پذیرش ۱۲ هزار معتاد در مراکز درمان اعتیاد دولتی وخصوصی
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان قم خبرداد:
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان قم گفت: در حال حاضر ۱۴ مرکز اقامتی درمان اعتیاد ماده ۱۵ یا بخش خصوصی در این استان از بهزیستی مجوز گرفتهاند و بهصورت شبانهروزی فعال هستند.
به گزارش ندای قم، حجه الله محمدزاده افزود: دوره درمان در کمپهای ماده ۱۵ یا اختیاری از یک تا سه ماه میباشد و افراد بهصورت اختیاری و خودمعرف مراجعه و کمپها پذیرش میکنند.
وی با بیان اینکه هزینه درمان معتادان در کمپهای ماده ۱۵ سال گذشته ماهانه یکمیلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود، ادامه داد: از تعداد ۱۴ مرکز، ۲ مرکز حقیقی هستند که خودشان مجوز گرفتهاند و ۱۲ مرکز بهصورت حقوقی و موسسهای و هیات امنایی کار میکنند و افراد بهبود یافته مدیریت آنها را بر عهده دارند.
به گفته وی، این مراکز از نظر قانونی برای ۶۰ نفر مجوز میگیرند که قابلیت افزایش ۲۰ درصدی دارد؛ قسمتی از هزینه مراکز را بهزیستی بهصورت یارانه پرداخت میکند و افرادی که بضاعت کمی دارند نیز برای درمان به این مراکز معرفی میشوند.
محمدزاده با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون تومان یارانه به این مراکز پرداخت شد، خاطرنشان کرد: درمان در مراکز سرپایی ماده ۱۵ بهصورت دارویی انجام میشود و کمپها مراکز غیردارویی است.
وی با اشاره به مراکز مربوط به ماده ۱۶ که دولتی است، گفت: ۲ مرکز زنان و مردان ماده ۱۶ در استان قم فعال است که ظرفیت آنها حدود ۴۰۰ نفر میباشد؛ ۳۳۰ نفر مرد و ۷۰ نفر زن پذیرش میکنند.
وی با بیان اینکه هزینهاین مراکز بهصورت کامل توسط بهزیستی پرداخت میشود، افزود: سال گذشته پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بابت این ۲ مرکز هزینه شده، دوره درمان سه ماهه است. با حکم معاون دادستان بیماران پذیرش میشوند و هیچ هزینهای پرداخت نمیکند.
به گفته معاون بهزیستی قم، سال گذشته در مجموع، مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ بیش از ۱۲ هزار نفر پذیرش کردند.
وی ادامه داد: برای تبصره ۲ ماده ۱۶، هشت مرکز فعال است که کمپهای اولیه کنار فعالیت اختیاری، پذیرش اجباری دارند که باید برای هر دوره سه ماهه یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کنندن.
وی بیان کرد: افرادی که متجاهر هستند یعنی مصرف آشکار دارند، مزاحمت ایجاد میکنند، همراهشان مواد و وسایل مصرف وجود دارد و ممکن است بیخانمان باشند، توسط نیروی انتظامی دستگیر و با حکم دادستانی به مراکز ماده ۱۶ بهزیستی معرفی میشوند.
محمدزاده افزود: در این مراکز غربالگری، روانشناس، پزشک و مددکار با فرد مصاحبه میکنند و آزمایشهای مربوطه گرفته میشود.
وی اضافه کرد: پس از پذیرش، فرد به قسمت سمزدایی فرستاده میشود و به مدت ۲ هفته تحت درمان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: این افراد پس از یک دوره سه ماهه، اگر کارشناسان تشخیص دهند با هماهنگی با معاون دادستان از مرکز خارج میشوند وگرنه دوره تمدید خواهد شد.
محمدزاده تصریح کرد: در فرآیند ماده ۱۶ تمام خدمات بهصورت رایگان به متقاضیان ارایه میشود و هزینهها را بهزیستی پرداخت میکند.
به گفته وی، سال گذشته هفت میلیارد تومان برای ماده ۱۶ و تبصره ۲ اعتبار داشتیم که پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فقط برای ماده ۱۶ هزینه شد، ولی برای تبصره ۲ هنوز هزینهای پرداخت نشدهاست.
وی بیان کرد: کاهش آسیب اولین هدف مراکز ترک اعتیاد است و درمان و پایداری آن دومین هدف است.
وی با تاکید بر اینکه سعی میکنیم بیماران بهصورت اختیاری و باانگیزه به سمت مراکز ۱۵ بروند و درمان شوند، خاطرنشان کرد: مراکز اجباری موفقیتشان نسبت به مراکز اختیاری کمتر است، به همین علت اشتیاقی برای توسعه این مراکز نیست.
وی تصریح کرد: ظرفیت مراکز ۱۶ بهزیستی قم پر نیست، ضمن اینکه پنج مرکز (ماده ۱۵) موافقت اصولی نیز دارند که در مسیر اخذ زمین و امکانات و راهاندازی است.