مترو قم میتواند تا یک ماه آینده مسافرگیری داشته باشد
مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم؛
مدیر عامل سازمان قطار شهری قم گفت: اگر از هر طریقی واگن در اختیار قم قرار گیرد، مترو قم میتواند تا یک ماه آینده مسافرگیری داشته باشد.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری ،محمد رضا انگشت باف با اشاره به روند اجرای پروژه مترو قم، اظهار داشت: در سال 96 موضوع فاز اول در شورای عالی فنی کشور مصوب شد و از همان زمان جلسات متعددی با مسئولان مربوطه دولتی در خصوص تامین واگنهای مورد نیاز این پروژه برگزار گردید.
وی اظهار داشت: در همین راستا دولت یک قرارداد فعال با شرکت چینی تامین کننده واگنهای مترو داشت که به قم پیشنهاد دادند از محل افزایش ۲۵ درصدی این قرارداد، واگنهای مترو قم نیز تامین شود و ما نیز از این پیشنهاد استقبال کردیم.
وی افزود: مجموعه قطار شهری قم بعد از این پیشنهاد، بحثهای فنی را با شرکت چینی شروع کرد و در نهایت با این شرکت در خصوص مسائل فنی به توافق رسیدیم.
انگشتباف خاطر نشان کرد: با جدیت این موضوع را پیگیری کردیم و در سال ۹۷ مصوبه هیات وزیران را اخذ و قرار شد دولت متولی تامین واگن پروژه مترو قم شده و از محل قرارداد 315 واگن،واگنهای مترو قم نیز تامین گردد.
مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به اینکه در مصوبه هیات وزیران، محدودیتهایی را در نظر گرفته بودند، در سال ۹۸ با اصلاح این مصوبه، محدویتهای موجود نیز برداشته شد.
وی ادامه داد: متاسفانه بعد از مصوبه هیات وزیران، بروکراسی اداری و از سوی دیگر تغییراتی که در بدنه مدیریتی سازمان شهرداریها و وزارت کشور رخ داد و همچنین مسائل ارزی که برای کشور پیش آمد و به دنبال آن تغییر دولت، عملا قرارداد مترو قم تا آبانماه 1401 بلاتکلیف باقی ماند.
انگشت باف افزود: در آبانماه سال 1401 و با شروع کار دولت سیزدهم، پیگیریهایی را انجام دادیم که به دنبال آن قرارداد مترو قم به صورت رسمی به شرکت چینی ابلاغ و قرار شد این شرکت ساخت واگنهای قم را انجام دهد.
وی گفت: بر اساس قرارداد، شرکت چینی قبل از شروع کار باید قسط اول قرارداد که معادل ۱۰ درصد آن یعنی ۷ میلیون یورو میباشد را دریافت کند و تا این پول را نگیرد، عملیات ساخت واگن را شروع نخواهد کرد.
مدیر عامل سازمان قطار شهری شهرداری قم اضافه کرد: یکی از مجوزهای مورد نیاز برای پرداخت این قسط، مجوز ماده ۶۲ بودکه آبانماه سال گذشته درخواست این مجوز را کرده بودیم و حدود ۱۰ ماه در دولت معطل ماند و به نتیجه نرسید.
وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته و در دولت جدید مجوز ماده ۶۲ را اخذ کردیم، گفت: بعد از اخذ مجوز ماده 62، یک قرارداد سه جانبهای با بانک مرکزی،سازمان برنامه و وزارت کشور داشتیم که باید یک اصلاحیه به این قرارداد بزنیم تا دولت بتواند قسط اول را به شرکت چینی پرداخت کند.
انگشت باف ادامه داد: تعهد شرکت چینی این است که ظرف مدت ۶ تا ۸ ماه، واگنهای مترو قم را بسازد و در اختیار قم قرار دهد.
وی تصریح کرد: یک راهکار کوتاه مدت هم ما پیشنهاد دادیم مبنی بر اینکه تا فرآیند ساخت واگنهای مترو قم انجام شود، واگنهای مشهد که مازاد بر نیاز است،در اختیار قم قرار گیرد، اما متاسفانه با پیگیریهای صورت گرفته توسط وزارت کشور، هنوز به نتیجه نرسیده است.
انگشتباف در پایان سخنان خود اعلام کرد: تمام مسائل مربوط به ساخت، برق و تجهیزات مترو قم که مربوط به مدیریت شهری بوده به صورت کامل انجام شده و اگر از هر طریقی واگن در اختیار قم قرار گیرد، ظرف یکماه آینده میتوانیم مسافرگیری داشته باشیم.