اجتماعی

آلودگی هوای قم چالش محیط زیستی ،ضرورت تسریع دراقدامات مقابله ای

معاون سازمان محیط زیست در مراسم معارفه مدیرکل استان قم مطرح کرد:

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آلودگی هوا در قم به چالش زیست محیطی تبدیل شده و لازم است اقدام‌های مورد نیاز برای رفع این مشکل توسط مدیران استان به سرعت اجرایی شود.
حمید ظهرابی روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم اظهارداشت: قم هم اکنون علاوه بر مشکل ریزگردهایی که به دلیل قرار گرفتن این استان در حاشیه کویر با آن مواجه‌ می‌باشد، با مشکل توسعه فعالیت‌های صنعتی و آلودگی ناشی از آن هم رو به رو شده‌است.
وی افزود: بخشی از فعالیت‌های صنعتی که در استان قم صورت می‌گیرد مرتبط با بازیافت مواد از فلزات سنگین همچون سرب تا دیگر محصولات است که باید در این خصوص ملاحظات زیست محیطی به دقت مورد توجه قرار گیرد، از طرف دیگر نیاز است تا مدیران واحدهای صنعتی فعال در قم نسبت به موضوع مدیریت پسماند و تصفیه فاضلاب خروجی خود، اهتمام لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: نباید اجازه داد محیط زیست قم که قرار است کارکردهای عظیم فرهنگی داشته باشد، متاثر از روند توسعه و استقرار صنایع آلاینده دچار مشکل شود، در این رابطه مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان باید به وظیفه خود عمل کنند.
ظهرابی گفت: استان قم دارای تنوع بالای محیط زیستی همچون تالاب‌های گرانبهایی است که باید قدر آن دانسته و از آن به خوبی حفاظت شود، چرا که این تالاب‌ها علاوه بر نقشی که در مقابله با شکل‌گیری گرد و خاک دارند، در مسیر بین‌المللی مهاجرت پرندگان قرار گرفته‌اند و هر ساله تعداد زیادی از گونه‌های ارزشمند پرندگان در مسیر مهاجرت خود به تالاب‌های قم می‌آیند.
وی بیان کرد: در دین اسلام نسبت به لزوم حفظ محیط زیست سفارش‌های مهم و بسیاری صورت گرفته‌است و قم با داشتن ظرفیت‌های عظیم دینی و فرهنگی می‌تواند در این زمینه به عنوان الگو نقش آفرینی کند.
۳۰ هزار هکتار از استان قم کانون گردوغبار است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم نیز دراین مراسم گفت: ۳۰ هزار هکتار از استان قم کانون گردوغبار است که این امر شرایط زیست محیطی قم را تحت الشعاع قرار داده است.
حسین زنجیرانی فراهانی ظهر یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: اداره کل محیط زیست استان قم در سال‌های اخیر از ادارات فعال بوده که موضوع اخذ اسناد مالکیت‌ها تالاب‌ها از جمله‌ها فعالیت‌های مؤثر این سازمان بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم گفت: ۳۰ هزار هکتار از استان قم کانون گردوغبار است که این امر شرایط زیست محیطی قم را تحت الشعاع قرار داده است.
وی با بیان اینکه امروز پدیده گرد و غبار از چالش‌های اساسی استان قم افزود: ستادی در این زمینه تشکیل شده و سالانه اعتباراتی برای کاهش تبعات ناشی از پدیده گرد و خاک در نظر گرفته می‌شود که البته این اعتبارات کافی نیست و باید رویکرد جدیدی در این حوزه در پیش گرفت و از ظرفیت‌های مردمی بهره برد.
زنجیرانی فراهانی گفت: استان قم ماهیت فرهنگی دارد و صنایع به محدودیت‌هایی از جمله الزام شرایط زیست محیطی می‌توانند در این استان فعالیت داشته باشند.
اجازه نخواهیم داد قوانین زیست محیطی به عقب رانده شود
سرپرست جدید اداره کل محیط زیست استان قم نیز دراین مراسم حفظ محیط زیست و جلوگیری از هرگونه آسیب به آن را اولویت اصلی دوران مدیریت خود عنوان کرد و گفت: اجازه نخواهیم داد محیط زیست ما دچار خدشه شده و ذره‌ای از قوانین زیست محیطی به عقب رانده شود.
خانم سیده مریم محمدی بر جلب مشارکت همه نهاد‌ها و سازمان‌ها و همچنین تشکل‌های مردمی در حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و گفت: پیشگیری از فساد، تلاش برای احصا و همچنین رفع مشکلات زیست محیطی، پیروی از قوانین محیط زیستی و همراهی با متخصصین از جمله برنامه‌های اداره کل محیط زیست در دوره مدیریتی جدید خواهد بود.
محمد حسین بازگیر مدیر کل پیشین محیط زیست استان قم نیز دراین مراسم به برخی جذابیت‌های زیست محیطی استان از جمله وجود ۵ تالاب، دریاچه نمک و دریاچه حوض سلطان اشاره کرد و گفت: تالاب‌های قم در مساحتی بالغ بر ۱۴۳ هزار هکتار از اراضی استان واقع شده‌اند که با همکاری دیگر نهاد‌ها در این دوره سنددار شدند.
بازگیر بر مراقبت از زیست بوم و محیط زیست استان قم تاکید کرد و گفت: قم در حال تبدیل شدن به یک استان صنعتی است و مسائلی همچون گرد و غبار و مدیریت پسماند از مهم‌ترین چالش‌های آن محسوب می‌شوند که باید از محیط زیست استان در مقابل این چالش‌ها مراقبت کرد.
گفتنی است خانم سیده مریم محمدی نخستین مدیرکل دستگاه‌های اجرایی زن در استان قم پس از انقلاب اسلامی است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/4py4

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا