شهرداری پای کار مساجد است
در جلسه هماندیشی مدیران شهری با ائمه جماعات شهر قم مطرح شد؛
جلسه متفاوت شهردار قم با ائمه جماعات مساجد منتخب استان برگزار و مسائل مختلف و ارتباطات دو سویه مدیریت شهری و مساجد مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری، جلسه هماندیشی و نشست ائمه جماعات مساجد منتخب استان با سقائیان نژاد شهردار قم در سالن جلسات شهرداری برگزار شد.
در این جلسه معاونان و مدیران شهرداری گزارشی از اقدامات مختلف در حوزههای خدمات شهری، شهرسازی، برنامهریزی، سیما و منظر، فرهنگی، حوزه ایثارگران و… ارائه کردند.
ائمه جماعات نیز مباحث مختلفی در حوزه مدیریت شهری و فرهنگی بهویژه در حوزه مساجد خود مطرح کردند.
وضعیت ریلهای جمعآوریشده، پروژه ادامه بلوار عمار یاسر، تبدیل بوستانهای محل دفن شهدای گمنام به مراکز فرهنگی، همکاری شهرداری با مساجد در برگزاری مراسمها و برنامههای فرهنگی، وضعیت تونل غدیر، موشهای فاضلاب، روشنایی معابر منتهی به مساجد، تقدیر از اقدامات عمرانی شهرداری با احداث تقاطعها و معابر جدید، نقش برجهای اذان، لزوم پیوست فرهنگی در بوستانها و پیادهروهای اطراف حرم مطهر، ساماندهی ورودیهای شهر، سرکشی مستمر مدیران از مساجد و… از نکاتی بود که امروز ائمه جماعات در جلسه با شهردار قم مطرح کردند.
کمک به استقبال مالی مساجد، کمک به بهسازی المانهای مساجد، آراستگی محیطی مساجد، حل معضلات ترافیکی مناطق شهری، کمک به توسعه امور فرهنگی در شهر و تسهیل گرفتن کاربری تجاری برای قسمتی از ساختمان مساجد ازجمله درخواستهایی بود که در این جلسه نسبت به مدیریت شهری مطرح شد.
دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد، شهردار قم نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت و اقدامات مجموعه شهرداری قم برای توسعه شهر، ریل شهرداری را در مسیر آبادانی شهر دانست.
وی همچنین بر آمادگی بخشهای مختلف شهرداری برای پیشبرد فعالیتهای عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و… مساجد تأکید کرد.
شهردار قم ابراز داشت: شهرداری در کنار مساجد است و تمام تلاش خود را میکند تا در مسیر بهبود وضعیت فرهنگی شهر نقشی داشته باشد.
شهرداری قوه قهریه در برخورد با آسیبهای اجتماعی ندارد
وی افزود: وظیفه شهرداری اطلاعرسانیهای مناسب در بوستانهای شهری و تأمین زیرساختها در بوستانهای شهری است. مسائلی مانند تأمین نور، ایجاد نمازخانه و نصب بنر ازجمله موضوعاتی است که شهرداری قم در بوستانها به آنها میپردازد.
وی در پاسخ به مطرح کردن برخی آسیبهای اجتماعی موجود در بوستانهای شهری ادامه داد: شهرداری قوه قهریه برای بسیاری از امور را در شهر ندارد بلکه نیروهای فرهنگی باید به ما در این عرصه کمک کنند.
معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری قم هم در این جلسه با اشاره به رتبه سوم شهرداری قم در سرانه فضای سبز شهری اظهار کرد: در حال حاضر ۴۰۰ بوستان شهری در قم وجود دارد.
مهدی اصفهانیان مقدم، یکی از اهداف مهم این معاونت را ارتقای کیفیت محیطزیست شهری دانست و افزود: مسئله مدیریت پسماند از دغدغهها و عملکرد مستمر شهرداری قم است.
تدوین برنامه سوم راهبردی شهرداری قم
مجید محمدرضا خانی، معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم نیز در این جلسه از تدوین برنامه سوم راهبردی عملیاتی شهرداری قم خبر داد و گفت: برای این منظور با نخبگان شهر قم مصاحبههایی صورت گرفته و نظرات آنان گردآوری خواهد شد.
مجید متین فر، معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم مشارکت شهروندان را از اصول مهم مدیریت مطلوب شهری عنوان و اظهار کرد: تا مشارکت شهروندان اتفاق نیفتد، ایجاد سیما و منظر مطلوب شهری امکانپذیر نیست.
شهرداری قم آمادگی مشارکت با مساجد را دارد
شهردار قم نیز در این جلسه گفت: مسجد محوری نقش ویژهای در شهر دارد و حمایت از مساجد و کانونهای فرهنگی در دستور کار مجموعه مدیریت شهری قرار دارد.
دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد اظهار داشت: شهرداری ارگانی متکی بر مردم است که مکلف به اداره شهر بوده و ۳۷۲ وظیفه بر عهده دارد.
وی توازن در مدیریت درآمد و هزینه را از اقدامات مهم شهرداری دانست و افزود: شهرداری در عرصههای مختلفی چون حملونقل عمومی، نظافت، آسفالت، بوستانهای شهری که وابسته به شهروندان است فعالیت و اقدامات لازم را در دستور کار قرار داده است.
حمایت مدیریت شهری از مساجد قم
شهردار قم با اشاره به اینکه شهرداری یک سازمان درآمد هزینهای است گفت: در شهر بهصورت میانگین باید روزانه ۲۷ میلیارد تومان درآمد داشته و همین میزان را هزینه کنیم.
سقائیان نژاد با بیان اینکه مسجد محوری نقش ویژهای در شهر دارد، تصریح کرد: به منظور حمایت از مساجد شهر و حمایت از کانونهای فرهنگی ردیف در بودجه سالانه شهرداری پیشبینی شده و درخواستهای مساجد پس از بررسیهای لازم در کمیته مربوطه انجام میشود.
وی از آمادگی مشارکت شهرداری با مساجد خبر داد و خاطر نشان کرد: اگر خیری آماده ساخت مسجد را داشته باشد شهرداری یک سوم هزینه احداث را تقبل میکند و اگر فضایی برای ساخت سرویس بهداشتی عمومی باشد شهرداری آمادگی ساخت آن را دارد.
شهردار قم با اشاره به اینکه تقویت نماز و مساجد باعث مرتفع شدن مسائل شهری میشود اضافه کرد: به منظور خودکفایی در اداره امور مسجد و حمایت ظرفیت ارائه ۷۰ متر کاربری تجاری برای هر مسجد اختصاص داده میشود.
سقائیان نژاد با توجه به تدوین برنامههای راهبردی در شهرداری قم گفت: برنامه نخست زیرساختی و سختافزاری با هدف افزایش منابع موجود شهر بود و در برنامه دوم به سمت نرمافزار و مسائل فرهنگی اجتماعی در حرکت هستیم.
احداث ۲۲ تقاطع غیرهمسطح
وی یادآور شد: ۳۵ تقاطع غیر همسطح در پنج محور فردوسی، جمهوری اسلامی، شهید سردار سلیمانی، عمار یاسر و شهید کبیری پیش بینی شده و تا کنون ۲۲ تقاطع غیر همسطح احداث شده است.
شهردار قم لزوم هوشمند سازی در تمام ابعاد شهر از نیازهای شهری دانست و اظهار کرد: در راستای هوشمند سازی حملونقل عمومی با هدف تکریم ارباب رجوع اقداماتی انجام شده و میتوان به خروج تاکسیهای فرسوده و طول عمر ناوگان اتوبوسرانی قم که در گذشته ۱۰ سال بود و امروز به ۲ سال رسیده، اشاره کرد.
