اجتماعیویژه

سد بالاخانلو قزوین؛ تهدیدی برای تالاب مُره

معاون شرکت آب منطقه‌ای قم مطرح کرد:

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای قم در با اشاره به احداث سدی در استان قزوین گفت: سد بالاخانلو قزوین‌ تهدیدی برای تالاب مُره قم به شمار می‌رود.
به گزارش ندای قم ،محمد دانشور در گفت‌وگویی ، درباره تعداد چاه‌های آب پلمب‌شده در شهرستان کهک اظهار داشت: آمار کلی چاه‌ها در شهرستان کهک 900 حلقه است. از این تعداد، 750 حلقه به‌عنوان چاه‌های غیرمجاز ثبت شده‌اند. از میان آن‌ها، 260 حلقه در مدت دو تا سه ماه با جدیت و نظارت شرکت آب منطقه‌ای مهروموم شد.
وی افزود: همراهی دستگاه‌های قضایی و مجموعه دادستانی نقش مؤثری در این روند داشت. سال گذشته، براساس دستور کلی دادستانی شهرستان کهک، توانستیم در مدت دو تا دو و نیم ماه، 260 حلقه چاه را پلمب کنیم. اما به دلیل افزایش اعتراضات، این روند کند شد. در ادامه، دادستان شهرستان کهک دستور داد که به‌جای اجرای دستوری کلی، برای هر چاه پرونده‌ای جداگانه تشکیل شده و پس از بررسی در دادستانی، حکم پلمب صادر شود. این فرایند باعث کاهش سرعت کار شد.
دانشور با اشاره به آمار چاه‌های آب غیرمجاز در شهرستان کهک تصریح کرد: 750 حلقه چاه، آماری است که در سیستم شرکت آب منطقه‌ای ثبت شده، اما در واقعیت، این تعداد بیشتر است. به‌عنوان‌مثال، در برخی مناطق، آمار رسمی 5 چاه ثبت شده، اما در عمل پس از بررسی مشخص شده که تعداد آن‌ها به 15 حلقه می‌رسد. هرچند بیشتر این چاه‌ها کوچک و دستی هستند، اما برخی از آن‌ها در حریم قنات‌ها قرار دارند و باعث کاهش آب‌دهی یا حتی خشک شدن آن‌ها می‌شوند. برخی نیز در کنار چاه‌های تأمین‌کننده آب شور برخی روستاها حفر شده‌اند و بر منابع آبی اثر منفی می‌گذارند.
وی ادامه داد: سال گذشته، قنات‌ها را در اولویت پلمب چاه‌های غیرمجاز قرار دادیم و امسال تأثیر مثبت این اقدام را مشاهده کردیم. اگر حکم کلی برای پلمب تمامی چاه‌های غیرمجاز صادر شود، شرکت آب منطقه‌ای آمادگی اجرای آن را دارد.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان قم در خصوص وضعیت تالاب مُره و احداث سدی در استان قزوین گفت: یکی از حوزه‌های آبی مهم، ورودی آب از سمت قزوین به تالاب مُره است. متأسفانه سد بالاخانلو در استان قزوین در حال احداث است و احتمالاً به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد. طبق جلساتی که با حوزه آبریز در شرکت مدیریت منابع آب داشتیم، برای این سد تخصیص آب در نظر گرفته شده است.
دانشور توضیح داد: برنامه منابع و مصارف سدهای کشور، هر سال از اول مهرماه توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران ابلاغ می‌شود و تمامی سدها موظف به رعایت آن هستند. این برنامه بر اساس میزان تخصیص آب تنظیم شده و هیچ سدی نمی‌تواند بیش از مقدار تعیین‌شده برداشت کند. ستاد حوزه آبریز این ملاحظات را در نظر دارد و امیدواریم در عمل نیز شاهد رعایت این اصول باشیم.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/kqmw

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا