مدیرکل دامپزشکی استان قم بر رعایت دقیق ضوابط بهداشتی قرنطینهای به منظوری پیشگیری از بیماری تب برفکی تاکید کرد.
به گزارش ندای قم ،دکتر سید مهدی سرکشیک درباره اهمیت بیماری تب برفکی اظهارداشت :با توجه به خسارات اقتصادی زیاد ناشی از شیوع بیماری و قرار گرفتن استان در موقعیت حساس و استراتژیک به لحاظ نقل و انتقال بسیار زیاد دام از بیش از ۲۰ استان کشور، لزوم هماهنگی دستگاهها در کنترل بحرانهای احتمالی و رعایت دقیق ضوابط بهداشتی قرنطینهای مورد تاکید است.
او در ادامه به دامداران توصیه کرد توصیههای پیشگیرانه دامپزشکی را در این خصوص جدی بگیرند و به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری نسبت به رعایت دقیق ضوابط بهداشتی -قرنطینه ای، کنترل ورود و خروج دامها و همچنین واکسیناسیون سریع جمعیت دامی خود اقدام کنند.
مدیرکل دامپزشکی قم افزود: جمع آوری کود و ضدعفونی جایگاه دام، جلوگیری از ورود وسایل نقلیه و تجهیزات متفرقه، پرهیز از نقل و انتقال غیر مجاز دام و ضرورت دفن بهداشتی دامهای تلف شده از راهکارهایی است که میتواند به جلوگیری از بروز و شیوع بیماری کمک کند.
سرکشیک زاده گفت:در حال حاضر واکسن تب برفکی به میزان مناسب در سطح استان وجود دارد و دامداران میتوانند با مراجعه به مرکز مایه کوبی منطقه خود در خصوص مایه کوبی دامهای خود اقدام نمایند.
او گفت: هرگونه تلفات و موارد ابتلای بیماری را به شماره ۳۶۱۲۳۴۵۹ یا سامانه ۱۵۱۲ گزارش کنند.
تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان میشود.
این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر میشود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.
این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری میشوند؛ این بیماری به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب میشود.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/017m