مدیریت شهریویژه

عزم جدی مدیریت شهری بر توسعه منطقه جمکران

در دیداراعضای شورای شهرقم با تولیت مسجد مقدس جمکران تاکید شد؛

در دیداررئیس و برخی از اعضای شورای اسلامی شهر مقدس قم با تولیت مسجد مقدس جمکران برعزم جدی مدیریت شهری بر توسعه این منطقه تاکید شد.

به گزارش ندای قم ،تولیت مسجد مقدس جمکران دراین دیدار با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در تسهیل گری امور زائران در جمکران گفت: مسئولیت مدیریت شهری در دغدغه رهبری سنگین بوده و بدون همکاری و تعامل بین مدیریت شهری و مسجد مقدس جمکران نمی‌توانیم کاری پیش ببریم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلی‌اکبراجاق‌نژاد اظهار داشت: باید بدانیم جمکران منطقه پنجاه سال گذشته نیست.
وی تأکید کرد: امام زمان (عج) مسجد مقدس جمکران را برای امروز می‌خواسته و طی این هزار سال گذشته مانند امروز نقش اجتماعی و فرهنگی نداشته است.
تولیت مسجد مقدس جمکران تصریح کرد: مسجد مقدس جمکران امروز به یک پایگاه ملی و بین‌المللی تبدیل‌شده است و نگاه به جمکران باید نگاهی بین‌المللی باشد و مقام معظم رهبری نیز بر توسعه مسجد مقدس جمکران تأکیددارند.
وی با اشاره به دورترین تمام نقاط جهان بیان کرد: هرکجای جهان که شیعیان جمع شده‌اند مسجد مقدس جمکران را می‌شناسند و این واقعیت وجود دارد که باید باور کنیم که مسجد مقدس جمکران امروز بین‌المللی شده است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین اجاق‌نژاد داشتن نگاهی انتقادی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: باید اشکالات موجود در خدمات‌رسانی در این محدوده رفع شود و مقام معظم رهبری خواستار تسهیلگری امور زائران در این منطقه شده است.
وی در پایان تأکید کرد: مسئولیت مدیریت شهری در دغدغه رهبری سنگین بوده و بدون همکاری و تعامل بین مدیریت شهری و مسجد مقدس جمکران نمی‌توانیم کاری پیش ببریم و باید این جلسات تکرار شود.

باید انتظارات مردم منطقه جمکران و زائران  برآورده شود

رئیس شورای اسلامی شهر قم  نیز در این دیدار با تأکید بر لزوم توسعه منطقه جمکران گفت: توسعه منطقه جمکران یکی از اولویت های مهم مدیریت شهری است، تعامل تولیت مسجد مقدس جمکران و مدیریت شهری می‌تواند توسعه منطقه را سرعت داده و رضایت مردم را برآورده کند.

