کرامت با همافزایی همه دستگاهها با شکوه برگزار شود
استاندار قم در نشست ستاد ملی بزرگداشت دهه کرامت :

استاندار قم اظهار داشت: بدون تردید با همافزایی و هماهنگی بیشتر میان نهادها و سازمانهای مختلف، میتوان در جهت تحقق اهداف برنامههای دهه کرامت در استان قم و دیگر نقاط کشور گامهای موثرتری برداشت.
مهندس اکبر بهنامجو، استاندار قم، صبح روز چهارشنبه در نشست ستاد ملی بزرگداشت دهه کرامت که با حضور رئیس این ستاد، نمایندگانی از اعتاب مقدسه و برخی مسئولان استان در سالن جلسات حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، با تاکید بر ضرورت همکاری همهجانبه نهادها و ارگانها برای برپایی شایسته برنامههای دهه کرامت، بیان کرد: بیگمان با تکیه بر روحیه همدلی، تعامل و مسئولیتپذیری مشترک میتوان زمینه تحقق هر چه بهتر اهداف این مناسبت را فراهم کرد.
وی همچنین عنوان کرد: یکی از رسالتهای اصلی بزرگداشت دهه کرامت، تلاش برای آشنایی عمیقتر مردم بهویژه نسل جوان با سیره و منش اهل بیت(ع) و به طور خاص در قم با شیوه زندگی کریمه اهل بیت(س) است.
وی ابراز امیدواری کرد که با مشارکت و همراهی نهادهای گوناگون و با محوریت آستان مقدس حضرت معصومه(س)، برنامههای دهه کرامت در نهایت شکوه برگزار شود و دختران جامعه بیش از پیش با شخصیت والای حضرت معصومه(س) به عنوان الگوی الهامبخش آشنا شوند.
برگزاری جشنهای ویژه دهه کرامت یک حرکت مردمی است
رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت ت نیز در این جلسه اکید کرد: برگزاری جشنهای ویژه دهه کرامت از همان آغاز، یک حرکت مردمی بوده که با همکاری و همراهی نهادها و دستگاهها و به خصوص بقاع متبرکه در سطح کشور برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین علی ملانوری، طی سخنانی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت با تولیت مسجد مقدس جمکران که در سالن نشستهای این مسجد برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری جشنهای ویژه دهه کرامت از همان آغاز، یک حرکت مردمی است که با همکاری و همراهی نهادها و دستگاهها و به خصوص بقاع متبرکه در سطح کشور برگزار میشود، وظیفه ما تسهیلگری و توسعه فضای رسانهای و نیز فراهم کردن مقدمات برگزاری ویژه برنامههاست تا در بحث پشتیبانی بتوانیم به وظیفه خود به شکل شایستهای عمل کنیم.
وی با اشاره به این که محور برنامههای دهه کرامت، اعتاب مقدسه همچون آستان قدس رضوی، آستان مقدس حضرت معصومه(س) و آستان مقدس شاهچراغ و دیگر امامزادگان است، گفت: به مناسبت دهه کرامت، بحث امدادهای اجتماعی برای رفع گرفتاریهای معیشتی خانوادههای محروم و کم بضاعت در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم که در این دهه، حجم وسیعی از خدمت رسانی با محوریت اعتاب مقدسه، امامزادگان، بقاع متبرکه و مساجد انجام شود.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور ادامه داد: از سوی دیگر، آغاز دهه کرامت که مصادف با ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر است از اهمیت بسزایی برخوردار است و تأکید رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور و معاونت امور زنان ریاست جمهوری نیز بر این بوده که روز دختر بیش از پیش اهمیت یابد و به برکت دهه کرامت، کارهای فرهنگی شایستهای در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: در این راستا جشنهای ویژه روز دختر با نگاه به آسیبهای حوزه زنان و دختران مورد توجه است، در عین حال نیازمند این هستیم که آسیب شناسی نسبت به اجرای برنامهها داشته باشیم تا در سالهای آینده با قوت بیشتری به امر خدمت رسانی بپردازیم و ان شاءالله سال به سال این برنامهها و جشنهای مردمی با شکوه بیشتری برگزار شود.
ملانوری گفت: همچنین با توجه به در پیش بودن روزهای سه شنبه و جمعه در این دهه، میتوان از برنامه های ویژه با محوریت امام زمان(ع) و مسجد جمکران به شکل شایسته بهره برد به خصوص با عنایت به این که یاد و نام حضرت ولیعصر(عج) بیش از پیش در برنامههای دهه کرامت مورد توجه باشد و از ظرفیت مسجد مقدس جمکران در این زمینه استفاده لازم را ببریم.
