مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم گفت: در سطح این استان ۱۲ هزار هکتار پهنه تالابی وجود دارد که هشت هزار هکتار از آن در طول سال با دارابودن منابع آبی میزبان بیش از ۸۰ هزار پرنده مهاجر است.
به گزارش ندای قم،محمدحسین بازگیر در نشست خبری در جمع خبرنگاران، افزود: تالابهای استان قم در یکی از حساسترین نقاط در مسیر مهاجرت پرندگان از محور تاریخی سیبری تا نیل قرار گرفته که سالانه میلیونها پرنده از آن طی مسافت میکنند.
وی اضافه کرد: بهصورت متوسط هر سال ۱۵ میلیون پرنده از آسمان ایران در محور مهاجرتی سیبری تا نیل عبور میکنند که از این بین حدود ۲ میلیون پرنده در تالابهای کشور فرود میآیند که سهم قم ۸۰ هزار پرنده از ۱۸۰ گونه میباشد که محل فرود آنها در تالاب مره میباشد.
به گفته وی، در کنار تالاب مره، تالابهای حوضسلطان و دریاچه نمک نیز در حفظ گونههای حیاتوحش و جلوگیری از فرسایش خاک نقش بسزایی دارد.
وی اظهار کرد: آلودگیهای زیستمحیطی و برداشت بیرویه از رودخانهها و چاههای استان و چرای بیش از حد دام تالابهای قم را تهدید میکند.
بازگیر همچنین از مدیریت نابسامان پسماند، زباله سوزی، واحدهای آلاینده صنعتی، کمبود آب و فرهنگ مصرفگرایی را از چالشهای محیط زیستی قم نام برد.
همچنین در حاشیه این نشست خبری نمایشگاه عکس «بهشت پرندگان» افتتاح شد. در این نمایشگاه آثار چند عکاس حوزوی قم از حیات گونههای مختلف پرندگان در تالاب مره به نمایش گذاشته شدهاست.