اجتماعی

مرتفع شدن مسئله اشتغال در گرو توسعه هنرستان ها

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم مطرح کرد:

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم با اشاره به این که توسعه آموزش فنی و حرفه ای از الزامات اسناد بالادستی است، بیان کرد: مسئله اشتغال زمانی مرتفع خواهد شد که شاهد توسعه هنرستان ها باشیم این در حالی است که گرایش به سمت رشته های انسانی و تجربی بیشتر است.

به گزارش ندای قم، نادر کریمی بیرانوند در گفت و گویی با بیان این که  سال گذشته ۲۸۰ هزار دانش آموز در سطح استان داشتیم، عنوان کرد: با توجه به این که هر ساله تقریبا ده هزار نفر به تعداد دانش آموزان اضافه می شود امسال قطعا آمار دانش آموزی به بیش از ۲۹۰ هزار دانش آموز خواهد رسید.

وی ادامه داد: استان قم به لحاظ تراکم دانش آموزی رتبه سوم را در کشور دارد و به لحاظ سرانه فضای آموزشی بسیار دچار مشکل هستیم و همین مسئله ساماندهی ثبت نام مدارس را مشکل تر می کند.

کریمی بیرانوند اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی استان قم در حال حاضر ۴/۲ متر به ازای هر دانش آموز است در حالی که میانگین کشوری ۵/۲ متر است لذا به ازای هر دانش آموز یک متر مربع کمبود فضای آموزشی داریم که امیدواریم با استفاده از توان خیرین بتوانیم سرانه فضای آموزشی استان قم را ارتقا دهیم.

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم با بیان این که کرونا لطمات زیادی را به بحث آموزش وارد کرد از جمله افت های آشکار و پنهانی که در آموزش و پرورش وجود دارد، عنوان کرد: افت های آشکار شامل آزمون های نهایی است که افت تحصیلی در آن ها مشهود است البته در برخی مواقع ممکن است دانش آموز موفق به کسب نمره شود اما اهدافی که از آموزش آن درس وجود دارد تحقق پیدا نکند در خصوص رشته های فنی و حرفه ای هم این مسئله صادق است، لذا اگر چه سال گذشته دروس عملی فنی و حرفه ای به صورت حضوری برگزار شد اما افت تحصیلی وجود داشت.

کریمی بیرانوند ضمن قدردانی از تلاش معلمان و دانش آموزان بعد از حضوری شدن آموزش ها در ۱۴ فرودین سال جاری، یادآور شد: استان قم به لحاظ نمرات کتبی امتحانات نهایی از رتبه هشتم کشور به رتبه ششم رسید و به لحاظ میانگین افزایش نمرات کتبی رتبه اول کشور را کسب کرد.

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم در ادامه عنوان کرد: با توجه به این که یکی از مسائل مهم در زندگی همه افراد انتخاب شغل و هدایت تحصیلی است، لذا دانش آموزان و خانواده ها باید در این امر دقت بیشتری داشته باشند و بر مبنای توانمندی ها، علاقه و نیاز جامعه تصمیم بگیرند.

کریمی بیرانوند با اشاره به این که توسعه آموزش فنی و حرفه ای از الزامات اسناد بالادستی است، بیان کرد: مسئله اشتغال زمانی مرتفع خواهد شد که شاهد توسعه هنرستان ها باشیم این در حالی است که گرایش به سمت رشته های انسانی و تجربی بیشتر است.

معاون متوسطه آموزش و پرورش استان قم با اشاره به این که امسال ۳۵ میلیارد تومان تجهیزات برای هنرستان ها خریداری شده، اضافه کرد: در استان قم آموزش نصب و تعمیرات آسانسور، رشته صنایع دستی و هنر فرش، برق ساختمان و تاسیسات، رشته های مکاترونیک و الکترو تکنیک را داریم که کاربردی و بسیار مورد توجه هستند و می توانند در بازار کار مفید باشند.

کریمی بیرانوند در ادامه تأکید کرد: دانش آموزان باید در کنار علاقه مندی ها آینده ی شغلی ترسیم شده برای رشته های درسی را مدنظر قرار دهند در غیر این صورت می بینیم که فرد مقاطع عالیه تحصیلی را پشت سر گذاشته اما نهایتا منجر به اشتغال برای او نشده و همین مسئله مشکلاتی را برای تشکیل خانواده ایجاد می کند و در نهایت آسیب های اجتماعی زیادی گریبان گیر جامعه می شود، لذا از خانواده ها می خواهیم که عاقلانه بر اساس نیاز جامعه، علاقه و توانمندی دانش آموز و در نهایتا آینده ی شغلی ترسیم شده، دانش آموزان خود را برای انتخاب رشته راهنمایی کنند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/bapy

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا