اقتصاد

50 درصد نیاز گوشت مرغ قم در استان تولید می شود

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان قم:

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان قم با بیان این که ۸۳ درصد از تولید تخم مرغ مازاد نیاز استان است، اظهار کرد: در استان قم روزانه به ۴۰ تن تخم مرغ و همچنین به ۱۰۰ تا ۱۱۰ تن گوشت مرغ نیاز داریم که از این میزان حدود ۵۰ درصد گوشت مرغ در استان تولید می شود.

به گزارش ندای قم به نقل از ایسنا ،منصور دیان اردستانی در گفت وگویی اظهارداشت : در استان قم ۲۹۹ مرغداری گوشتی با ظرفیت شش میلیون قطعه وجود دارد که سالیانه تقریبا ۱۴ میلیون قطعه مرغ  بین ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز استان را تامین می کند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان ادامه داد: بعد از اجرای طرح مردمی سازی با توجه به افزایش هزینه های تولید تا حدودی  میزان جوجه ریزی کاهش پیدا کرد اما به تبع آن مصرف هم کاهش پیدا کرد لذا در حال حاضر مشکلی در حوزه تأمین مرغ نداریم.

دیان اردستانی اظهار کرد: تقریبا جوجه ریزی در سه ماه ابتدای سال مطابق میانگین ها بوده اما در تیر ماه کاهش داشته و از مرداد ماه تا امروز جوجه ریزی مطابق میانگین سنوات گذشته بوده است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با بیان این که در تأمین تخم مرغ در استان مشکلی نداریم و حدود ۸۳ درصد تولید مازاد نیاز استان است، اضافه کرد: ۱۸۱ واحد مرغ داری تخم گذار با ظرفیت تقریبا ۹ میلیون ۸۰۰ هزار قطعه وجود دارد و در حال حاضر حدود ۶ میلیون قطعه مرغ تخم گذار فعال داریم که تقریبا مطابق میانگین سنوات گذشته است.

دیان اردستانی ادامه داد: فعال نبودن ۳ میلیون قطعه در حال حاضر به معنای راکد و غیر فعال بودن  نیست به دلیل این که بین دوره و میان دوره گاها فاصله ای می افتد و بخشی از واحد ها جدید می شود و برخی به دلیل بالا رفتن سن مرغ آن ها را حذف می کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با بیان این که تقریبا روزانه بین ۲۲۰ تا ۲۵۰ تن تولید تخم مرغ داریم که می تواند نیاز استان را تأمین کند، یادآور شد: در بحث تولید مرغ تخم گذار سال گذشته و سال جاری تقریبا رتبه دوم کشور را داشتیم و ۱۳ درصد تولید کشور توسط استان قم بوده است.

دیان اردستانی با بیان این که استان قم بالاترین تراکم واحد های مرغداری در سطح کشور را دارد، بیان کرد: با توجه به تراکم بالای مرغداری ها در استان قم هدف ما توسعه کمی مرغداری ها به ویژه واحد های تخم گذار نیست و در همین راستا استان قم را به صورت مناطق کم تراکم و پر تراکم منطقه بندی کردیم و در مناطق پر تراکم به هیچ وجه اجازه توسعه کمی فعالیت طیور را نمی دهیم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان ادامه داد: در مناطق پر تراکم بهسازی و اصلاح ساختار واحد های مرغداری به عنوان مثال نصب اتوماسیون تغذیه و در واقع توسعه کیفی بالامانع خواهد بود و در دستور سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد اما ساخت واحد جدید و افزودن سالن امکان پذیر نیست.

دیان اردستانی با بیان این که در مناطق کم تراکم اولویت ما توسعه مرغداری گوشتی است، اضافه کرد: با توجه به این که تولید مرغ های گوشتی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز استان را تأمین می کند توسعه واحد های مرغ گوشتی در مناطق کم تراکم بلامانع است.

وی در خصوص ارائه تسهیلات جهت توسعه کیفی واحد های مرغداری یادآور شد: در راستای مردمی سازی یارانه ‌ها جهت حمایت از واحد های مرغداری تسهیلات سرمایه در گردش خواهیم داشت که واحد های فعال متناسب با میزان جوجه ریزی از طریق سامانه بازار گاه دریافت خواهند کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با تاکید بر این که نهاده های مورد نیاز واحد های مرغداری در حال حاضر از طریق سامانه بازارگاه تأمین می شود، یادآور شد: در راستای تولید بومی نهاده های مورد نیاز مرغداری ها سازمان جهاد کشاورزی الگوی کشت را در دستور کار دارد و به دنبال این هستیم که از نهاده هایی که کمتر رایج است استفاده کنیم.

دیان اردستانی ادامه داد: دو واحد مرغداری را به صورت پایلوت انتخاب و در جیره جوجه های گوشتی و تخم گذار از نهاده سورگوم استفاده کردیم که نتایج آزمایشات هم مثبت بوده است.

وی در ادامه اضافه کرد: برای کاشت و فروش سورگوم قراردادی سه جانبه بین واحد های مرغداری، کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی انجام شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان در خصوص مزیت استفاده از سورگوم بیان کرد: با توجه به کمبود منابع آبی این اقدام منجر به کاهش مصرف آب، افزایش تولید و کاهش نیاز به واردات نهاده ها خواهد شد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/atsn

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا