اقتصادویژه

برنامه‌ریزی‌های گسترده برای عبور از پیك‌بار برق در تابستان

در نشستی با حضور مدیرکل مدیریت بحران استان عنوان شد؛

در نشستی با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم ضمن بررسی برنامه های شرکت توزیع نیروی برق برای عبور از پیک بار تابستان، بر لزوم هماهنگی و همکاری همه دستگاه ها و مردم برای جلوگیری از مشکلات ناشی از کمبود برق تاکید شد.
به گزارش ندای قم ،مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم در نشستی که به منظور بررسی راهکارهای عبور از پیک‌بار تابستان 1402 با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم برگزار شد با اشاره به برنامه‌ریزی‌های گسترده صورت گرفته برای عبور بدون مشکل پیک‌بار تابستان اظهار داشت: برنامه‌های مدیریت بار در سه بخش عادی، هشدار و حالت اضطراری طراحی‌شده که با توجه به دمای هوا در استان اعمال می‌شود.
مهندس یوسف صادقی با بیان اینکه با هماهنگی‌هایی که انجام شده در تلاش هستیم با کمترین اعمال مدیریت بار بتوانیم تابستان را بگذرانیم، گفت: امیدواریم با تلاش و تدبیر خدمت‌گزاران صنعت برق، هماهنگی همه دستگاه‌ها و همکاری مردم بتوانیم به بهترین نحو ممکن از پیک‌بار 1402 عبور کنیم.
مهندس صادقی همچنین با اشاره به پیگیری‌های روزانه وزیر نیرو، معاون وزیر و مدیرعامل توانیر برای راه‌اندازی پست 400 کیلو وات قم خاطرنشان کرد: احداث این پست کار بزرگی است که با اراده وزارت نیرو و توانیر پس از هشت سال تا پایان خردادماه به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی در پایان با بیان اینکه امیدواریم با برنامه‌ریزی و هماهنگی تحت مدیریت استاندار محترم پیک‌بار امسال را به بهترین نحو مدیریت کنیم، تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که با کمترین لطمات ممکن به بخش صنعت، کشاورزی و سایر بخش‌ها و به ویژه بخش خانگی که خط قرمز دولت است، تابستان امسال را پشت سربگذاریم.

لزوم هماهنگی با بخش‌های صنعت و کشاورزی برای قطع برق در پیک مصرف
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم در ادامه این نشست با قدردانی از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به منظور تأمین برق استان گفت: سال گذشته با اقدامات بسیار خوبی که انجام شد در بخش خانگی قطعی برنامه‌ریزی شده نداشتیم.
وی با اشاره به لزوم هماهنگی با بخش‌های صنعت و کشاورزی برای قطع برق در پیک مصرف یادآور شد: باید برنامه‌ریزی برای قطعی‌ها به گونه‌ای انجام شود که کمترین تبعات و خسارت را به دنبال داشته باشد.
محسن اوروجی بر ضرورت اطلاع‌رسانی به موقع قطعی‌ها به صاحبان صنایع و کشاورزان تأکید و خاطرنشان کرد: با هماهنگی و همدلی بین همه دستگاه‌های استان می‌توانیم کمبود برق در زمان پیک مصرف را مدیریت کرده و از نارضایتی اجتماعی جلوگیری کنیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان قم نیز در این نشست با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌ها برای مدیریت پیک‌بار در تابستان سال جاری در بخش‌های صنایع و کشاورزی صورت گرفته است، اظهار داشت: بخش اداری نیز بر اساس ابلاغیه‌هایی که برای آن‌ها ارسال شده ملزم به کاهش 30 درصدی مصرف انرژی هستند.
وی با بیان اینکه روزانه میزان مصرف برق ادارات و دستگاه‌ها کنترل و برای استانداری ارسال می‌شود، گفت: اداراتی که نسبت به کاهش مصرف اقدام نکنند در مرحله اول و دوم اخطار دریافت کرده و در مرحله سوم نسبت به قطع برق آن‌ها اقدام می‌شود.
مهندس محمد محمودی قم زاد با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش مصرف انرژی در ادارات ابراز داشت: راه‌اندازی اکیپ بازرسی به منظور بازدید از ادارات و دستگاه‌های اجرایی، پایش مستمر همکاری ادارات در راستای اجرای مصوبه هیئت‌وزیران، شناسایی و اخطار به مشترکان غیر همکار و الزام ادارات به استفاده از دیزل ژنراتور از جمله این اقدامات است.
شرکت‌های توزیع برق موظف به تأمین برق برابر با سهمیه تعیین شده است
وی همچنین بر لزوم رعایت مصرف بهینه برق در مراکز فرهنگی و آموزشی، مراکز نظامی و انتظامی و دستگاه‌های ارائه خدمات عمومی مثل مخابرات و بیمارستان به عنوان الگو و نماد در جامعه تأکید کرد.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان قم با اشاره به تعیین سهمیه برق مصرفی صنایع در دوره محدودیت شبکه برق با همکاری وزارت صمت گفت: شرکت‌های توزیع برق موظف به تأمین برق برابر با سهمیه تعیین شده است و در صورت عدم رعایت سهمیه ابلاغی توسط مشترکین صنعتی علاوه بر افزایش بهای برق تا دو برابر تعرفه برای مصرف مازاد با اعلام قبلی نسبت به قطع برق آن‌ها اقدام می‌شود.
وی با بیان اینکه برنامه برای مدیریت پیک مصرف در روزهای گرم قطع یک روز در هفته داخل و خارج از شهرک‌های صنعتی است، اظهار داشت: این امکان وجود دارد در روزهای بسیار گرم و بحرانی اجرای برنامه مدیریت بار صنعتی به صورت دو روز در هفته به وجود آید.

محمودی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای مدیریت بار در بخش کشاورزی یادآور شد: در این بخش با هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی نسبت به قطع برق الکتروپمپ های کشاورزی به میزان 5 ساعت روزانه در دوره محدودیت اقدام و بهای برق این مشترکین را در سایر ساعات به صورت رایگان محاسبه می‌شود.

نصب کنتور هوشمند برای 3 هزار مشترک خانگی و 4 هزار مشترک تجاری
وی در ادامه به ارائه گزارشی از میزان همکاری صنایع و بخش‌های عمومی، اداری و تجاری در سال گذشته پرداخت و گفت: در بخش صنعتی 2 هزار و 623 مشترک در بخش عمومی، اداری و تجاری 843 مشترک و در بخش کشاورزی نیز یک هزار و 417 مشترک مشمول پاداش همکاری شدند که در مجموع 20 میلیارد و 200 میلیون تومان پاداش برای آن‌ها اعمال شد.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان قم از نصب کنتور هوشمند برای 3 هزار مشترک خانگی و 4 هزار مشترک تجاری در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: در سال 1401 در مجموع برق 450 مشترک خانگی و 150 مشترک تجاری دارای کنتور هوشمند که نسبت به رعایت الگوی مصرف اقدام نکردند قطع شد.
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان نیز در بخش دیگری از این نشست با اشاره به ورود وسایل سرمایشی به مدار بهره‌برداری در فصل تابستان یادآور شد: همین امر باعث یک نا ترازی در صنعت برق می‌شود که ناشی از تفاوت بین میزان تولید و مصرف برق است.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته حدود 15 هزار مگاوات نا ترازی در تابستان داشتیم، خاطرنشان کرد: اعمال خاموشی‌های گسترده و کلی برق در سال 1400 نیز به همین علت بود که برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد که این خاموشی‌ها به حداقل رسانده شود.
مهندس سیدمحمد ارجمند زاده با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باعث شد با کمترین مشکل از پیک تابستان سال گذشته عبور کنیم، ابراز داشت: برای سال جاری نیز وزارت نیرو 140 برنامه را از شهریورماه سال گذشته برنامه‌ریزی کرد که بتوانیم تابستان شرایط مطلوب‌تری را داشته باشیم.
وی ورود 7 هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار بهره‌برداری را یکی از برنامه‌های اصلی وزارت نیرو برای تأمین برق در سال جاری عنوان کرد و افزود: از این میزان تا امروز 4 هزار مگاوات محقق شده و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان خرداد 3 هزار مگاوات دیگر نیز وارد مدار شود.

احتمالا امسال با 11 هزار مگاوات کسری برق مواجه شویم
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان با اشاره به اورهال نیروگاه‌ها برای استفاده کامل از ظرفیت آن‌ها گفت: تا پایان اردیبهشت‌ماه تمام نیروگاه‌ها اورهال شد که امیدواریم بتوانیم با حداکثر میزان تولید آن‌ها از تابستان سال جاری عبور کنیم.
وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به رشد مصرف امسال با 11 هزار مگاوات کسری برق مواجه شویم، تصریح کرد: این کمبود را باید از طریق برنامه مدیریت مصرف و مدیریت بار برطرف کنیم.
ارجمند زاده به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سه حوزه صنایع، کشاورزی و ادارات اشاره و خاطرنشان کرد: مدیریت بار در یک روز کار در هفته در صنایع، مدیریت بار از ساعت 11 تا 18 در کشاورزی و کاهش 30 درصدی مصرف ادارات در ساعات اداری و 60 درصد بعد از ساعت اداری در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه رشد مصرف در پیک سال گذشته را 8 درصد اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان در پیک امسال به بیش از 7 درصد رسیده شود که امیدواریم با برنامه‌های مدیریت بار بدون مشکل خاصی از تابستان امسال عبور کنیم.
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان در پایان با اشاره به وضعیت بار پست‌های انتقال در هسته مرکزی شهر تأکید کرد: اگر توسعه خطوط انتقال و فوق توزیع در هسته مرکزی شهر انجام نشود در هسته مرکزی شهر دچار مشکل خواهیم شد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/ltib

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا