حوزه علمیه

آیین سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد

با حضور قشرهای مختلف مردم:

آیین گرامیداشت شصت‌ و چهارمین سالگرد ارتحال آیت‌الله سید حسین بروجردی‌(ره) پنجشنبه شب با حضور قشرهای مختلف مردم، روحانیان، علما و فضلای حوزه در مسجد اعظم قم برگزار شد.

به گزارش ندای قم ،در این آیین حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی، آیت‌الله سید جواد علوی بروجردی از استادان حوزه علمیه و حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت و از اعضای مجلس خبرگان رهبری حضور داشتند.

در این آیین پس از تلاوت آیه‌هایی چند از کلام‌الله مجید و ذکر مصیبت، استاد حوزه علمیه و از خطبای برجسته کشور طی سخنانی، مرحوم آیت‌الله بروجردی را در علم، اخلاق، رفتار و کردار وارث انبیای الهی توصیف کرد و افزود: آن فقیه والامقام بعد از عقل و علم به توحید رسید، مسائلی از توحید این شخصیت بزرگ نقل شده، او یک موحد کامل بود.

حجت‌الاسلام حسین انصاریان با ذکر این نکته که توحید آیت‌الله بروجردی توحید ناب بود خاطرنشان کرد: او به این نتیجه رسیده بود، که همه حقایق، معارف، واقعیت‌ها و مسائل الهی را باید از اهل بیت(ع) گرفت.

وی در ادامه همچنین نقش آیت‌الله بروجردی در رشد و بالندگی حوزه علمیه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: در مدت ۱۶ سالی که این زعیم عالی‌قدر شیعه در قم بود، تعداد طلبه‌های این شهر به هفت هزار تَن رسید، و حوزه علمیه را به گونه‌ای پرورش داد که جوابگوی عصر و زمان باشد.

استاد حوزه علمیه یادآور شد: مرحوم بروجردی، شاگردانی را تربیت کرد و به مناطقی از ایران و خارج فرستاد که اثرگذاری‌های ویژه‌ای داشتند.

انصاریان همچنین در بخشی از سخنان بیان کرد: آیت‌الله بروجردی برای روزگار خودش بود، با اوضاع ایران، اروپا، کشورهای عربی، هند، پاکستان و افغانستان آشنایی و شناخت عجیبی داشت و فرد عالمی نیز به نمایندگی از او در این مناطق فعالیت می‌کرد.

آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی از مراجع تقلید شیعه در سده چهاردهم، در ماه صفر سال ۱۲۹۲ هجری قمری در بروجرد به دنیا آمد.پدرش سید علی طباطبایی، از علمای شهر و نسب وی با ۳۲ واسطه به امام حسن‌(ع) مربوط می‌شود.این عالم ربانی ۶۷ سال مدیر حوزه علمیه قم و ۱۵ سال تنها مرجع تقلید شیعیان جهان بود.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/m5nq

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا