مدیرکل دامپزشکی قم با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در سطح جمعیتهای حیوانی در استان مشاهده نشده است گفت: از آنجایی که این بیماری علایم مشخصی ندارد، مردم برای اطمینان از سلامت گوشت در عید قربان به ذبح دام در سطح کشتارگاهها اقدام کنند.
به گزارش ندای قم به نقل از ایرنا ،حسن توحیدی مهر در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه قم، با اشاره به ویژگی های بیماری تب کریمه کنگو افزود: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از کنه به دام و از دام به استان منتقل می شود، همچنین این بیماری در برخی شرایط قابلیت انتقال انسان به انسان را هم دارد.
وی با اشاره به مهمترین حیطه وظایف دامپزشکی بیان کرد: تشخیص بیماری در یک نوع حیوان، تشخیص انتقال بیماری از حیوان به حیوان، از حیوان به انسان و انسان به انسان مراحل چهارگانه اصلی ماموریت های این نهاد است.
توحیدی مهر با بیان اینکه دامپزشکی وظیفه دارد تا مانع از انتقال بیماری از حیوان به انسان و انسان به انسان شود خاطرنشان کرد: برخی از بیماری های حیوانی مانند آنفلوآنزای فوق حاد مشترک و قابل انتقال به انسان است.
وی با تاکید بر اینکه در دامپزشکی قم بصورت مستمر کانون های بیماری رصد و دنبال می شود گفت: در مرحله بعدی نیز مسوولان بهداشتی بازرسی و تامین سلامت محصولات گوشتی و سایر محصولات خوراکی حیوانی مانند ماهی، مرغ و تخم مرغ را بصورت دائم مورد پایش قرار می دهند.
این مسئول افزود: تجربه علمی دامپزشکی قم اثبات کرده که در صورت نگهداری ۲۴ ساعته گوشت ذبح شده در یخچال با دمای معمولی تمام ویروس های احتمالی آن از بین می رود و هرگونه نگرانی احتمالی برطرف می گردد به همین منظور از تمامی مردم و همچنین مجتمع های تولید دام درخواست می شود تا اولویت ذبح دام های خود را معطوف به کشتارگاه های بهداشتی کنند.
توحیدی مهر بیان داشت: همزمان با عید قربان بازرسان دامپزشکی قم بصورت ثابت در کشتارگاه های جاهد، پرتو، مجموعه کشتارگاهی مسجد جمکران و بهزیستی، سلامت دام را رصد می کنند، همچنین با هماهنگی های انجام شده شهروندان می توانند با برقراری تماس با دامپزشکی استان دام های خود را جهت ذبح و پایش سلامت به مراکز کشتارگاهی مورد تایید انتقال دهند.
وی همچنین با اشاره به حوادث اخیر منطقه دامشهر که منجر به مرگ دو کودک بر اثر حمله سگهای ولگرد و گله شد گفت: دامپزشکی وظیفه اطمینان از سلامت سگهای صاحب دار را برعهده دارد و وظیفه جمع آوری سگ های ولگرد در سطح شهر برعهده شهرداری، در روستاها بر عهده دهیاریها و در مجتمع های تولیدی بر عهده مالکان است.
توحیدی مهر خطر رها بودن سگهای ولگرد و گله را مورد توجه قرار داد و افزود: سگهای نگهبان از نظر خلق و خو بسیار آماده حمله و درندگی هستند و نگهداری آنها خارج از محدوده مجتمع های تولیدی بسیار خطرآفرین است.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/ecje