دهه کرامت فرصتی برای مقابه با جنگ ترکیبی دشمن است
فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) نیز دراین جلسه با اشاره به جنگ ترکیبی دشمن علیه زنان و دختران این مرز و بوم، گفت: دهه کرامت صرفا نباید به برگزاری جشن ختم شود بلکه باید در این دهه با برنامهریزی دقیق و همه جانبه با تهاجمات فرهنگی دشمن مقابله کرد.
سردار محمدرضا موحد با اشاره به فعالیت سپاه پاسداران در دهه کرامت اظهار داشت: جنگ ترکیبی دشمن علیه زنان و دختران این سرزمین بر کسی پوشیده نیست به همین خاطر دهه کرامت صرفا نباید به برگزاری جشن ختم شود بلکه باید در این دهه با برنامهریزی دقیق و همه جانبه با تهاجمات فرهنگی دشمن مقابله کرد.وی افزود: سپاه استان قم این آمادگی را دارد که در دهه کرامت با فراخوان و سازمان دهی گروه های جهادی در حد و توان خود از نقاط مختلف استان محرومیت زدایی کند و برنامه های مختلفی از قبیل عمرانی، فرهنگی، تهیه جهیزیه و آزادسازی زندانیان را در دهه کرامت در دستور کار قرار دارد.
همچنین سردار میرحیدری فرمانده انتظامی استان قم نیز در این نشست گفت: در سطح استان قم ۱۹۶ گشت خودرویی وجود دارد و نیروی انتظامی این آمادگی را دارد که بیرق ها و پرچمهای مربوط به دهه کرامت را بر روی تمامی خودروهای گشت نصب کند.
وی افزود: در کل استان قم ۶۷ مقر نیروی انتظامی وجود دارد که نیروی انتظامی از نصب بیرق و پرچمهای دهه کرامت و حرم فاطمی در این ساختمانها نیز استقبال میکند.
میرحیدری خاطرنشان کرد: پوشش امنیتی، انتظامی و ترافیکی مراسمات در دهه کرامت توسط نیروی انتظامی با دقت و همکاری بیشتری انجام خواهد شد چراکه مجموعه نیروی انتظامی در شهر مقدس قم خادم آستان بوده و به این خادمی افتخار می کند.
نیازمند تمرکز ملی جهت تکریم دختران در دهه کرامت هستیم
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم نیز دراین جلسه گفت: نیازمند اهتمام و تمرکز ملی برای تکریم دختران در دهه کرامت با محوریت ولادت حضرت معصومه(س) هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ذاکری به نقش ستاد ملی بزرگداشت دهه کرامت اشاره کرد و گفت: به لطف الهی، چند سالی است که ستاد ملی بزرگداشت دهه کرامت شکل گرفته و در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز با برنامهریزیهای دقیق و هدفمند، توجه ویژهای به این دهه مبارک شده است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم با تأکید بر اهمیت روز دختر، که مصادف با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) است، افزود: این روز به عنوان آغاز دهه کرامت، یک حرکت بسیار خوب و ارزشمند به شمار میآید، بهویژه با توجه به هجمههای دشمن در سالهای اخیر که بهطور خاص زنان و دختران را هدف قرار داده است.
وی همچنین خواستار تلاش بیشتر و بهتر دستگاهها و نهادها برای برگزاری مراسمهای ویژه دهه کرامت شد و تصریح کرد: خوشبختانه در این راستا وفاق و همدلی ارزشمندی شکل گرفته است و باید زمینهای فراهم شود که این رویکرد هر روز بیشتر در استان قم تقویت شود.
حجت الاسلام والمسلمین ذاکری ادامه داد: با توجه به اینکه محوریت دهه کرامت با اعتاب مقدس است، پیشنهاد ما این است که ستاد ملی بزرگداشت روز دختر با محوریت حرم حضرت معصومه (س) تشکیل شود تا به این طریق شاهد تجمیع ظرفیتهای ملی در این راستا باشیم.
وی همچنین عنوان کرد: از سوی دیگر، نیازمند اهتمام و تمرکز ملی برای تکریم دختران در دهه کرامت با محوریت ولادت حضرت معصومه (س) هستیم و این امر میتواند با مدیریت تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و نقشآفرینی استاندار و مدیران فرهنگی استان قم، تحولات مثبتی را رقم بزند.
