تهیه لباس فرم برای دانشآموزان قمی اجباری نیست
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش استان قم:
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش استان قم، گفت: برای دانش آموزانی که لباس فرم سالم و قابل استفاده دارند تهیه لباس فرم ضرورتی ندارد.
به گزارش ندای قم، رضا شهسواری رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش استان قم در گفتوگو با ایسنا، در خصوص اجباری بودن لباس فرم مدارس، عنوان کرد: با توجه به اینکه تعیین لباس فرم برای مدارس به صورت دوساله انجام می شود و اولیاء سال گذشته لباس فرم را تهیه کردند؛ لذا تهیه لباس فرم برای سال تحصیلی جاری الزامی نیست و به صورت کاملا اختیاری است.
وی با بیان اینکه سیاست اداره کل آموزش و پرورش و انجمن اولیاء و مربیان جلوگیری از تحمیل هزینههای اضافی به خانوادهها است، گفت: برای دانش آموزانی که لباس فرم سالم و قابل استفاده دارند تهیه لباس فرم ضرورتی ندارد.
شهسواری ادامه داد: ۵۰ تولیدی پوشاک توسط سازمان صمت تعیین و به مدارس استان اعلام شده است و انجمن اولیا و مربیان با تایید نمونه کار تولیدی و براساس نرخ شورای قیمت گذاری اتحادیه، موظف به عقد قرارداد با تولیدیهای لباس هستند.
وی افزود: در بند ۱۵ آیین نامه اجرایی مدارس، وظایف و اختیارات انجمن اولیاء و مربیان مشخص شده است که در حوزه لباس فرم و سرویس دانش آموزی شورای مدرسه تصمیم گیری و انجمن اولیا و مربیان اقدام میکند.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش استان قم بیان کرد: سال گذشته به صورت متمرکز فرآیند تعیین لباس فرم مدارس انجام شد و لذا در برخی موارد شاهد نارضایتی اولیاء در حوزه کیفیت، مدل و رنگ لباس فرم مدارس بودیم.
وی اضافه کرد: امسال تمام روند تعیین لباس فرم در اختیار انجمن اولیاء و مربیان قرار گرفته و اعضای انجمنها بر اساس شرایط اقتصادی و فرهنگی منطقه، لباس فرم دانش آموزان را انتخاب میکنند؛ این برنامه ریزی در راستای مردمی سازی امور که همواره در دولت سیزدهم مورد تاکید بوده صورت گرفته است.
شاهسواری با بیان اینکه تا ۱۰ مهرماه تهیه لباس فرم امکان پذیر است، تاکید کرد: با توجه به تعطیلات ماه محرم و صفر از اولیاء انتظار داریم برای تهیه لباس فرم دانش آموزان در اسرع وقت اقدام کنند تا شاهد تراکم دانش آموزان در روزهای آغازین سال تحصیلی نباشیم.
وی تاکید کرد: امسال انجمن اولیا و مربیان تصمیم گیر اصلی لباس فرم و سرویس مدارس است و آموزش و پرورش به عنوان ناظر است و مدیران مدارس به صورت مستقیم ورود نمیکنند؛ تصمیم گیری به انجمنها واگذار شده است.
شاهسواری ادامه داد: در خصوص سرویس مدارس از اسفندماه سال گذشته جلسات متعددی برگزار کردیم و کارگروه ماده ۱۸ بر اساس بررسی های کارشناسی نرخ سرویس مدارس را مصوب کرده است.
وی گفت: ۱۱ شرکت در خصوص سرویس مدارس به ما معرفی شده است و امیدواریم سال تحصیلی جاری کمترین مشکل را در حوزه سروس مدارس داشته باشیم.
شهسواری با بیان اینکه ۲۶ وظیفه در آیین نامه اجرایی مدارس برای انجمن تعیین شده است، اظهار کرد: اگر اعضای انجمن اولیاء و مربیان فعال باشند و در کنار کادر مدرسه حضور داشته باشند و دو وظیفه اساسی مطالبه گری و پشتیبانی را به درستی ایفا کنند بسیاری از مشکلات ما مرتفع خواهد شد.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش استان قم گفت: اگر بخواهیم تعلیم و تربیت بستر و مسیر درستی را داشته باشد حضور اولیاء در کنار کادر مدرسه لازم و ضروری است؛ تحقیقات نشان داده است مدارسی که اولیا با کادر مدرسه همراه هستند به لحاظ تربیتی و تحصیلی در سطح عالی قرار دارند.
شاهسواری با بیان اینکه اولیا باید نسبت به آینده تربیتی و تحصیلی فرزندان خود احساس رسالت کنند و از طرفی مدیران مدارس نیز باید بستر را برای حضور اولیا فراهم کنند، یادآور شد: با وجود شرایط سخت اقتصادی و مشکلات فرهنگی با مشارکت اعضای انجمن اولیاء و مربیان بسیاری از چالشهای مدارس مرتفع و مسیر برای فعالیتهای تعلیمی و تربیتی هموار خواهد شد.