مدیرکل ورزش و جوانان استان قم به تشریح برنامههای صورت گرفته در حوزه جوانان پرداخت.
به گزارش ندای قم به نقل از ایسنا ،ابراهیم سانی خانی در گفتوگویی با بیان اینکه برنامههای متعددی در معاونت جوانان قم در حال اجرا است، عنوان کرد: در راستای ساماندهی و افزایش بازدهی فعالیتهای حوزه جوانان، ستاد ساماندهی امور جوانان قم با ریاست استاندار قم و دبیری مدیرکل ورزش و جوان قم شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه این ستاد در طول سال چهار جلسه (هر فصل یک جلسه) پیرامون مشکلات جوانان تشکیل میدهد، ادامه داد: این کمیسیون متشکل از ادارات مختلف استان قم مانند جهاد دانشگاهی، آموزش و پرورش، پارک علم و فناوری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره اوقاف و نمایندگان سمنها است. ازدواج، اشتغال و مسکن سه محور مربوط به جوانان بود که در سال گذشته احصا شد و مورد بررسی قرار گرفت.
وی بیان کرد: بازه سن جوانی از ۱۸ سالگی تا ۴۴ سالگی است اما به واسطه اینکه به مسائل پیش از ازدواج ورود پیدا کردیم برنامه ریزی برای جوانان را از سن ۱۴ سالگی شان آغاز کردیم. با توجه به اینکه قبل از ۱۸ سالگی مسئله ازدواج و مسکن منتفی یا محدود میشود برای این گروه سنی در بحث آسیبهای اجتماعی ورود پیدا کردیم.
مدیرکل ورزش و جوانان قم با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی در ۱۹ دستگاه اجرایی خلاصه میشود، گفت: آسیبهای اجتماعی میتواند در موضوعهای مختلف درسی، فرهنگسازی، مواد مخدر، آموزشهای پیش ازدواج، اشتغال و انتخاب درسی باشد.
وی با اشاره به اینکه اوقات فراغت از جمله مسائل مهم در افراد زیر ۱۸ سال است، اضافه کرد: برخی از سمنها در راستای غنیسازی اوقات فراغت جوانان نشست های علمی درباره نشاط و جوانی برگزار کردند که خروجی این نشست ها در حال تبدیل به کتاب است.
سانی خانی یادآور شد: در حوزه ازدواج، جشنهای ازدواج، آموزشهای قبل از ازدواج، آموزشهای حین ازدواج و نحوه ارتباط گیری، آموزشهای بعد از ازدواج، کمک به معیشت و اشتغال و مسکن اقداماتی انجام شده است از جمله اینکه برای کاهش هزینههای ازدواج اعلام کردیم که مکانها و سالنهای ورزشی آماده برگزاری مراسمهای عروسی است.
وی اظهار کرد: در حوزه اشتغال جلساتی با اداره کار برگزار کردیم و هماهنگیهایی صورت گرفته است همچنین با همکاری سمنها طرحی نوشته شده و آماده ارسال به وزارت ورزش و جوانان است. این طرح به صورت گسترده عمل میکند و جوانانی که به کار نیاز دارند پایش میشوند و مشاورههای لازم را دریافت میکنند.
مدیرکل ورزش و جوانان قم ادامه داد: تفاهمنامهای با سپاه پاسداران داریم تا خانههای سبز و خانههای اعتمادشان را در اختیار ما قرار بدهند تا روانشناسان ما در آنجا حضور پیدا کنند، همچنین سایر ادارات عضو ستاد ساماندهی امور جوانان قم نیز میتوانند کارشناسان و مشاوران خود را به آنجا بیاورند تا در مناطقی که به مشاوره و کارشناس نیاز دارند حضور پیدا کنند.
سانی خانی با بیان اینکه در حوزه آسیبهای اجتماعی در مدارس کارهای خوبی انجام شده است، تصریح کرد: در این راستا با کمک سمنها تئاترهای خوبی در حوزه اعتیاد در مدارس اجرا شده است و استقبال خوبی نیز از آنها صورت گرفته است که این کار در دانشگاه نیز میتواند اجرای شود.
وی با بیان اینکه انجمنهای اسلامی و بسیج میتوانند زمینه حضور کارشناسان و اجرای برنامههای فرهنگی در دانشگاه را فراهم کنند، اضافه کرد: تصمیم داریم که در سال جاری حضور خود را در دانشگاهها فعالتر کنیم زیرا جوانان بیشتری در آن جا حضور دارند و در این زمینه ارتباط هایی هم صورت گرفته است.