معاون سازمان حفاظت محیط زیست قم گفت: طی چند سال گذشته ۲۰ میلیون تن پسماند ساختمانی در چهار سایت این استان انباشت شدهاست که میتواند یک نگرانی برای آینده زیستمحیطی قم باشد.
سید احمد شفیعی روز شنبه در جمع خبرنگاران، با تاکید بر اینکه فرایند بازیافت و بازچرخانی پسماندهای ساختمانی در قم ضعیف است، افزود: انباشت این حجم از نخاله و پسماند ساختمانی در قم میتواند تبدیل به یک چالش مهم شود.
وی با بیان اینکه مصالحه ساختمانی بالاترین حجم پسماند تولیدی در قم است، بیان داشت: در حوزه بازیافت پسماندهای ساختمانی بهشدت نیازمند ورود سرمایهگذار و جلوگیری از انباشت آنها هستیم.
وی ادامه داد: سموم نباتی و کودهای شیمیایی نیز از چالشهای مهم استان قم در خصوص آلودگی محیط زیست است.
وی خاطرنشان کرد: فاضلاب شهری و صنعتی از عوامل مهم در آلودگی خاک هستند که وضعیت مدیریت فاضلاب صنعتی و شهری در قم قابلقبول نیست و یک معضل مهم است.
۱۰ درصد پلاستیک بازیافتی در قم بازیافت میشود
معاون سازمان حفاظت محیط زیست قم خاطرنشان کرد:افزون بر ۵۰ درصد از مجموع ۷۰۰ تن زباله تولیدی روزانه در شهر قم قابلیت دفن مستقیم ندارند که بخش عمده آنها را پلاستیک و سایر محصولات پایه پلیمری تشکیل دادهاند که برای محیط زیست و خاک بسیار خطرناک میباشد.
شفیعی اظهار کرد: در بهترین شرایط فقط ۱۰ درصد از پلاستیکهای تولیدی بازیافت میشود درحالیکه ظرفیت بازیافت این قبیل از پسماندها بسیار بیشتر از این میزان است.
وی عنوان کرد: در شهرداری قم هنوز هیچ چارت سازمانی و بخشی در رابطهبا نظارت بر فعالیتهای محیط زیستی وجود ندارد.