سقائیان نژاد از مجهز شدن و راه اندازی ایستگاههای اتوبوس به سیستم هوشمند در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: با هوشمند سازی ایستگاههای اتوبوس میتوان در مدیریت زمان شهروندان و صرفهجویی از اتلاف وقت گام مهمی برداشت.
وی انتقال وانت بارها، جمعآوری دست فروشها از اطراف حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران، ساخت پیاده راه ارم، توزیع ۲۵۰ هزار تن آسفالت معابر در سال جاری، گل آرایی و توازن منطقهای در شهر را از اقدامات دیگر مجموعه مدیریت شهری دانست و تصریح کرد: ایمنی شهری از اولویتهای شهرداری است در راستا ۲۴ پایگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی در شهر دایر و تمامی بوستانهای و آب نماهای موجود ایمن سازی شده است.
ساخت زمینهای ورزشی در ۴۰۰ بوستان شهری
شهردار قم با اشاره به ساخت ۱۵۰ بوستان در طول سالهای اخیر در شهر قم گفت: در ۴۰۰ بوستان شهری با ایجاد زمینهای ورزشی تلاش کردیم تا بستر خوبی برای اوقات فراغت جوانان ایجاد کنیم.
سقائیان نژاد ارتباط مردم با مسئولان را لازم دانست و گفت: سامانه ۱۳۷ ارتباط مردمی با مسئولان است اما وجود علما به عنوان رابطین بین مسئولان و مردم در مسیر رضایت مردم مؤثر است.
وی در پایان تاکید کرد: شهرداری ارگان سیاسی نیست اما به عنوان یک ارگان اجتماعی وظیفه دارد تا بسترهای لازم برای ارتقای سرمایه اجتماعی نظام را با خدمت به مردم فراهم کند.
شهردار قم در این نشست با استقبال از برگزاری جلسات بر نقش ویژه مساجد تاکید کرد و خواستار برگزاری جلسات مستمر به منظور تلاش برای آسایش مردم شد.
مدیریت شهری قم دغدغه مسائل فرهنگی دارد
سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: از سال ۹۵ بودجه ویژهای برای کمک بر مساجد و مراکز فرهنگی شهر پیشبینی شد که هر ساله این رقم افزایش داشته است و در سال جاری نیز ۱۵۰ میلیارد ریال برای این موضوع درنظر گرفته شده است.
حجتالاسلام سید احمد طباطبایینژاد با اشاره به برنامههای فرهنگی شهرداری قم اظهار داشت: از سال ۹۴ به دنبال تدوین سند چشمانداز ۲۰ ساله شهر قم و اجرای آن از سال ۹۵، مسائل فرهنگی همواره دغدغه مدیریت شهری قم بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از نکات جهان شهر دینی شدن طبق سند چشمانداز قم، توجه به فضای دینی حاکم بر شهر است، ابراز کرد: رویکرد محله محوری و مسجد محوری هدفی بود که در سالهای گذشته تلاش شد با استفاده از ظرفیت آنها به سمت شهر جهان شهر دینی شدن حرکت کنیم.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم ادامه داد: از سال ۹۵ بودجه ویژهای برای کمک بر مساجد و مراکز فرهنگی شهر پیشبینی شد که هر ساله این رقم افزایش داشته است و در سال جاری نیز ۱۵۰ میلیارد ریال برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
طباطبایینژاد با تأکید بر اینکه مراکز ورزشی شهرداری قم برای استفاده نمازگزاران و اهالی محلات با تخفیف ۴۰ درصدی در نظر گرفته شده است، مطرح کرد: مشارکت در برگزاری اردوهای نیمبها و گردشگری فرهنگی مانند راهیان نور شهری، روایت انقلاب و قم گردی نیز برای مساجد در نظر گرفته و اجرایی شده است.
وی یکی از اقدامات برای توسعه مساجد را راهاندازی ایستگاههای نشاط در فضاهای بلا استفاده مساجد دانست و افزود: پنج دوره مسابقات محلهای فرزندان انقلاب برگزار شده که ششمین دوره این مسابقات بهزودی اجرایی میشود.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم شعار محله قرآنی را رویکرد سازمان برشمرد و گفت: در راستای هویت بخشی تاریخی نیز با محوریت مساجد اقداماتی در اطراف مسجد جامع، پیرامون باغ پنبه و اطراف مسجد چهارمردان در دست اجرا است.
هزینه ۷۰۰ میلیارد تومانی خدمات شهری در قم
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه رفت و روب شهری و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه نگهداری فضای سبز است که با مشارکت شهروندان میتوان این ارقام را کاهش داد.
مهدی اصفهانیان مقدم اظهار کرد: معاونت خدمات شهری و محیط زیست با دارا بودن ۶ سازمان ،۲ اداره کل، مجموعه مدیریت بحران و مجموعه عظیمی از پیمانکاران و کارگران یکی از بزرگترین مجموعههای مرتبط با شهرداری است.
وی مهمترین اهداف معاونت خدمات شهری و محیط زیست را بر اساس سند چشمانداز ۱۴۱۴ و برنامه راهبردی مورد توجه قرار داد و افزود: ارتقای کیفیت محیط زیست شهری یا به عبارتی برخورداری از محیط زیست پایدار که از طریق ارتقای بهتر سرانههای فضای سبز، مدیریت بهینه پسماندهای شهری و تنظیف محیط شهر، افزایش ضریب ایمنی شهر از طریق سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی، بهبود سیما و منظر شهری، بهبود وضعیت فرهنگی اجتماعی در راستای ایجاد شهر فرهنگی و در نهایت ارتقای کمی و کیفی خدماترسانی به زائران و شهروندان از مقولات مهمی است که در دستور کار معاونت خدمات شهری و محیط زیست قرار گرفته است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: سیاستگذاری مجموعه خدمات شهری در راستای رسیدن به اهداف مطبوع با سه عنوان مردم مداری، قانونمندی و دانشمحوری است و مجموعه خدمات شهری در تلاش است با توجه به این سه رویکرد حداکثر خدمات رسانی را به شهروندان کند.
اصفهانیانمقدم ارائه خدمات مطلوب و مناسب به شهروندان و زائران کریمه اهلبیت را یکی از محوریتهای حوزه معاونت خدمات شهری و محیط زیست دانست و تصریح کرد: شهر قم سالانه در ۱۸ مناسبت ملی و مذهبی پذیرای ۲۰ میلیون زائر است و رویکرد کمی و کیفی خدمات و خدمات رسانی مطلوب به زائرین و مجاوران حرم حضرت معصومه (س) از مهمترین دستورات مجموعه خدمات شهری است.
وی اضافه کرد: در راستای کاهش و مدیریت هزینهها نیازمند مشارکت حداکثری شهروندان هستیم و میتوانیم از ظرفیت فرهنگی و اجتماعی شهر و محلات قم با محوریت مساجد حداکثر استفاده را داشته باشیم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با بیان اینکه سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان صرف سازمان مدیریت پسماند و نظافت شهری میشود، عنوان کرد: مجموعه خدمات شهری در سازمان مدیریت پسماند روزانه ۷۰۰ تن زباله را جمعآوری و ۲۸ میلیون متر مربع از سطح معابر پاکسازی، نظافت و نگهداری میشود.
اصفهانیان مقدم از فعالیت مجموعه خدمات شهری در حوزه فضای سبز و نگهداری از ۲۱ میلیون مترمربع فضای سبز خبر داد و گفت: بیش از ۴۰۰ بوستان در شهر قم وجود دارد که با توجه به کمبود منابع آبی و وضعیت نامناسب شهر سالانه بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان صرف نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه شهر قم دارای رتبه سوم در حوزه فضای سبز است، افزود: در میان کلانشهرهای کشور شهرقم دارای جایگاه نخست در مدیریت هزینه نگهداشت است و این حجم از زباله در سایت البرز در دو خط پردازش کرده و نقش مؤثری در کاهش آلودگی زیست محیطی و حفظ سرمایههای ملی دارد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم اظهار کرد: در راستای ترویج ایثار و شهادت، عفاف و حجاب و حرکت به سوی ایجاد پیوستهای مذهبی در شهر اقدامات مطلوبی صورت گرفته است.
اصفهانیانمقدم با اشاره به هم اندیشی مجموعه مدیریت شهری با علما، تاکید کرد: تدوین سند چشمانداز شهر قم یکی از موضوعاتی است که با هماهنگی و مشارکت علما و مراجع تقلید عملیاتی شده و در مراحل پایانی قرار دارد و در تلاشیم با استفاده از رهنمودهای علما در مدیریت شهری با هم افزایی و همگرایی خدمتگزار زائرین و شهر کریمه اهل بیت(ع) باشیم.
طرح حمایت از مساجد توسط شهرداری قم اجرایی میشود
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: طرح حمایت از مساجد با هدف تأمین رضایت شهروندان یکی از محورهای فعالیت مجموعه مدیریت شهری است.
مهدی کلانتر زاده رضایت مردم را هدف مجموعه مدیریت شهری دانست و اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف با محوریت مساجد خدمات محله محور شهرداری قم برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به دیدارهای روزانه و هفتگی شهردار قم با مردم، افزود: مسیرهای ارتباطی مختلفی برای شهروندان تدارک دیدهشده است که سامانه ۱۳۷ و دیدارهای عمومی مدیران مناطق از آن جمله هستند؛ در کنار این برنامه ثابتی برای دیدار با گروههای مختلف نخبگان شهر قم تدارک دیدهشده است.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری قم خاطرنشان کرد: سالانه ۳۵۰ هزار تماس مردم با سامانه ۱۳۷ برقرار میشود که درخواستهای مردمی در این قالب پیگیری شده است و رضایت شهروندان را جلب میکند.
کلانترزاده با بیان اینکه نمایندگان مساجد میتوانند درخواستهای مرتبط با حوزه فرهنگی و مباحث عمرانی به دبیرخانه شهرداری ارائه دهند، اضافه کرد: در راستای اجرای طرح حمایت از مساجد که شیوهنامه آن در شورای اسلامی شهر قم تصویبشده است، شهرداری قم هر مسجد را بهصورت سالانه یا در نهایت دو سال یک بار مورد پوشش حمایتی قرار میدهد.
وی با اشاره به تدوین و اجرای طرح شهربانو در حوزه زیست عفیفانه توسط مجموعه شهرداری قم، ادامه داد: در این مسیر اقدامات متنوعی انجام شده است که توسعه این اقدامات در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری قم با تاکید بر تکالیف قانونی موجود در لایحه حجاب و عفاف بر عهده مدیریت شهری اذعان کرد: بسترسازی برای اقدامات فرهنگی یکی از مسائلی است که مدیریت شهری آن را مد نظر دارد و در ادامه نیروهای مذهبی مساجد میتوانند در مدیریت پارکها و بوستانهای شهری مشارکت کنند.
کلانترزاده گفت: ائمه جماعات به همراه نمایندگان و هیئت امنای مساجد میتوانند در تور روایت پیشرفت شهرداری قم شرکت کرده و از پروژههای مختلف شهری بازدید کنند.
وی اظهار کرد: به منظور توجه به فرهنگ ایثار و شهادت، خانه سرداران شهید توسط شهرداری خریداری و با رضایت خانواده شهید به خانه موزهای چون خانه موزه شهیدان زینالدین و خانه موزه شهید فخری زاده تبدیل میشود.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری قم طرح کوچههای آسمانی را از اقدامات دیگر شهرداری در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و اظهار کرد: برای تکمیل این طرح مساجد میتوانند نقش محوری ایفا کرده و شهدای هر محله را برای نام گذاری معابر و کوچهها به شهرداری معرفی کنند.
35 درصد کارکنان شهرداری قم از خانواده ایثارگران هستند
مشاور شهردار قم در امور خانواده شهدا و ایثارگران با تأکید بر اینکه 798 نفر از خانواده ایثارگران در سطوح مختلف شهرداری قم مشغول به فعالیت هستند، گفت: 35 درصد کارکنان شهرداری قم از جامعه ایثارگران هستند.
طوبی حجازی در جلسه هماندیشی و نشست ائمه جماعات مساجد منتخب استان با دکتر سقائیان نژاد شهردار قم، با اشاره به همت ویژه مدیریت شهری قم در توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اظهار داشت: شهرداری پرچمدار حمایت و کار جهادی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و اداره کل ارتباطات و امور بینالملل، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری در این مسیر در خط مقدم هستند.
وی با بیان اینکه شهرداری اقدامات مختلف و وسیعی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح انجام داده و در حال انجام است، افزود: از سال 96 دفتر مشاور شهردار قم در امور خانواده شهدا و ایثارگران آغاز به کار کرد و در این مدت تلاش شد خدمات و اقدامات برای این جامعه بزرگ در شهرداری تسریع و بهبود یابد.
مشاور شهردار قم در امور خانواده شهدا و ایثارگران با تأکید بر اینکه 798 نفر از خانواده ایثارگران در سطوح مختلف شهرداری قم مشغول به فعالیت هستند، ابراز کرد: 35 درصد کارکنان شهرداری قم از جامعه ایثارگران هستند.
وی خاطرنشان کرد: تا قبل از سال گذشته تعداد شهدای شناساییشده در شهرداری 4 شهید بود که با شناسایی 2 شهید که یکی مسئول دفتر شهردار وقت و دیگری پاکبان بود، تعداد شهدای شهرداری به 6 نفر رسید.
برنامه سوم راهبردی عملیاتی شهرداری قم در حال تدوین است
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم نیز در این جلسه از تدوین برنامه سوم عملیاتی ۵ ساله آینده و برنامه سوم خبر داد و گفت: این برنامه بر اساس گام دوم انقلاب و سند الگوی پیشرفت با الگوی برنامهریزی راهبردی شهر همگرا و در تراز انقلاب اسلامی تدوین میشود.
مجید محمدرضاخانی با بیان اینکه مدیریت شهری بیش از ۳۷۰ خدمت و مأموریت در حوزههای مختلف دارد، اظهار داشت: این فعالیتها با ۲ هزار و ۸۰۰ نیروی عملیاتی و ستادی و حدود ۳ هزار نیروی پاکبان و باغبان صورت میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری قم تا پیش از سال ۹۴ بدون برنامه راهبردی بود، افزود: در سال ۱۳۹۴، تدوین برنامه جامع، راهبردی و نقشه راه شهر قم آغاز شد و تدوین این برنامه با همکاری مجموعهها و ذینفعان مختلف در شهر صورت گرفت.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم خاطرنشان کرد: برنامه جامع شهر بهصورت ۲۰ ساله و با برشهای پنجساله در حوزههای مختلف عمرانی، فرهنگی، کالبدی، فضای سبز و…. در حال اجراست که تحقق برنامه نخست نشان داد که شهر قم نسبت به بسیاری از شهرها و کلانشهرها در برنامهریزی و اجرا جلوتر است.
محمدرضاخانی از تدوین برنامه سوم عملیاتی ۵ ساله آینده و برنامه سوم خبر داد و گفت: این برنامه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب و سند الگوی پیشرفت با الگوی برنامهریزی راهبردی شهر همگرا در تراز انقلاب اسلامی تدوین میشود.
هسته مرکزی شهر رونق میگیرد
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: اولویت شهرداری قم هوشمندسازی امور و کاهش مراجعه حضوری شهروندان در امور شهرسازی است.
مجید متین فر اظهار داشت: یکی از اولویتهای شهرداری قم، هوشمندسازی امور مرتبط با شهروندان است.
وی افزود: در حیطه شهرسازی با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم در تلاش هستیم تا مراجعه شهروندان به مناطق شهری را کاهش دهیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با اشاره به اهمیت دیدگاه شهروندان نسبت به شهر خود اظهار کرد: بدون تعلقخاطر شهروندان و مشارکت آنان نمیتوان سیما و منظر شهری را زیبا و شایسته رقم زد.
وی مساحت شهر قم را ۱۳ هزار هکتار دانست و ادامه داد: از این مقدار هزار و ۵۷۸ هکتار بافت فرسوده، دو هزار و ۱۶ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی است.
متین فر با بیان دغدغه ساکنان بافت تاریخی شهر قم برای محدودیت ساختوساز و خدمات شهری گفت: با رایزنیهایی که انجام شده توانستیم برخی از تشویقات را برای ساختوساز در بافت فرسوده فراهم کنیم.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم با اشاره به اینکه برنامههای بازآفرینی شهری با محوریت مساجد باید دنبال شود افزود: مشارکت مردم در این قالب محقق خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر پروژههای بسیار مهمی برای احیا و بازسازی فضای شهری اطراف حرم مطهر تدوینشده که انجام این پروژه وضعیت بسیار بهتری را در هسته مرکزی شهر قم ایجاد خواهد کرد.
متین فر ادامه داد: در این زمینه پروژههایی مانند بهسازی محله چهل اختران، بهسازی قبرستان نو و احداث پروژه پارکینگ شرقی پیگیری میشود و فضای بسیار خوبی را در اطراف حرم مطهر ایجاد خواهد کرد.
اجرای ۲۸۰۰ مترمربع دیوارنگاره در مساجد قم
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم نیز در این جلسه با اشاره به ساماندهی سیما و منظر شهری اطراف مساجد گفت: ۲۸۰۰ متر دیوارنگاره اطراف مساجد اجرایی شده است.
پیام جوادیان یکی از وظایف شهرداری در سالهای گذشته را حمایت و کمک به مساجد دانست و اظهار داشت: دو هزار و ۸۰۰ مترمربع دیوارنگاره، نقاشی دیواری با موضوعات مذهبی و ایثار و شهادت با کمک مساجد اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه ۶۰ تابلوی فرهنگی و اطلاعرسانی در مساجد نصبشده است، افزود: ۸۰۰ مترمربع اسپیس و تابلوهای راهنمای مساجد نیز در معابر شهری در سال جاری نصبشده است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم از ساماندهی ورودیهای شهر خبر داد و گفت: طراحی ورودیها در حال انجام بوده و تا پایان سال به اتمام میرسد و سر درب ورودی شهر مقدس قم با المانی مشخص و خوش آمدگویی نصب میشود.
جوادیان با تأکید بر اینکه ۶۰ تابلوی معرفی شهدا مزین به المان پلاک از شهدای شاخص در ورودیهای شهر نصب میشود، خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۰ المان در این زمینه نصب و تا پایان سال مابقی نصب میشود.
وی ساخت سردیسهای شهدا را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: تاکنون ۴۰ سردیس ساخته و در معابر و بلوارهای شهر نصبشده است که امسال نیز ۱۰ سردیس دیگر نصب میشود.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم ادامه داد: یکی از افتخارات شهر قم، مزین کردن نام خیابانها، شوارع و کوچهها به نام شهداست که در این راستا از ۲ هزار و ۲۰۰ شهید نامگذاری شده، تاکنون ۸۵۰ تابلو مزین به تابلوهای جدید طرح کوچههای آسمانی همراه با مشخصات شهدا شده است.
جوادیان اضافه کرد: شهرداری قم آماده هرگونه همکاری و مساعدت با مساجد برای رفع مشکلات آنها است.