افتتاحیه برنامههای دهه کرامت ۹ اردیبهشت برگزار میشود
معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت نیز در این جلسه گفت: مراسم افتتاحیه جشنهای دهه کرامت روز سهشنبه ۹ اردیبهشت با حضور مسئولان، علما و بیوت مراجع تقلید در آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد مشرف به تأکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای عظیم اعتاب مقدس و حرم مطهر اهل بیت (ع) در زمینه فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و تربیتی اشاره کرد.
معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت ابراز کرد: بهرهگیری از فرهنگ زیارت به عنوان بستری بیبدیل و تأثیرگذار در مسیر تحول فرهنگی و تربیت معنوی جامعه اسلامی، از جمله مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری است.
وی در ادامه به تبیین زیست عفیفانه با الگو قرار دادن اهل بیت (ع)، بهویژه حضرت معصومه (س) در تمامی برنامههای دهه کرامت اشاره کرد و گفت: این اقدام یکی از دیگر خواستهها و مطالبات رهبر معظم انقلاب است تا به این طریق بتوان به مقابله با هجمه و شبیخون فرهنگی دشمن پرداخت.
معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت با بیان اینکه در سالهای گذشته همواره ایجاد دبیرخانه دائمی ستاد ملی تکریم بانوان و دختران در آستان مقدس فاطمه معصومه (س) مورد تأکید تولیت این آستان بوده است، افزود: هدف ما این است که از این طریق بتوانیم پایگاه مهمی برای فعالان فرهنگی، رسانهای و اجتماعی در سراسر کشور ایجاد کنیم و برنامههای فرهنگی و تربیتی را با قوت دنبال کنیم.
وی همچنین بر اهمیت استفاده از بسترهای رسانهای و تبلیغی برای بزرگداشت هرچه بهتر دهه کرامت، بهویژه سالروز ولادت حضرت معصومه (س)، تأکید کرد و افزود: شعار محوری روز اول دهه کرامت، که مصادف با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) است، با عنوان «حضرت فاطمه معصومه (س)، بهترین دختر دنیا و الگوی عفاف و حجاب» انتخاب شده است، ضمن اینکه باید بر روی این نکات و واژگان در سطح استان و کل کشور اهتمام و عنایت خاصی صورت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین مشرف گفت: مراسم افتتاحیه جشنهای دهه کرامت ساعت ۸ صبح روز سهشنبه ۹ اردیبهشت با حضور مسئولان، علما و بیوت مراجع تقلید در آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین مشرف همچنین از برنامهریزی برای برگزاری یک رویداد ملی و بزرگ دختران در قم خبر داد و گفت: این برنامه عصر سهشنبه نهم اردیبهشت ماه برگزار میشود و انتظار داریم که همزمان با این برنامه، در همه شهرها و اعتاب مقدس نیز با محوریت تکریم دختران در شب ولادت باسعادت کریمه اهل بیت (ع) اجرا شود.
لزوم تبیین صحیح مؤلفههای سبک زندگی حضرت معصومه(س)
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری قم نیز دراین جلسه بر ضرورت معرفی دقیق ابعاد سبک زندگی حضرت معصومه(س) تأکید کرد.
دکتر فاطمه حیدری با اشاره به اهمیت همافزایی بین دستگاهها و اماکن متبرکه در راستای اجرای مطلوب برنامههای دهه کرامت گفت: برای مطرح شدن روز ملی دختر به عنوان یک مناسبت جریانساز ملی که از قم آغاز میشود، ادارهکل امور زنان و خانواده استانداری اقدامات اولیهای را آغاز کرده و پیشنهاداتی را به مراجع ذیربط ارائه داده است. با این حال انتظار داریم برنامههای این ایام در شهر مقدس قم با محوریت تکریم دختران، مورد توجه خاص قرار گیرد و با همکاری نهادها و اعتاب مقدسه، بتوانیم نقشآفرینی مؤثرتری داشته باشیم.
وی با اشاره به جایگاه والای حضرت معصومه(س)، بر ضرورت معرفی الگوهای سبک زندگی ایشان به بانوان و دختران کشور تأکید کرد و اظهار داشت: بهرهگیری از این الگوی ارزشمند میتواند زمینهساز کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزه زنان و دختران باشد.
حیدری در پایان خاطرنشان کرد: بیتردید لازم است در حوزه هویتبخشی و ارتقاء کرامت بانوان برنامهریزی جامعتری صورت گیرد تا در کنار جشنهای دهه کرامت، به اهداف فرهنگی و تربیتی نیز دست پیدا کنیم.