اجتماعیویژه

مرکز شبانه روزی اوتیسم راه اندازی می‌شود

مدیرعامل موسسه خیریه انوار آفتاب قم  خبر داد:

مدیر موسسه خیریه انوار آفتاب قم گفت: تقاضای زیادی از ما بود که به صورت شبانه‌روزی جایی در قم به عنوان مرکز شبانه‌روزی اوتیسم ایجاد کنیم که اگر خانواده‌ها نیاز به مسافرت داشتند و یا مراسمی باید حضور پیدا می‌کردند فرزندانشان در آنجا نگهداری شود به همین خاطر مجوز مرکز شبانه‌روز اوتیسم را از سازمان بهزیستی دریافت کردیم و به زودی شروع به کار خواهیم کرد.

به گزارش ندای قم ،فاطمه پورمحمدی، ۲۶ فروردین در جمع خبرنگاران  اظهارداشت: موسسه خیریه انوار آفتاب از سال ۱۳۹۴ در قم به صورت منظم و قانونمند فعالیتش را شروع کرده است. در آن سال ما تعداد ۸۰۰ پرونده از معلولینی که در منازلشان نگهداری می‌شدند را بر عهده داشتیم که کارهای مختلف و کارهای اداری این تیپ را مددکاران انجام می‌دادند.

وی افزود: به علاوه توسط خیرین مبالغی را جمع‌آوری می‌کردیم و بابت دارو، درمان، عمل‌های جراحی، گفتاردرمانی، جهیزیه، خرید وسایل منزل، لباس شب عید، لوازم‌تحریر، ارزاق، کمک به خرید منزل، کمک به ودیعه مسکن، مناسب‌سازی منزل و مدرسه، از این قبیل کارها انجام می‌شد.

برای رساندن آسایشگاه به استانداردها تلاش زیادی نیاز بود

وی بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ بهزیستی تقاضاهای زیاد و مکرری داشت که ما مسئولیت آسایشگاه سالمندان و معلولین قم را که جزو بزرگ‌ترین آسایشگاه‌های کشور هست را بر عهده بگیریم. کارهای اداری انجام شد به آخر تیرماه ۱۴۰۰ رسید؛ از روزهای ابتدایی شروع به کار دیدیم که برای رسیدن به استانداردهایی که باید برای نگهداری مناسب مددجویان رعایت بشود تلاش زیادی نیاز بود.

محمدی اظهار کرد: برای جابجایی بیمارانی به یک آمبولانس نیاز داشتیم. نه آمبولانس مجهز؛ بلکه یک بیمار بر برای بیمارانی که امکان نشستن روی صندلی را ندارند و باید روی تخت جابجا شوند اقدام به خرید یک دستگاه بیماربر کردیم که مبالغی از آن پول آن باقی‌مانده و نتوانستیم پرداخت کنیم.

وی اضافه کرد: در این یک سال و نیم تقریبا ۳۰۰۰ دست لباس برای مددجویان خریداری شده به عبارتی هر شش ماه دو دست لباس برای هر نفر است؛ تعداد زیادی بیماران طیف اتیسم در این مجموعه هستند که هم خودزنی و هم دیگر زنی دارند، وسایل و تشک و هر چیزی که در اختیارشان است را خراب می‌کنند و به خاطر همین ما مجبوریم مدام لباس، ملحفه و دمپایی را تزریق کنیم تا آسایشگاه شکل قابل قبولی داشته باشد.

مدیرعامل موسسه خیریه انوار آفتاب ادامه داد: تقاضای زیادی از ما بود که به صورت شبانه‌روزی جایی در قم به عنوان مرکز شبانه‌روزی اوتیسم ایجاد کنیم که اگر خانواده‌ها نیاز به مسافرت داشتند و یا مراسمی باید حضور پیدا می‌کردند فرزندانشان در آنجا نگهداری شود.

وی افزود: مجوز مرکز شبانه‌روز اوتیسم را از سازمان بهزیستی دریافت کردیم و به زودی شروع به کار خواهیم کرد؛ در حال اقدام برای مجوز آموزش بزرگ‌سالان اوتیسم هستیم چون مراکز اتیسم شهر قم برای اطفال هست، با وجود اینکه بزرگ‌سالان آموزش پذیری کمتر نسبت به اطفال دارند ولی بچه هایی که در طیف خفیف اوتیسم هستند می‌توانند با استفاده از کارگاه‌های آموزشی مخصوص یک سری کارها را آموزش ببیند و حتی شغلی داشته باشند.

افزایش حقوق گریبان تمام مراکز شبانه روزی را گرفت

وی بیان کرد: از مشکلاتی که در سال ۱۴۰۱ که گریبان تمام مراکز شبانه‌روزی را گرفت افزایش حقوق بود که بدون در نظر گرفتن منابع این افزایش حقوق انجام شد؛ در صورتی که یارانه مراکز تا آذر ماه هیچ افزایشی نداشت و این هشت ماه افزایش حقوق برای تمام مراکز کمرشکن بود یا تمام مراکز زیر قرض رفتند یا از خدمات کاستند.

محمدی ادامه داد: از نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی کارخانه ها، فروشگاه‌های بزرگ درخواست کمک کردیم که در آسایشگاه حضور پیدا کنند و به هر نوع می‌توانند به ما کمک کنند.

وی عنوان کرد: به منظور ترغیب بیشتر صاحبان کار و سرمایه به مشارکت در فعالیت‌های خیرخواهانه تمامی کمک‌های نقدی و غیرنقدی اهدائی به مؤسسه خیریه انوار آفتاب طبق اصلاحیه ضوابط اجرائی موضوع ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم به شماره ۹۸۶۰۲ مورخ ۱۴۰۱/۰۵/۲۴ معاف از مالیات هستند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/7t0i

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا