شهردار قم با تشریح اهم برنامههای شهرداری در حوزه ایثار و شهادت گفت: شهرداری در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش فعالی داشته و بیش از 80 خدمت ارائه داده است.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری، دکتر مرتضی سقائیاننژاد در گفتوگویی و با توجه به برگزاری اجلاسیه پایانی کنگره ملی شهدای استان قم اظهار داشت: نخستین کنگره ملی شهدا ۲۸ سال پیش از شهر قم آغاز شد و ۲۶ آبان امسال نیز دومین کنگره ملی در مسجد مقدس جمکران برگزار میشود.
وی شهدا را عامل تداوم و حفظ انقلاب اسلامی در مقابل فشارها و تحریمها دانست و افزود: حفظ فرهنگ ایثار و شهادت عامل حفظ انقلاب بوده و قاعدتاً تابآوری مردم ایران اسلامی نیز در این ۴۳ سال بهواسطه همین فرهنگ ایثار و شهادت است و ادامه انقلاب نیز باید بر مبنای همین فرهنگ باشد.
شهردار قم برگزاری کنگره ملی شهدا را یادآوری و بزرگداشت سیره و فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد و گفت: پیام کنگره پیروی از شاخصههای فرهنگ ایثار و شهادت که همان شاخصههای سیره ائمه اطهار(ع) بهویژه امام حسین (ع) و کربلا است، بوده و به همین واسطه هشت سال دفاع مقدس در تاریخ ماندگار شده است.
سقائیاننژاد حمایت شهر قم از برگزاری یادواره شهدا در استانهای دیگر را نیز مطرح کرد و گفت: مقام معظم رهبری شهر قم را پایگاه انقلاب اسلامی میداند و تأکیددارند که شهدای تمام کشور متعلق به شهر قم بوده و به این واسطه باید از برگزاری کنگره و یادواره شهدا در سایر استانها نیز حمایت کنیم.
وی شهر قم را نیز پایگاه تمدن اسلامی دانست و تأکید کرد: با توجه به جایگاه شهر قم و اهمیت برگزاری باشکوه این اجلاسیه شهرداری قم ۸۰ خدمت در حوزه ترویج فرهنگ ناب ایثار و شهادت ارائه داده و از کلیه برنامههای کنگره و سایر دستگاهها حمایت کرده است.
حمایت شهرداری از برگزاری ۱۷۰۰ یادواره شهدا
شهردار قم خاطرنشان کرد: شهرداری قم از ۱۷۰۰ یادواره شهدا حمایت کرده و در فضاسازی و تبلیغات محیطی نقش مهمی را ایفا کرده و بیش از ۲۰۰ سازه تبلیغاتی و ۳ هزار سازه آویز در اختیار کنگره قرارگرفته و نزدیک به ۵۰ سردیس برای شهدا ساخته است.
وی ساخت تندیس حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی مهندس را نیز یادآور شد و گفت: این دو تندیس بسیار فاخر بوده و همچنین بیش از ۲۵ هزار مترمربع دیوارنگاری در شهر انجامشده و ۳۵۰۰ نقش برجسته و نورپردازیهای متعدد در شهر اجراشده است.
سقائیاننژاد ادامه داد: احداث یادمان شهدا در بهشت معصومه(س)، کوه خضر و صداوسیما نیز از دیگر کارهای شهرداری بوده، همچنین چاپ و نصب تصویر شهدا در قالب طرح “قابهای بهشتی” در مساجد نیز بهصورت گسترده انجامشده و بخشی از فعالیتهای نیز در حوزه هنری بوده است.
وی بهکارگیری از هنر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را نیز مهم خواند و خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه خلق ایده، نصب ۴۰ تمثال از شهدا در عوارضی کاشان، معرفی مکانهای خاص شهری در دوران دفاع مقدس، حمایت از جشنواره فیلمنامهنویسی و شعرخوانی و تولید محتوا برای فضای مجازی به زبان فارسی و غیرفارسی نیز در دستور کار قرار دارد.
شهردار قم از چاپ ۳۵ جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت خبر داد و تأکید کرد: علاوه بر حمایت از بسیاری از کارهای فرهنگی، شهرداری قم ۳۵ عنوان کتاب با موضوع ایثار و شهادت منتشر کرده و در انتشار ۵۰ جلد کتاب کنگره نیز مشارکت داشته است؛ همچنین در بخش علمی پژوهشی کنگره با حضور ۷۹۲ خانواده ایثارگر پروژه “تاریخ شفاهی” در حال انجام است.
وی تأکید کرد: شهرداری قم از ایدههای شهروندان نیز با موضوع ایثار و شهادت و همچنین پژوهشهای دانشگاهی حمایت کرده و در راهاندازی رشته روایتگری دفاع مقدس در مرکز علمی کاربردی نقش مهمی را ایفا کرده است، همچنین راهاندازی دو خانه موزه شهدا نیز برای نخستین بار در کشور بهعنوان پایگاههای فرهنگی اجرایی شده است.
نامگذاری بیش از ۸۲ درصد معابر به نام شهدا
سقائیاننژاد به ساخت باغموزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز اشاره کرد و افزود: در حدود ۲۰ هکتار زمین پیرامون این باغموزه بااعتباری بالغبر ۲۰۰ میلیارد ریال توسط شهرداری قم فضاسازی شده است و بوستانی ۱۰ هکتاری برای یادواره ۶۰۹۰ شهید استان قم طراحی و ساختهشده که در این بوستان به نام هر شهید درختی کاشته میشود.
وی از نامگذاری بیش از ۸۲ درصد معابر به نام شهدا نیز خبر داد و گفت: نهضت نامگذاری معابر به نام شهدا در قالب طرح “کوچههای آسمانی” برای نخستین بار در کشور اجراشده و بیش از ۸۲ درصد معابر به نام و تصویر شهدا با تابلوی هوشمند مزین شده است.
شهردار قم در پایان توجه به پیام شهدا در کنار یاد شهدا را یادآور شد و تأکید کرد: انتقال پیام شهدا یکی از محورهای مهم کنگره ملی شهدا بوده و باید تمام دستگاه به میدان بیایند و برای تکتک شهروندان در مشارکت در این حرکت بزرگ برنامهریزی شود تا بتوانیم شاهد بروز فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باشیم.