
ندای قم / یادداشت / محسن عبداللهی؛ در حالی که استان قم با بحران کمبود برق و قطعیهای مکررو برنامهریزیشده مواجه است و برخی مناطق درطول روزحداقل با یک نوبت و دربرخی مناطق بعضا تا دو تا سه نوبت خاموشی را تجربه میکنند، مشاهده میشود برخی ساختمانهای بزرگ و مجتمعهای لوکس، بدون توجه به شرایط موجود، اقدام به نورپردازیهای سنگین برای نمای بیرونی ساختمان خود مینمایندد.
این در شرایطی است که شرکت توزیع برق بارها از شهروندان تقاضا داشته برای کمک به پایداری شبکه، مصرف برق خود را مدیریت کرده و در ساعات اوج مصرف از وسایل پرمصرف استفاده نکنند. در همین راستا بسیاری از خانواده ها ناچار به صرفهجویی جدی شدهاند و برخی واحدهای صنعتی نیز به دلیل قطع برق، با اختلال در روند تولید یا حتی توقف کامل فعالیت روبهرو شدهاند. در چنین شرایطی، روشن ماندن چراغهای نمای ساختمانهایی که هنوز حتی به بهرهبرداری کامل نرسیدهاند و برخی موارد روشن بودن برق معابردر روزقابل تأمل است!
در برخی نقاط شهرمانند سالاریه، شهرک قدس، پردیسان و سایر محلههای در حال توسعه، ساختمانهایی دیده میشود که نهتنها در طول شب، بلکه در ساعات روز نیز چراغهای بیرونی آنها روشن باقی میماند. این مسأله نشانهای از نبود نظارت کافی و فقدان الزام برای رعایت الگوهای مصرف در این بخشهاست.
سؤال مهم این است که چرا درشرایط بحرانی، چنین مصارف غیرضروری و نمایشی مورد بیتوجهی قرار گرفته و هیچگونه هشدار یا برخوردی با آنها صورت نمیگیرد؟ اگرصرفهجویی درمصرف برق یک ضرورت است، این مهم باید همه بخشها را در بر گیرد؛ بهویژه فضاهایی که روشنایی آنها هیچ کاربرد ضروری ندارد.
به نظر میرسد درکناردرخواست از مردم ، صاحبان صنایع و کشاورزان برای کاهش مصرف، لازم است شرکت توزیع برق استان قم درزمینه نظارت بر مصارف غیرضروری، بهویژه نورپردازیهای بیمورد ساختمانها، اقدام جدیتری انجام دهد تا شاهد توقف این روند مصرف برق غیر ضروری باشیم.