رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه نباید به مراکز مصرف دخانیات در شهر قم مجوز داده شود، گفت: باید با افرادی که مقررات را رعایت نمیکنند و به زیر 18 سالها دخانیات میفروشند، برخورد شود.
به گزارش ندای قم به نقل از فارس ، مهدی مصری ظهرروزیکشنبه در کارگروه تخصصی اجتماعی فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده که با حضور معاون اجتماعی وزیر کشور در سالن کرامت استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه در حوزه سلامت و امنیت غذایی جلسات متعددی در سطح دانشگاه و استانداری قم برگزار شده است، اظهار کرد: در این راستا نیازمند توجه بیشتر بر اسناد بالا دستی در بحث اقتصاد مقاومتی و امنیت غدا و دارو در سطح کشور هستیم.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در برنامهریزی و سیاستگذاری ابعاد مختلف سبد غذایی، عنوان کرد: احیا، توسعه، آموزش و مصرف، غذا و نانهای بومی ازجمله مواردی است که باید در این بازنگری مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه در حوزه دور ریز مواد غذایی و سلامت آرد و نان نیز نیازمند برنامهریزی بیشتر هستیم، مطرح کرد: مدیریت صحیح زنجیره امنیت غذایی از تولید تا مصرف یک موضوع مهم در حوزه فرهنگسازی و آموزش است که باید با جدیت دنبال شود.
وی با اشاره به محصولات وارداتی که مسموم هستند، خاطرنشان کرد: با برگزاری جلسات متعدد با دادستان قم مقرر شد بارهای ارسالی این محصولات به مبدا بازگردانده شوند.
مصری ادامه داد: در تلاش هستیم طرح پایلوتی در قم اجرا شود که از مزرعه تا سفره در حوزه میوهجات و سیفیجات الگوهای ارگانیک رعایت شود.
وی با بیان اینکه دسترسی اقتصادی، حمایت از بخش کشاورزی و پیشرفت دانش آن از جمله برنامههای دانشگاه علوم پزشکی است، تصریح کرد: شهر قم باید به عنوان شهر بدون دخانیات معرفی شود و در این خصوص لازم است برنامهریزی مناسب انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه نیازمند همکاری بیشتر با انجمن کنترل دخانیات در استان هستیم، یادآور شد: با تلاش بیشتر در حوزه تدوین شاخصها، تفکیک وظایف ارگانها و تشکیل کارگروه استانی میتوانیم اتفاقات مطلوبی را در حوزه فرهنگسازی رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه نباید به مراکز مصرف دخانیات در شهر قم مجوز داده شود، ابراز کرد: باید با افرادی که مقررات را رعایت نمیکنند و به زیر 18 سالها دخانیات میفروشند، برخورد شود.
مصری اضافه کرد: برگزاری مسابقات در بوستانهای شهر، برگزاری وبینارهای آموزشی ویژه هیئتهای علمی، مکاتبه با ادارات مختلف، سازمانها و تشریح وظایف آنها، برخوردهای حقوقی و قانونی با مراکز عرضه قلیان، مکاتبه با نمایندگان مجلس در خصوص افزایش مالیات دخانیات و … ازجمله اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در این راستا است.
وی با اشاره به اینکه نیازمند بازنگری در قوانین در حوزه مالیات بر دخانیات هستیم، بیان کرد: اگر این اتفاق رقم بخورد شاهد تاثیر بسیار بالای آن در جامعه خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: عدم همکاری سازمانها، عدم وجود دبیرخانه منسجم، تاسیس کارخانجات جدید بدون هماهنگی با معاونت بهداشت، تعارضات قانونی، بازدارنده نبودن جرائم مربوط به دخانیات در حوزه پیشگیری، قاچاق و عرضه و همچنین عدم وجود آزمایشگاه مرجع ازجمله اصلیترین چالشهای قم در این عرصه است.
وی با بیان اینکه امیدواریم برنامه پزشک خانواده در مراکز جامع سلامت بتواند به نتایج مطلوبی برسد، اظهار داشت: 40 مرکز بهداشت در استان قم استیجاری است که نیازمند بازنگری در این حوزه هستیم و امیدواریم با حمایت مسئولین استانی و