استاندار قم گفت: اعتبارات استانی در قم اندک است اما تمام دستگاهها باید تلاش کنند تا شرایط مسجد جامع و مصلی پردیسان برای حضور نمازگزاران مهیا شود.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری،سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه بررسی مشکلات پروژه مسجد جامع و مصلی پردیسان که در دفتر امامجمعه پردیسان قم برگزار شد اظهار داشت: مردم پردیسان انتظارات بسیاری از دولت و شهرداری دارند و مشکلاتی در این منطقه وجود دارد که باید حل شود.
وی تأکید کرد: مردم در نیازمندیهای عمومی هر چه مطالبه کنند محق هستند و دستگاهها باید بهصورت ویژه به این مسائل بپردازند.
استاندار قم با تقدیر از دستگاههایی که در حل مشکلات پردیسان اهتمام دارند گفت: جلساتی در ارتباط با نیازمندهای پردیسان برگزار شده و بخشی از آنها حلشده و بخشی از آن در آینده حل خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل مسجد جامع و مصلی پردیسان افزود: تنها مرکزی که در پردیسان میتواند ضعف زیرساختهای فرهنگی را جبران کند و پایگاه حرکتهای اثرگذار انقلابی و فرهنگی باشد مسجد جامع است.
شاهچراغی با تأکید بر اینکه یکی از مطالبات متدینین در پردیسان تکمیل مسجد جامع و مصلی این منطقه است ادامه داد: در گذشته سنگ بنای این ساختمان گذاشتهشده و در حال حاضر اینکه این پروژه را نقد کنیم حاصلی ندارد بلکه باید برای ساماندهی و تکمیل آن فکری کرد.
وی با اشاره به اینکه مصلی پردیسان در حال حاضر چندان وضعیت مطلوبی ندارد گفت: این موضوع از مطالبات استان قم در سفر ریاست جمهوری هم بود.
استاندار قم افزود: باید هر دستگاهی ظرفیتهای خود را محاسبه کرده و برای تکمیل این پروژه به کار بگیرد. ظرفیت ممکن است اعتبارات باشد یا مجوز و یا توان اجرایی که باید با همافزایی شرایط را از این بهتر کرد.
وی با اشاره به اینکه محدودیت اعتبارات بسیار زیادی در استانداری قم وجود دارد گفت: با اینهمه تلاش میکنیم قدری اعتبارات برای معضلات فوری مصلی و مسجد جامع فراهم کنیم.
شاهچراغی تصریح کرد: اعتبارات مربوط به تکمیل مصلی به طور مستقیم از تهران تأمین میشود و به استانداری پرداخت نمیشود با این حال برای سفر ریاست جمهوری این موضوع را مطالبه خواهیم کرد.
وی از شهرداری قم خواست در امور مربوط به ایجاد زیرساختهای حداقلی در مسجد جامع و مصلی پردیسان تسهیل گری کرده و اعتباراتی را نیز برای این موضوع در نظر بگیرد.
شهردار قم مطرح کرد؛
مصلی پردیسان باید بودجه دولتی بگیرد
شهردار قم نیز دراین جلسه با اشاره به اینکه تکمیل فضای 5 هکتاری مصلی و مسجد جامع پردیسان نیازمند اعتبارات 400 تا 600 میلیارد تومانی است گفت: باید دولت تامین بخشی از این اعتبارات را به عهده بگیرد.
،دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد اظهار داشت: در گذشته پروژههای ساخت مصلی همواره اعتبارات دولتی داشتند.
وی ادامه داد: معمولا هر سال در بودجه های سالیانه مبلغی برای ساخت و ساز مصلی اختصاص میدادند و تکمیل آن از طریق کمک های مردمی صورت می گرفت.
تکمیل مصلی پردیسان نیاز به 600 میلیارد تومان اعتبار است
شهردار قم با اشاره به اینکه تکمیل 5 هکتار فضای مسجد جامع و مصلی پردیسان نیاز به 400 تا 600 میلیارد تومان هزینه دارد گفت: پرداخت این موضوع در توان هیچ دستگاهی نیست .
وی با اشاره به اینکه هدف ما باید این باشد که اعتبارات برای مسجد جامع تامین کنیم افزود: باید از ظرفیت دو نماینده قم برای گرفتن اعتبارات عمرانی برای مصلی استفاده کرد.
سقائیان نژاد اظهار کرد: برای حل فوری برخی معضلات در مسجد جامع پردیسان میتوانیم یک برآورد مالی داشته و با تفاهم نامهای در این مسیر اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: شهرداری قم آمادگی دارد تا برای بهبود شرایط مسجد جامع و مصلی پردیسان تلاش خود را به کار گیرد.
