رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد به توسعه شهر قم اشاره و گفت: تثبیت مدیریتی موردی است که در شهر قم باعث موفقیت شده اما این رشد برای شهری که عنوان شهر مذهبی را دارد کافی نیست.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری، جمشید عین بیگی در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استانها که به میزبانی شهر مقدس قم درحال برگزاری است، اظهار داشت: یکی از ضرورتهای شوراها، به روزرسانی توانمندسازی و تجربیات شوراها است.
وی افزود: اجلاس سبب انتقال تجربیات موفق همکاران در مرکز استانها و تجربه آفرینی جدید میشود، همچنین راهبردهای عملیاتی که در کلان شهرها و مراکز استانها مبتلا به آن هستند در این اجلاس مطرح میشود تا بقیه مراکز استانها از آن الگو برداری کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد فقدان مدیریت یکپارچه شهری را یکی از نقاط ضعف شوراها دانست و بیان کرد: مادامی که مدیریت شهری چند حوزهای باشد مشکلات حل نخواهد شد، دولت نیز همچنان شورا را به عنوان نخستین حلقه اتصال بین مردم و خود نمیداند و این باعث شده مدیران دولتی نیز مقاومت کنند.
وی تاکید کرد: دولت باید به این اعتقاد برسد که شوراها دولت کوچکی در دل دولت است و تصمیم گیریها در حوزه شهری را باید به آن واگذار کند اما متاسفانه شاهد رقابت بین شورا و حوزه اجرا و دولت هستیم.
عین بیگی سپس به ضعفهای شوراها اشاره کرد و گفت: متاسفانه شوراها از جایگاه قانونی خود به عنوان حلقه نخست اتصال مردم و دولت نتوانسته دفاع کند و به مردم بقبولاند و هر آنچه اتفاق افتاده بیشتر تشریفاتی بوده و کل شورا تنها در انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری خلاصه شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استانها ادامه داد: شورا در همه امورات میتواند دست قدرتمندی برای دولت در حوزه اجرایی باشد.
وی در ادامه اجرایی شدن قوانین بر زمین مانده را عامل تقویت شوراها دانست و یادآور شد: در اصل 100 تا اصل 106 به جایگاه شوراها پرداخته شده است، در اصل 103 به صراحت مصوبات شورا را در مسیر اجرا الزامآور دانسته و بر عهده استاندار، فرماندار و دهدار است اما این مهم اتفاق نیفتاده و در کمیته تطبیق تصمیمات شورا را وتو میکند.
عین بیگی عدم رضایت مردم را نیز به علت عدم تثبیت جایگاه شوراها دانست و خاطرنشان کرد: مردم عملکرد شوراها را در کنار عملکرد مدیران ارزیابی کرده و عملکرد مدیران را به پای نظام میگذارند و این موارد را از هم تفکیک نمیکند و در نهایت باعث میشود که نظام را ضعیف بدانند.
وی شوراها را بستر تحقق شعار سال و افزایش مشارکت مردمی مطرح کرد و افزود: شوراها میتوانند با اعتمادسازی از مردم برای حضور در عرصههای تولید و بهبود وضعیت اقتصادی دعوت کنند.
رئیس شورای شهر بجنورد در پایان به توسعه شهر قم اشاره و ابراز کرد: تثبیت مدیریتی موردی است که در شهر قم باعث موفقیت شده اما این رشد برای شهری که عنوان شهر مذهبی را دارد کافی نیست.