رییس اداره عشایر قم گفت: این استان دارای ۳۰۳ خانوار عشایری است که سهم خوبی در تامین نیاز لبنی قم دارند.
به گزارش ندای قم، علی زنگنه در گفتوگویی بیان داشت: جامعه عشایری استان ۶۰ هزار دام سبک و پنج هزار دام سنگین شامل گاو و شتر را پرورش میدهند.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته خشکسالیهای ادواری خسارتهای زیادی را به عشایر استان تحمیل کرده است، افزود: در کنار خشکسالی، افزایش قیمت نهادههای دامی نیز بر مشکلات آنان دامن زدهاست.
وی گفت: در صورتی که حمایتهای لازم از اشتغال و تولیدات عشایری صورت نگیرد به تدریج شاهد کاهش جمعیت عشایری استان و به تبع آن افزایش شهرنشینی خواهیم بود.
زنگنه با اشاره به برخی از اقدامات حمایتی در جامعه عشایری، ادامه داد: توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز، کشت گیاهان دارویی و توسعه صنایعدستی و گردشگری عشایری چهار طرح کلانی است که در استان قم به موازات سایر استانها در خصوص عشایر در حال اجراست.
وی با بیان اینکه قم به دلیل اقلیم گرم و خشک خود از استعداد کمی جهت تولید گیاهان دارویی برخوردار است، عنوان کرد: در حوزه توسعه صنایعدستی دورههای مهارتآموزی ویژه زنان عشایر استان برگزار و چندین فقره تسهیلات بانکی در رستههای قالیبافی، گلیمبافی، ریسندگی و سایر محصولات حوزه عشایری پرداخت شدهاست.
رییس اداره عشایر قم بیان کرد: عموم جامعه عشایری استان در بخش مرکزی و روستاهای بخش قمرود سکونت دارند.
بخش مرکزی قم با بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع دارای ۲ دهستان قنوات و قمرود است که جمعیتی حدود ۳۵ هزار تن دارد.
۱۵ مهرماه از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور و باهدف ارج نهادن به روستا و فرهنگ روستایی و عشایری، به نام روز روستا و عشایر نامگذاری شدهاست.