هزینه 200 میلیارد تومانی تکمیل فاز نخست مسجد جامع پردیسان
امامجمعه پردیسان نیز دراین جلسه با اشاره به هزینه 200 میلیارد تومان فاز نخست مسجد جامع پردیسان گفت: در حال حاضر شرایط برگزاری نماز جمعه بسیار نامناسب است.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا حامدی اظهار داشت: جمعیت نماز جمعه در پردیسان در سالهای اخیر با وجود تمام مشکلات اضافهشده است.
وی افزود: مصلی پردیسان در ابتداییترین امور مشکلاتی دارد اما مردم باز هم اقبال خود را نسبت به نماز جمعه از دست ندادهاند.
امامجمعه پردیسان اظهار کرد: در مسئله سرمایش و گرمایش مردم در این مسجد جامع و مصلی معذب هستند و نیمهکاره بودن ساختمان مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
وی افزود: تا این لحظه هیچ کمک دولتی برای ساختوساز مسجد جامع و مصلی پردیسان صورت نگرفته و هر کاری صورت گرفته با کمک مردمی اتفاق افتاده است.
حجتالاسلاموالمسلمین حامدی گفت: ابتدایی که مسئولیت نماز جمعه پردیسان را به عهده گرفتم، بدهیهایی وجود داشت که پرداخت شد و آشفتگیهایی در محوطه دیده میشد که تا حدی برطرف شد.
وی با تأکید بر اینکه در توان ستاد نماز جمعه و منطقه پردیسان نیست که این ساختمان را در این شرایط اقتصادی تکمیل کند افزود: کل مجموعه 5 هکتار عرصه دارد که نقشه جامعی با 100 هزار متر زیربنا برای آن تهیهشده است.
امامجمعه پردیسان گفت: در شرایط واقعبینانه به دنبال تکمیل 6 هزار متر از این فضا هستیم که همان هم به 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
اداره مسجد جامع و مصلی پردیسان نیازمند تأمین منابع مالی است
وی تصریح کرد: در سفرهای ریاست جمهوری به قم وعدهای برای تخصیص اعتبارات از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مسجد جامع پردیسان داده شد که محقق نشده است.
حجتالاسلاموالمسلمین حامدی گفت: اداره کردن مجموعه مسجد جامع و مصلی پردیسان هم نیازمند تأمین منابع مالی است که دستگاههای مرتبط با اعطای مجوزهای تجاری میتوانند این معضل را حل کنند.
وی تصریح کرد: بخشی از این 5 هکتار بهعنوان بازار آدینه در نقشهها دیدهشده است که ما درخواست اعطای مجوز داشتیم که هنوز به نتیجه نرسیده است.
امامجمعه پردیسان با اشاره به اینکه با کمک شهرداری قم تجاریهای موقتی در مسجد جامع دایر شده است ادامه داد: تا حدودی نیاز به اضافه کردن این فضا در قالب چارچوب قانونی داریم تا هزینه نگهداری مجموعه از این طریق تأمین شود.
وی گفت: منطقه پردیسان از نظر احداث مسجد نیازهای فراوانی دارد و در حال حاضر در این منطقه فقط 24 مسجد وجود دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم: سهم شهرداری از تجاریهای پردیسان واگذار شود
رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز دراین جلسه گفت: دولت باید سهم شهرداری در 20 درصد تجاریهای منطقه پردیسان را واگذار کند.
محسن محرری اظهار داشت: منطقه پردیسان نیاز به بهبود خدمات در حوزههای مختلف دارد.
وی خاطرنشان کرد: در بخشهای مختلف ازجمله شبکه معابر، کاربریهای شهری و سرانههای فرهنگی مطالبات بسیاری در پردیسان وجود دارد.
محرری با اشاره به اینکه پردیسان منطقه هشتم شهر قم است و نباید ضوابط متفاوتی در آن اعمال شود تصریح کرد: مسئله مجوزهای موقت تجاری مشکلات زیادی را در این محدوده ایجاد کرده است.
وی با تأکید بر اینکه مسئله ساماندهی وضعیت مسجد جامع و مصلی پردیسان مسئله مهمی است گفت: وضعیت محوطه اینجا درشان نمازگزاران نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: یک برآورد ریالی برای محوطهسازی، سرویس بهداشتی و تکمیل دیوارها انجام شود، در شورای اسلامی شهر برای تکمیل تهاتری این کار انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سرویس بهداشتی مسجد جامع میتواند به عموم نیز خدمات دهد گفت: فاز نخست سرویس بهداشتی مطابق نقشه اصلی مسجد جامع ساخته شود.
محرری تصریح کرد: اگر اداره کل راه و شهرسازی در اعطای 20 درصد سهم شهرداری از تجاریهای پردیسان و حقوق شهرداری در اراضی الحاق شده تسریع کند، میتوان اقدامات مهمی در تأمین خدمات عمومی در پردیسان انجام داد.