معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با بیان اینکه ۱۷ محور از ۲۲ محور تاریخی شهر قم بهسازی، کفسازی و زیباسازی شده است، گفت: شهرداری همواره ضمن حفظ معابر و بافتهای تاریخی درصدد رفع مشکلات ساکنان این مناطق است.
به گزارش ندای قم ،مجید متینفر در گفتوگویی اظهار کرد: ۲۰۱۶ هکتار سکونتگاه غیررسمی در شهر قم وجود دارد و نزدیک به ۱۶۰۰ هکتار بافت فرسوده و ۳۱۲ هکتار بافت تاریخی در دل بافت فرسوده این شهر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شهرداری خود را ملزم به حراست و حفظ و نگهداری آثار تاریخی شهر قم میداند، افزود: یکی از رسالتهای شهرداری نگهداری از این هویت شهر است و در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته که شامل شناسایی، حفظ و نگهداری خانههای تاریخی و تملک و مدیریت این خانهها برای جلوگیری از تخریب است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با تاکید بر اینکه ۳۱۲ هکتار بافت تاریخی طی بررسیهای انجام شده میتواند به نصف تقلیل پیدا کند، ادامه داد: نتیجه باید به این سمت باشد که مردم این بافت را نوسازی و بهسازی کنند، اما ضوابط موجود هیچ انگیزهای برای مالکان ایجاد نمیکند.
متینفر تصریح کرد: طی سه سال اخیر همدلی میان دستگاههای استان برای برونرفت شکل گرفت و جلسات کارشناسی و مدیریتی برگزار شد، نتیجه آن شد که ۷۰ اثر تاریخی ثبت شده است و ۴۰۰ اثر واجد ارزش نیز هماکنون در شهر قم شناسایی شد.
وی عنوان کرد: به دنبال این مطالعات و در کمیسیون ماده ۵ استان قم جلساتی برگزار شد و اتفاق نظر این بود که شرایط بافت تاریخی باید از این بنبست خارج شود.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/f0dt