اجتماعی

نرخ ۸۶ درصدی باسوادی اتباع

معاون سوادآموزی استان قم خبرداد؛

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گفت: در ۳ سال گذشته بالغ بر ۶ هزار نفر از اتباع باسواد شدند و طبق آخرین آمار درصد باسوادی اتباع در استان قم ۸۶ درصد بوده که حدود ۱۴ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم.

به گزارش ندای قم، غلامرضا رضایی معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در نشست خبری که امروز ۲دی ماه برگزار شد، با اشاره به سالروز تأسیس نهضت سوادآموزی عنوان کرد: امام خمینی (ره) در اهمیت سواد آموزی فرمودند، از جمله حوائج اولیه برای هر ملتی در ردیف بهداشت و مسکن بلکه مهم‌تر از آن‌ها آموزش برای همگان است؛ مقام معظم رهبری نیز تاکید کردند، آموزش به افراد بی‌سواد و آشنا کردن آنان با علم و دانش حسنه‌ای بزرگ است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب ۴۷ درصد باسواد داشتیم اما امروز باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به حدود ۹۸ درصد رسیده است و لذا ۵۱ درصد رشد را شاهد بودیم که همه از برکات جمهوری اسلامی است.

رضایی افزود: درصد باسوادی زنان در گروه سنی ۶ سال به بالا از حدود ۳۴ درصد اوایل انقلاب به حدود ۸۸ درصد رسیده است و در باسوادی مردان از حدود ۶۴ درصد به بالای ۹۳درصد رسیدیم؛ همچنین باسوادی در شهر از ۵۳ درصد اول انقلاب به بالای ۹۰درصد و در مناطق روستایی از حدود ۳۰ درصد به حدود بالای ۸۰ درصد رسیدیم.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش ابراز کرد: تا امروز ۱۳۷ نفر از چهره‌های موفق سوادآموز در استان قم را به عنوان هیئت علمی دانشگاه، استاد حوزه، نویسنده، کارآفرین و کارمند دستگاه دولتی، معلّم و مدیر شناسایی کردیم که با حضور در کلاس‌های نهضت سوادآموزی مدارج عالی علمی را طی کردند و این جز افتخارات استان است.

رضایی با بیان اینکه ماموریت خواندن و نوشتن به عنوان هدف اولیه در نهضت سوادآموزی بوده است، بیان کرد: امروز مسئله سواد در حال تغییر رویه است و امروز قرآن آموزی و مهارت آموزی در سوادآموزی مورد توجه است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش بیان کرد: از ابتدای تشکیل نهضت سوادآموزی تا امسال ۴۲۸ هزار نفر در برنامه و طرح های نهضت سواد آموزی شرکت کردند.

رضایی اظهار کرد: باسوادی در استان قم با توجه به نتایج سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ در گروه سنی ۶ و بالاتر در سطح کشور رتبه ۸ را دارد و امیدواریم این رتبه تقویت شود.

وی تاکید کرد: در کلاس‌های سوادآموزی ۲۳۰ ساعت آموزش روخوانی و روان‌خوانی و مفاهیم قرآن کریم را داشتیم؛ همچنین آموزش کار با رایانه را در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک و ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس در سوادآموزان دنبال می‌کنیم.

رضایی کسب ۵۹ رتبه کشوری، برگزاری نشست کتابخوان، پویش انشا نویسی، اجرای طرح نماز کلید بهشت، سواد آموزی مددجویان زندان و همچنین کمیته امداد امام خمینی و آموزش اتباع را از جمله برنامه‌های نهضت سوادآموزی عنوان کرد.

وی گفت: برگزاری اولین همایش تجلیل از آموزش دهندگان فعال در حوزه سوادآموزی، دیدار با مسئولان استانی، حضور در گلزار شهدا و غبارروبی مزار شهدای سوادآموزی، تجدید عهد پیمان با آرمان‌های امام خمینی با حضور در بیت امام(ره)، از جمله برنامه‌های نهضت سوادآموزی در این هفته معرفی کرد.

رضایی با بیان اینکه حدود ۷۰ تفاهم با دستگاه‌های اجرایی استان داریم، تصریح کرد: در ۳ سال گذشته بالغ بر ۶ هزار نفر از اتباع باسواد شدند و طبق آخرین آمار درصد باسوادی اتباع در استان قم ۸۶ درصد بوده که حدود ۱۴ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم.

وی در پایان گفت: رویکرد ما در سنوات گذشته محله محور بوده است اما امروز تلاش ما بر این است با توجه به محوریت و پایگاه بودن مدرسه و همچنین با هدف شناسایی اولیا بی سواد و استفاده از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان برای شناسایی افراد بی سواد با تمام فعالیت‌های سواد آموزی در مدرسه انجام شود.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/cxyu

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا