مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، با بیان این که هویت شهر قم برای مردم آن و گردشگران ناشناخته است، تأکید کرد: لازم است که رسانهها به این موضوع بیش از گذشته بپردازند.
بهگزارش ندای قم، علیرضا ارجمندی در روز ۲۸ آذرماه جاری در جلسه بنیاد قمپژوهی، با اشاره به تاریخ و پیشینه هفت هزار ساله قم افزود: در کاوشها به این موضوع پی میبریم که قم در آغاز یک شهر مذهبی بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم به بافت تاریخی شهر قم اشاره و بیان کرد: بافت تاریخی شهر قم با زندگی مردم عجین نشده و با اقتصاد و زندگی مردم گره نخورده است.
او با اشاره به اماکن تاریخی قم همچون مسجد جامع، مدرسه جهانگیرخان، بازار کهنه، سرای ملاحسین و … گفت: لازم است که محور تاریخی قم احیا شود و به دنبال گرده زدن اقتصاد مردم با بافت تاریخی شهر قم هستیم.
او در بخش دیگر سخنان خود، با بیان این که امروزه خواهان اقامتهای سنتی از هتلهای پنج ستاره از سوی گردشگران و مسافران بیشتر است، گفت: علت این است که اصالت انسانی در آن فرهنگها بیشتر بوده و بشر گرفتار این معماریهای نوین و زرقوبرقهای آن شده است و فقط به دور خودش میچرخد.
ارجمندی افزود: آن چه بشر امروز به آن دست یافته، از خودبیگانگی است و تبدیل به یک ماشین مثل ماشینهای دیگر که برای بشر کار میکنند، شده است؛ در حالی که فناوری به وجود آمد تا در خدمت بشر باشد؛ اما واقعیت این است که امروزه بشر خادم ماشینها و فناوری شده است.
او با اشاره به تأثیر فناوری در زندگی امروز انسانها خاطرنشان کرد: امروزه فناوری به قدری قدرت گرفته است که بشر نمیتواند آن را مهار کند.
او با اشاره به نحوه معاشرتها و رفاقتها در زندگی گذشتگان تأکید کرد: از دست دادن هویت انسانی، به سبب ماشینی شدن زندگی امروز است و این واقعیتی است که جامعهشناسان و روانشناسان بدان اشاره میکنند و الان دیگر استفاده و رشد بیرویه فناوری را توصیه نمیکنند؛ بلکه به دنبال محدود کردن استفاده از آن هستند.
ارجمندی با بیان این که تاریخ انسانها، خاستگاه فرهنگ و اصالت انسانهاست، ادامه داد: حفظ هویت تاریخی، یکی از بازگشتهای انسان به اصالت خویش است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم تصریح کرد: فناوری و تمدن امروز بشر؛ در کنار مزایایش، معایبی نیز دارد که لازم است، به آن توجه شود.
او بیان کرد: زندگیهای اصیل و قدیمی میتواند شاخصی برای زندگی امروز ما باشد و نشان میدهد که امروزه در کجا قرار داریم و بشر امروز این کار را انجام داده است.
ارجمندی با بیان این که غربیها نیز گرفتار فناوری شدهاند، اضافه کرد: بشر امروز خیلی چیزها از جمله اخلاق، هویتهای اصیل انسانی و … را از دست داده است.
او با بیان این که انسان امروز با هنر میخواهد به اصالت خود بازگردد، گفت: بسیاری از گردشگران، سر زدن به فرهنگهای شرقی، مذهبی و معنوی؛ بهترین تفریح و لذت برایشان شده است و این مسأله را در قم شاهد هستیم.
او با اشاره به این که بشر امروز به دنبال گمشده خود در فرهنگها و خُردهفرهنگها میگردد، گفت: این همان اصالت و هویت انسانی است که بشر قدیم داشته و بشر جدید به واسطه اتکای بیش از حد به علم تجربی از دست داده است.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/f1op