اجتماعی

توسعه ۲ هکتاری گلخانه‌ها در شش ماه نخست سال

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم خبرداد:

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم، گفت: کشت‌های گلخانه‌ای به دلیل نیاز کمتری که به آب دارند و از طرف دیگر امکان مدیریت شرایط محیطی همچون کنترل درجه دمای هوا، اهمیت بسزایی دارد.

به گزارش ندای قم، محمدعلی سلامی، در گفت‌وگویی در خصوص عملکرد شش ماهه مدیریت باغبانی در سال جاری، عنوان کرد: ۲ هکتار توسعه گلخانه، ۸۲۰ تُن تولید گیاهان دارویی و ۱۲۰۰ هکتار عملیات اصلاح باغات از جمله اقدامات شش ماهه نخست سال جاری بوده است.

وی ادامه داد: در مدت زمان مشابه سال گذشته ۱ هکتار توسعه گلخانه‌، ۸۰۹ تُن تولید گیاهان دارویی، ۸۰۷ هکتار عملیات اصلاح باغات و ۲۵۰ هکتار توسعه باغات را داشتیم؛ در حالی که در سال جاری با توجه به سیاست‌های الگوی کشت سطح باغات کاهش یافته و در شش ماهه نخست سال جاری ۷۷ هکتار توسعه باغ را داشتیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم، در خصوص عملیات مبارزه با آفات، تصریح کرد: در دو سال اخیر در بیش از ۷۰ درصد باغات پسته استان قم عملیات مبارزه با آفات به صورت غیر شیمیایی و با مواد غیر سمی انجام شده است.

سلامی استفاده از مواد غیر سمی همچون شوینده‌ها و استفاده از تله‌های فرمونی که بیشتر در مزارع پنبه، صیفی جات و باغات انار و پسته مورد استفاده قرار می‌گیرد را از جمله روش‌های مبارزه غیر شیمیایی با آفات در استان معرفی کرد.

وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به نقطه مطلوب در مبارزه غیر شیمیایی با آفات در حوزه کشاورزی فاصله زیادی داریم، یادآور شد: در حوزه مبارزه غیر شیمیایی با آفات در باغات و گلخانه‌ها با توجه به پایدار بودن محیط موفق عمل کردیم.

سلامی همچنین تولید بذر اصلاح شده را در راستای بهبود کیفیت و افزایش بهره وری محصولات استراتژیک مورد توجه قرار داد و یادآور شد: استان قم در سال‌های اخیر به لحاظ تولید بذر اصلاح شده در بین استان‌های کشور رتبه اول را دارد، لذا ۱۰۰ درصد بذرهای اصلاح شده مورد نیاز کشاورزان توسط استان تولید می‌شود و بذر اصلاح شده گندم را در اختیار استان‌های همجوار نیز قرار می‌دهیم.

وی در راستای تولید محصولات استراتژیک، کشت تریتیکاله را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت تریتیکاله در استان قم داریم که پیش بینی ‌می‌کنیم امسال این میزان به ۱۴۰۰ هکتار برسد؛ تولید بذر اصلاح شده، ارائه آموزش به کشاورزان از جمله اقدامات ما در راستای توسعه کشت این محصول است.

سلامی افزود: کشت‌های گلخانه‌ای به دلیل نیاز کمتری که به آب دارند و از طرف دیگر امکان مدیریت شرایط محیطی همچون کنترل درجه دمای هوا، برای استان قم که هم از نظر تامین منابع آبی برای فعالیت‌های کشاورزی به دلیل خشکسالی‌های اخیر با کمبود مواجه شده و هم در منطقه گرم و خشک جغرافیایی قرار گرفته‌است، اهمیت بسزایی دارد.

وی در پایان گفت: ایجاد فرصت اشتغال برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با حوزه کشاورزی از دیگر مزایای توسعه گلخانه‌های در استان قم است که می‌تواند در رشد شاخص‌های این حوزه مهم اقتصادی نقش مهمی ایفا کند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/2cri

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا