اجتماعیویژه

قم رتبه دوم کشوری دربخش مصدومین ناشی از تصادفات

مدیرکل پزشکی قانونی استان قم خبرداد:

مدیرکل پزشکی قانونی استان قم با اشاره به رشد چشمگیر مصدومان ناشی از تصادفات گفت: قم رتبه دوم کشوری در مصدومان ناشی از تصادف ها را دارد.
به گزارش ندای قم ،حمید صدیقی آخا روز شنبه به مناسبت هفته قوه قضاییه در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهارداشت ۱۰ هزار و ۲۴۷ مورد مصدوم‌ تصادف در سال گذشته به پزشکی قانونی قم مراجعه کردند که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۲ درصد رشد نشان می‌دهد.
وی با اشاره به رتبه دوم قم در بخش مصدومین ناشی از تصادفات در کشور گفت: مصدومان ناشی از تصادفات در سال گذشته ۱۰ هزار و ۲۴۷ مصدوم بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ با ۹هزار و ۱۹۰ مورد ۱۲ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: حدود یک‌سوم پرونده‌های قضایی به پزشکی قانونی ارجاع داده می‌شود که پاسخ به استعلامات قضایی مهم‌ترین اقدام پزشکی قانونی است.
وی اضافه کرد: نقش پزشکی قانونی در کشف حقیقت و اجرای عدالت بسیار مهم است که در این راستا حدود ۸۵ درصد پرونده‌های ما مربوط به حوزه معاینات بالینی است.
افزایش ۸ درصدی پرونده معاینات بالینی
صدیقی آخا بیان کرد: در سال گذشته ۳۶ هزار و ۵۱ پرونده در حوزه معاینات بالینی کارشناسی شد که نسبت به سال ۱۴۰۰ که ۳۳ هزار و ۲۷۳ مورد کارشناسی بود، هشت درصد رشد داشت.
وی خاطرنشان کرد: مصدومان نزاع سال گذشته ۱۰ هزار و ۹۸۸ مورد بود که نسبت به سال ۱۴۰۰، هشت درصد رشد داشتیم.
وی ادامه داد: سال گذشته مصدومان ناشی از حادثه کار ۶۹۵ مورد بود که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۹ درصد کاهش داشتیم.
رشد 12درصدی فوت‌های مشکوک در سال گذشته
مدیرکل پزشکی قانونی قم گفت: فوت‌های مشکوک در سال گذشته، ۱۴۰۶ مورد بود که ۱۲ درصد رشد داشتیم، ۳۴۹ مورد فوتی‌های ناشی از تصادف بود که ۲۱ درصد رشد نشان می‌دهد.
وی افزود: سال گذشته ۵۱ نفر بر اثر حادثه کار فوت کردند که ۶ درصد رشد نشان می‌دهد.
وی فوتی ناشی از حوادث رانندگی در سال ۱۴۰۱ را ۳۴۹ مورد با ۲۱ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۰با ۲۸۹مورد عنوان کرد و گفت: رتبه قم در فوتی‌های ناشی از تصادفات رانندگی در سال گذشته ۲۰ بوده است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان افزود: در سال ۱۴۰۱، ۷مورد غرق شدگی و سال ۱۴۰۰، ۵ مورد غرق شدگی داشتیم.
وی تصادفات نوروزی سال ۱۴۰۲ را ۱۱ مورد و ۱۴۰۱ را ۱۷ مورد دانست و گفت: فوتی‌های تصادف های نوروزی امسال رشد چشمگیری داشت و ۱۷ مورد بود که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۵۵ درصد رشد نشان می‌دهد.
کاهش ۱۱ درصدی صدور مجوز سقط جنین
صدیقی آخا گفت: مجوز سقط جنین با توجه به ماده ۵۶ قانون جوانی جمعیت باید در کمیسیون‌های سقط جنین مطرح شود که صدور مجوز با قاضی است.
وی افزود: سال گذشته ۱۹۲ مورد برای سقط جنین مراجعه کردند که نسبت به سال ۱۴۰۰ که ۲۰۲ مورد بود پنج درصد کاهش نشان می‌دهد.
وی اضافه کرد: از ۱۹۲ موردی که سال گذشته برای سقط جنین مراجعه کردند، ۱۲۴ مورد مجوز سقط گرفتند و برای ۵۶ مورد، مجوزی صادر نشد.
به گفته صدیقی آخا، بیشترین موارد منجربه صدور مجوز سقط مربوط به ناهنجاری‌های ژنتیکی در جنین است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان با اشاره به کاهش ۱۱ درصدی صدور مجوز سقط جنین در سال ۱۴۰۱ از مردم خواست؛ برای رسیدگی به کار‌های خود قبل از مراجعه حضوری از طریق سامانه نوبت دهی عدل ایران ثبت نام نمایند.
قصور پزشکی در 30درصد پرونده ها احراز شد
صدیقی آخا دسترسی آسان‌تر مردم به خدمات مرتبط با دستگاه‌های قضایی و کاهش مراجعات حضوری را از جمله اهداف سامانه عدل ایران عنوان کرد و افزود: از این پس مردم قبل از مراجعه حضوری باید از طریق سامانه عدل ایران به نشانی www.adliran.ir ثبت نام و پیگیر روند پرونده خود باشند.
وی بیان کرد: سال گذشته ۸۲۵ مورد پرونده در کمیسیون‌های پزشکی تشکیل شد که ۳۴۰ مورد مربوط به قصور پزشکی بوده است.
وی افزود: در ۱۰۴ مورد معادل ۳۰ درصد قصور پزشکی احراز شد که بیشترین موارد مربوط به دندانپزشکی و پوست است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/oyut

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا