معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: هزینه کسر یا حذف پارکینگ توسط مناطق به حسابی که در سازمان توسعه و عمران تعیینشده است، واریز و صرف احداث پارکینگ میشود.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری، مجید متینفر در گفتوگویی در خصوص مسئله پارکینگ در حوزه شهرسازی اظهار کرد: قبل از سال ۱۴۰۱ شهرداری عوارضی تحت عنوان عوارض حذف پارکینگ دریافت میکرد که این عوارض زمان صدور پروانه یا زمان بررسی در کمیسیون ماده ۱۰۰ تعیین میشد.
وی رأی دیوان عدالت اداری درباره ممنوعیت اخذ هرگونه عوارض پارکینگ را مورد توجه قرارداد و گفت: با تعاملی که با شورای شهر انجام گرفت، همکاران در حوزه اداره کل درآمد، معاونت فنی و عمرانی، معاونت حملونقل و ترافیک و معاونت شهرسازی با جمعبندیهایی که تا چهار ماه به طول انجامید شیوهنامهای تحت عنوان شیوهنامه تأمین پارکینگ تهیه کردند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم ادامه داد: در این شیوهنامه الزام شد تا هر ساختوسازی که میخواهد انجام شود باید پارکینگی را در نظر بگیرد، مگر به اینکه محدودیتهایی داشته باشد.
متینفر اضافه کرد: گاهی ملک در مسیر سراشیبی قرار میگرفت که اگر مالک حتی پارکینگ هم ایجاد میکرد نمیتوانست کار را جلو ببرد، درختی در منطقه بود که در کار وقفه میافتاد یا معبری بود که از نظر عرض امکان استفاده پارکینگ را نداشت.
وی با بیان اینکه همه این محدودیتها در ضوابط و مقررات و دستورالعملهای ابلاغی وزارت کشور وجود داشت، گفت: فرمولی توسط همکاران معاونت حملونقل و ترافیک تعریف شد که هزینه ساخت هر پارکینگ بهطور میانگین به چه میزان است، هزینهها نیز نباید افزایش بیش از دوبرابری داشته باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم مطرح کرد: تخفیفهایی نیز در نظر گرفته شد تا میزان پرداختی مالکان و سازندهها در حوزه پارکینگ دچار افزایش بیرویه نشد.
متینفر اضافه کرد: هزینه کسر یا حذف پارکینگ توسط مناطق به حسابی که در سازمان توسعه و عمران تعیینشده است، واریز و صرف احداث پارکینگ میشود.