مدیریت شهری

دستورالعمل اجرایی ماده 11 در شهر قم بازنگری شود

شهردار قم:

شهردار قم با تأکید بر پیگیری بازنگری دستورالعمل اجرایی ماده 11 گفت: اختصاص 24 درصد ارزش‌افزوده به مناطق کم برخوردار و سکونتگاه‌های غیرمجاز حق شهر بوده و باید نسبت به آن پیگیر و مطالبه گر باشیم.

به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری، دکتر سید مرتضی سقاییان نژاد در یکصد و دوازدهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید زین‌الدین برگزار شد، به آخرین دستورالعمل دولت برای اجرایی شدن ماده 11 در مناطق کم برخوردار اشاره کرد و اظهار داشت: ماده 11 یکی از مصوبات ملی برای توسعه مناطق کم برخوردار بوده که نیاز است مدیران استان با دقت بیشتری به آن بپردازند.

وی با بررسی ابعاد دستورالعمل اجرایی ماده 11 افزود: اعلام‌شده 24 درصد ارزش‌افزوده برای توسعه مناطق کم برخوردار به شهر قم اختصاص داده می‌شود، اما بر اساس دستورالعمل اجرایی که ابلاغ‌شده این عدد برای شهر قم به حدود 12 درصد می‌رسد.

شهردار قم تصریح کرد: مدیریت استان باید نسبت به اختصاص عدد صحیح به شهر قم مطالبه گری کرده و این عدد را به 24 درصد برسانند.

وی در پایان تأکید کرد: اختصاص 24 درصد ارزش‌افزوده به مناطق کم برخوردار و سکونتگاه‌های غیرمجاز حق شهر بوده و باید نسبت به آن پیگیر و مطالبه گر باشیم.

تعریف 80 پروژه عمرانی در مناطق کم برخوردار

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم نیز در این جلسه از تعریف 80 پروژه عمرانی در مناطق کم برخوردار و سکونتگاه‌های غیرمجاز در قم خبر داد.

مجید متین فر به ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده 11 مبنی بر توسعه مناطق کم برخوردار و سکونتگاه‌های غیرمجاز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های شهرداری، توجه به مناطق کم برخوردار بوده و بر اساس ظرفیت منطقه برای آن پروژه تعریف می‌شود.

وی از تعریف 80 پروژه عمرانی در مناطق کم برخوردار و سکونتگاه‌های غیرمجاز خبر داد و افزود: بر اساس مطالعات انجام‌شده، 80 پروژه برای این مناطق تعریف‌شده که نیاز است برای استفاده از ماده 11 اولویت‌بندی و به استان ارائه شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم ادامه داد: به‌زودی لیست اولویت‌بندی شده‌ای به سازمان برنامه‌وبودجه ارائه می‌شود تا بتوانیم از این فرصت که بودجه آن نیز به‌صورت نقدی در اختیار شهر قرار می‌گیرد، استفاده کنیم.

وی خواستار تعیین عدد صحیح برای برخورداری شهر از ماده 11 شد و تصریح کرد: عدد 24 درصد عدد صحیحی نیست و بر اساس جمعیت شهر قم و مساحت مناطق کم برخوردار این عدد برای شهر قم به حدود 12 درصد خواهد رسید.

متین فر در پایان خاطرنشان کرد: از مدیریت استان می‌خواهیم این عدد را پیگیری کنند تا حق شهر به‌صورت کامل پرداخت‌شده و این 80 پروژه بر اساس اولویت‌بندی اجرا شود.

بسیاری از تصمیمات شهری مبنای پژوهشی دارد

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: شهرداری قم بسیاری از تصمیمات خود را بر مبنای پژوهش‌های موردنیاز گرفته و این همکاری به‌صورت هدفمند و بر اساس نیازهای شهر انجام می‌شود.

مجید محمدرضاخانی با اشاره به اهمیت پروژه‌های مطالعاتی در تصمیمات کلان در شهرداری اظهار داشت: باید قبل از تصمیم‌گیری برای اجرای هر پروژه، مطالعات جامعی در خصوص آن موضوع انجام شود.

وی سیاست‌های شهرداری را برای انجام مطالعات جامع موردتوجه قرارداد و افزود: شهرداری قم بسیاری از تصمیمات خود را بر مبنای پژوهش‌های موردنیاز گرفته و این همکاری به‌صورت هدفمند و بر اساس نیازهای شهر انجام می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم ادامه داد: در حال حاضر 48 موضوع به‌عنوان اولویت‌ها و نیازهای شهر شناسایی‌شده و برای انجام مطالعات جامع به مرکز پژوهش‌های شورا معرفی و در حال انجام روند اداری آن برای برگزاری مناقصه هستیم.

وی در پایان یادآور شد: یکی از اولویت‌های این لیست توجه به سیما و منظر شهری است که تا پایان دی‌ماه نخستین نشست تخصصی آن در شهرداری برگزارشده و مسائل پیرامون این مهم به‌صورت تخصصی و بومی بررسی می‌شود.

عملکرد مطلوب مناطق شهر قم در حوزه خدمات شهری

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه عملکرد مناطق هشت‌گانه در حوزه خدمات شهری را مطلوب و مثبت ارزیابی کرد.

سید مجتبی سبحانی ثابت ضمن بررسی متمم و اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری قم، با اشاره به اولویت‌بندی‌های پروژه‌های خدماتی در مناطق، اظهار داشت: در تدوین بودجه ۱۴۰۳ باید اولویت‌بندی پروژه‌ها با حضور معاون خدمات شهری، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر، شهرداران مناطق و معاون برنامه‌ریزی انجام گردد.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم تأکید کرد: پروژه‌هایی که در زمان مشخص آن انجام‌نشده ذیل نامه‌ای به شهردار ابلاغ خواهد شد، اما درمجموع عملکرد مناطق در حوزه خدمات شهری مطلوب و مثبت است.

وی در ادامه عدم ارسال صورت‌وضعیت بعضی از پروژه‌ها در مناطق را مورد توجه قرار داد و گفت: عدم ارسال به‌موقع صورت‌وضعیت‌ها باعث افزایش هزینه شده و باید شهرداران مناطق نسبت به این موضوع توجه لازم را داشته باشند.

سبحانی ثابت در پایان بر پرداخت حقوق کارگران بخش خدمات تأکید کرد و گفت: باوجود مشخص نشدن عدد نهایی هزینه‌های جاری در بعضی از بخش‌ها باید حقوق کارگران به‌موقع پرداخت‌شده و در اصلاحیه بهمن‌ماه عدد نهایی در بخش جاری مشخص خواهد شد.

اختصاص ۲۴ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده به مناطق کم برخوردار

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه با اشاره به اختصاص 24 درصد از ارزش‌افزوده به مناطق کم برخوردار گفت: شهرداری نسبت به تعریف پروژه در این مناطق اهتمام ویژه داشته باشد تا بتوانیم برای توسعه این مناطق از این فرصت استفاده کنیم.

ماشاالله سعادتمند با اشاره به ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده ۱۱ مربوط به توجه مناطق کم برخوردار و سکونت‌گاه‌های غیرمجاز اظهار داشت: شهرداری نسبت به تعریف پروژه در این مناطق اهتمام داشته باشد.

وی افزود: طبق مصوبه هیئت دولت، ۲۴ درصد از ارزش‌افزوده به مناطق کم برخوردار و سکونتگاه‌های غیرمجاز اختصاص داده‌شده که به‌صورت نقدی نیز پرداخت می‌شود.

عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر قم تأکید کرد: در صورت عدم تعریف پروژه در این مناطق این عدد به شهر قم اختصاص داده نمی‌شود و باید نسبت به تعریف پروژه اهتمام ویژه داشته باشیم تا بتوانیم برای توسعه این مناطق از این فرصت استفاده کنیم.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/n9jm

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا