آمادگی همکاری با دستگاهها برای افزایش خدمات الکترونیکی به شهروندان
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم مطرح کرد:
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم مهمترین چالشهای پیش روی اجرای طرح هوشمند سازی در سطح وسیع در شهر را موردتوجه قرارداد و گفت: موفقیت پروژههای شهر هوشمند از طریق فناوری و سرمایه فنی تعیین نشده و وابسته به مدیریت و هماهنگی بین سازمانی است و باید بر مشارکت و تعامل بین دستگاهی تمرکز شود.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، علی مؤمن حجازی اظهارداشت :نبود وحدت بین سازمانی یک آسیب در مسیر خدمترسانی به شهروندان است که میتواند در مسیر هوشمند سازی نیز اختلال ایجاد کند و حرکت به سمت ایجاد شهر هوشمند را کند و یا ناممکن کند.
وی سپس به امضا تفاهمنامه مشترک بین سازمان فاوا شهرداری قم و اداره پست استان قم اشاره و ابراز کرد: با امضا این تفاهمنامه زمینه تبادل اطلاعات مکانی و کدپستی بین این دو سازمان فراهمشده و شهروندان بدون نیاز حضوری به اداره پست و یا شهرداری در کمترین زمان میتوانند کدپستی دهرقمی دریافت کنند.
مؤمن حجازی ادامه داد: همچنین در این طرح اداره پست موقعیت مکانی دقیق کدپستی را به شهرداری ارائه داده که از این اطلاعات الکترونیکی شهرداری میتواند در حوزههای دیگر مانند طرح ترافیک و حملونقل نیز استفاده کرده و گام بزرگی در تحقق دولت الکترونیکی است و امکان مدیریت هوشمند زمان را برای شهروندان فراهم میکند.
وی نحوه استفاده از این طرح را تشریح کرد و گفت: این طرح در سامانه قمیار و به سادهترین شکل طراحیشده و امیدواریم نمونه این توافق، با سایر دستگاههای خدمات نیز اجرا شود تا امکان توسعه خدمات به شهروندان فراهم شود.
۸۰ نرمافزار فعال در شهرداری قم
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم در ادامه تأکید کرد: برای راهاندازی شهر هوشمند درزمینه ساختمان، حملونقل، انرژی و مدیریت یکپارچه شهر به زیرساختهایی نیاز است تا بهعنوان پلی میان ارائهدهندگان خدمات شهری و شهروندان با دادههای دقیق و واقعی عمل کرده و راهکارهای لازم را به کمک تجهیزات، دستگاهها و حسگرها ارائه دهد.
وی با تقسیم زیرساختهای لازم به دو بخش نرم افزاری و سختافزاری عنوان کرد: شهرداری در حوزه سختافزاری، «مرکز داده» خود را با استانداردهای روز افتتاح کرده و این مرکز کمک میکند تا بتوانیم تمامی دادههای الکترونیکی را در این زیرساخت پیاده کنیم و اینترنت اشیاء نیز یک ساختار سختافزاری دارد که سعی داریم در سال جاری آن را مستقر کنیم.
مؤمن حجازی تعداد نرمافزارهای فعال در شهرداری را ۸۰ مورد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ سامانه نرمافزاری در مجموعه شهرداری فعال است که بخشی از آن در حوزه مدیریت و فرایندهای داخل شهری و بخش دیگری در حوزه شهروندی است که نیازمند گسترش و پیشرفت بوده و بهتناسب تکنولوژی و خدمات جدید توسعه پیدا خواهد کرد.