اجتماعی

پروژه بادشکن غیرزنده با 11 روش مختلف در قم اجرا می‌شود

مدیرکل امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور :

مدیرکل امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: پروژه بادشکن غیرزنده با ۱۱ روش مختلف در قالب تفاهم نامه سه جانبه بین مرکز تحقیقات بیابان گانسوی چین، دانشکده منابع طبیعی و آبخیزداری دانشگاه تهران و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به‌عنوان نمونه در بخشی از حسین آباد میش‌مست استان قم اجرا می‌شود.

به گزارش ندای قم، وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه از وضعیت اراضی حسین آباد میش مست و پروژه مقابله با بیابان زایی این منطقه بازدید کرد.

وحید جعفریان در این بازدید اظهار کرد: پروژه اجرای بادشکن غیرزنده به صورت نمونه در سطح 20 هکتار از مساحت حسین آبادمیش مست استان قم، با مشارکت دانشگاه منابع طبیعی و آبخیزداری تهران و سازمان منابع طبیعی اجرا می‌شود.

وی اضافه کرد: برای اجرا از 11 روش بادشکن غیرزنده از جمله بادشکن با نی، توری‌های کنفی و نمدی به صورت هم‌زمان استفاده می شود تا کاربردی‌ترین و بهترین روش انتخاب شود.

کمبود آب علت اصلی بروز گرد و غبار در قم است

مدیرکل امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز با اشاره به بروز گردو غبار در قم گفت:‌ علت اصلی بروز گرد و غبار دراین استان کمبود آب است.

وحید جعفریان در کارگروه اضطرار آلودگی هوا در قم افزود:‌ علت اصلی بروز گرد و غبار در استان قم، خشکسالی‌های گسترده و قطع حقابه های زیست محیطی است.

وی با بیان اینکه باید برای پایداری اکوسیستم در قم اقدامات اساسی صورت بپذیرد، خاطرنشان کرد: دستگاهای ملی باید از طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی در این استان کاملاً حمایت کنند.

جعفریان بر ضرورت اقداماتی همچون تغییر الگوی کشت، افزایش بهره‌وری منابع آبی و جایگزین چرای دام برای جوامع بومی و محلی تأکید کرد و گفت: امیدواریم در سفر رییس‌جمهور محترم، آسیب جدی بیابان‌زایی در قم مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

قم ۲۷ روز در وضعیت ناسالم

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم نیز دراین کارگروه اظهار داشت: تعداد روزهای ناسالم در این استان نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

محمدحسین بازگیر افزود:‌ هوای شهر قم در کمتر از چهار ماه گذشته از سال، ۲۷ روز در وضعیت ناسالم قرار داشته است و این یک بحران جدی است.

وی با بیان اینکه این تعداد از روزهای ناسالم بدون احتساب آلودگی‌های شدید مقطعی است که در آمار محاسبه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: مقابله با پدیده گرد و غبار در ۳۰ هزار هکتار از کانون های فوق بحرانی در دستور کار دستگاه‌های اجرایی استان قرار دارد.

بازگیر اقدامات دستگاه‌های اجرایی در برابر گستره وسیع کانون‌های گرد غبار در استان قم را بسیار اندک دانست و گفت: بدون تردید این بحران که به زودی دامن‌گیر پایتخت خواهد شد، باید از سوی دستگاه‌های ملی مورد توجه و در اولویت قرار بگیرد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/2vuu

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا