صدور 383 پروانه بهرهبرداری ایجادی و توسعهای صنعتی
رئیس سازمان صنعت و تجارت استان قم خبرداد:
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون حدود ۳۸۳ فقره پروانه بهرهبرداری ایجادی و توسعهای صنعتی با اشتغال هشت هزار و ۳۰۰ تَن و سرمایهگذاری بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد ریال در این استان صادر شده است.
به گزارش ندای قم، اکبر ابدالی روز یکشنبه در آیین افتتاح طرحهای صنعتی به مناسبت هفته دولت، در شهرک صنعتی شکوهیه قم اظهار داشت: قم اکنون یک استان صنعتی است و ما به صنعتی بودن این استان مباهات میکنیم.
وی با ذکر این نکته که به توسعه و تعمیق واحدهای تولیدی موجود کمک میکنیم افزود: از سرمایهگذاریهای جدید متناسب با ظرفیتها و آمایش استان استقبال خواهیم کرد.
وی گفت: یک هزار و ۷۵۰ جواز تاسیس واحدهای صنعتی در استان وجود دارد، که ۹۰۰ فقره از این جوازها، زمین دریافت کردهاند، در حقیقت طرح نیمهتمام و در حال ساخت محسوب میشوند.
ابدالی بیان داشت: یکی از کارهای ویژهای که امسال برای سازمان صمت تعریف شده، کمک به تکمیل واحدهای نیمهتمام بهخصوص طرحهای بزرگ است که مشکلهای بیشتری نیز دارند و بعضا نقدینگی زیادتری میخواهند.
وی تحقق این امر را نیازمند کمک همه دستگاهها بهویژه بانکهای عامل دانست و تاکید کرد: هر چه زودتر بتوانیم یک طرح را به مرحله تولید برسانیم به رشد تولید کمک کردیم.
رئیس سازمان صمت قم با یادآوری اینکه سال گذشته با احیای ۶۴ واحد راکد صنعتی استان رکورد احیای واحدهای صنعتی راکد شکسته شد گفت: در دولت سیزدهم ۹۰ واحد راکد صنعتی با همت شرکت شهرکها، صمت، استانداری، بسیج مهندسین، بانکها و سایر دستگاه احیا شد.
وی اضافه کرد: یک هزار و ۲۴۴ نفر ظرفیت اشتغال و ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال نیز سرمایهگذاری صورت گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین چالشهای واحدهای صنعتی استان تصریح کرد: نخستین مشکل واحدهای صنعتی، نداشتن تسهیلات است. از سال قبل، بانک مرکزی محدودیتهایی برای پرداخت تسهیلات و کنترل نقدینگی به منظور کنترل تورم لحاظ کرده است.
ابدای اظهار کرد: اگر تولید با رکورد مواجه شود، افزایش تورم را در پی دارد.
وی با تاکید بر پیگیری مدیران استانی برای اینکه این محدودیتها شامل بخش صنعت نشود گفت: در صورتی که بانکی به بخش صنعت وام پرداخت کرد، نباید مشمول جرایم بانک مرکزی شود، این موضوع بسیار کلیدی است چراکه خیلی از طرحهای نیمهتمام صنعتی به دلیل پرداخت نشدن تسهیلات ثابت، متوقف شده، و خیلی واحدهای تولیدی نیز برای افزایش ظرفیت و روی پاماندن به نقدینگی و سرمایه در گردش نیاز دارند.
وی با بیان این مطلب که کمبود شدید نیروی کار در سالهای اخیر بخش صنعت استان را خیلی آزار داده است گفت: تقریبا واحد صنعتی نیست که مراجعه کنیم و مشکل کمبود کار نداشته باشد.
وی افزود: طی یکی دو سال گذشته اقدامهایی را با همکاری ادارهکل تعاون و استانداری انجام دادهایم، تفاهمنامههایی را هم با دانشگاه علمی کاربردی، فنیوحرفهای، آموزشوپرورش و هنرستانها منعقد کرده ایم و نشستهایی نیز داشتهایم.