محسن محرری با ابراز خرسندی نسبت به تحولات مثبت در مسجد مقدس جمکران اظهار داشت: حضور شما در مسجد مقدس جمکران پاسخی به تلاش چهل‌ساله شما به جهان تشیع است.
وی از اعلام آمادگی همکاری مدیریت شهری در جهت همکاری با تولیت جدید مسجد مقدس جمکران خبر داد و افزود: امروز در شورای اسلامی شهر قم جمعی از متخصصین به مردم خدمت کرده و آماده همکاری با مسجد مقدس جمکران برای پیشبرد برنامه‌ها این مجموعه در جهت توسعه مسجد و برگزاری برنامه‌های فرهنگی تقویت تعاملات این دو نهاد هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با یادآوری جایگاه شهر قم در جهان تشیع تصریح کرد: توسعه شهر قم بر مبنای اصل زیارتی بودن شهر یعنی وجود حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس قم و بر پایه توجه به گردشگری زیارتی بوده و بر اساس این مهم توجه به مسجد مقدس جمکران جایگاه ویژه‌ای دارد.
وی با یادآوری پیشینه شورای اسلامی شهر قم در ۶ دوره گذشته و سابقه اعضای شورا گفت: شورای اسلامی شهر مقدس قم، ۶ کمیسیون تخصصی دارد که مسائل شهر را بر صورت تخصصی و با جزئیات موردبررسی قرار می‌دهند و کارها به‌روز انجام‌شده و شورا تمام قراردادها و معاملات شهرداری را رصد می‌کند.
محرری خاطرنشان کرد: نظارت و حضور اعضای شورای اسلامی شهر قم نسبت به سایر شهرها فعال‌تر بوده و بیش از ۵۰ درصد وقت اعضا در شهرداری و سازمان‌ها و مناطق می‌گذرد و تعاملات گسترده‌ای با تمام نهادها و ارگان‌های اجرایی و فرهنگی و همچنین نهادهای مؤثر در شهر برقرار است و تمام‌وقت در حال خدمت به مردم هستند.
وی در ادامه به توسعه پیرامون مسجد مقدس جمکران اشاره کرد و گفت: شاهد اتفاقات خوبی در رینگ یک و دو مسجد مقدس جمکران بوده و شاهد تحول بزرگی در بازگشایی مسیرهای پیرامون مسجد مقدس هستیم اما هنوز اتفاقی که باید در بافت شهری در این منطقه بیفتد، رقم نخورده است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: هنوز فاصله زیادی با شرایط مطلوب در این منطقه وجود دارد و باید انتظارات مردم در این بخش نیز برآورده شود تا مسائل اجتماعی و فرهنگی منطقه به‌خوبی مدیریت‌شده و البته شهرداری و مدیریت شهری آماده همکاری با تولیت مسجد مقدس جمکران برای ارائه خدمات به مردم است.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت شهری می‌تواند در برگزاری برنامه‌های فرهنگی در محله جمکران نیز همکاری داشته و با نگاه فرهنگی جدید در مسجد مقدس جمکران تحولی در حوزه فرهنگ شهروندی و توسعه منطقه و بهبود کیفیت میزبانی از زائران ایجاد کنیم.
کمبود فضای سبز مسجد مقدس جمکران مشهود است

محرری با اشاره به اهمیت مشارکت مردم تأکید کرد: در زمان برگزاری مراسم نیمه شعبان می‌توانیم با همکاری مردم بسیاری از خدمات لازم به زائران را به کیفیت بهتری ارائه داده و شاهد مشارکت مؤثر مردم در این حوزه باشیم.
وی در ادامه با ابراز خرسندی از روند تملک در منطقه گفت: یک طرح بازگشایی جدید در دست اقدام بوده و امیدواریم به‌زودی در همه حوزه‌ها مشارکت فعالی بین این دو نهاد برقرار شود و مطالبه تولیت از دولت در جهت توسعه این منطقه این اقدامات را سرعت دهد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم در پایان یادآور شد: کمبود فضای سبز مسجد مقدس جمکران مشهود است و شهرداری آماده همکاری با مسجد در توسعه فضای سبز را دارد، همچنین به‌زودی ایستگاه مترو این منطقه نیز تکمیل خواهد شد که به توسعه منطقه کمک زیادی خواهد کرد.

توسعه منطقه جمکران در دستور مدیریت شهری

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این دیدار گفت: توسعه منطقه جمکران در دستور مدیریت شهری قرارگرفته و یکی از اولویت‌های ما در شورا است که امیدواریم با همکاری تولیت در کمترین زمان به این مهم دست پیدا کنیم.

حسن طلایی اظهار داشت: شهرداری در چند سال گذشته توسعه همه‌جانبه‌ای را در شهر آغاز کرده و تنها از سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۰۰ پروژه بااعتباری بالغ‌بر ۲۰ هزار میلیارد تومان افتتاح‌شده است.
وی تشکیل کمیته مناطق محروم در شورای اسلامی شهر قم را یادآور شد و افزود: این کمیته مناطق محروم را شناسایی کرده و برای توسعه این مناطق در سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه هزینه شد و امسال نیز این بودجه دو برابر شده است.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر مقدس قم ادامه داد: تشکیل کمیته کمک به مساجد و مراکز فرهنگی نیز در راستای حمایت از برنامه‌های فرهنگی مساجد شکل‌گرفته و هرسال از ۵ میلیون تومان تا ۲۵ میلیون تومان به مساجد کمک خواهد کرد.
وی توسعه منطقه جمکران را نیز موردتوجه قرارداد و گفت: در راستای توسعه منطقه زمینی به مساحت ۲/۱ هکتار کنار بوستان نیایش به این بوستان الحاق خواهد شد و چنانچه زمینی برای ساخت مجموعه ورزشی باشد سرمایه‌گذار برای آن وجود دارد.
طلایی در پایان تأکید کرد: توسعه منطقه جمکران یکی از اولویت‌های ما در شورا است و امیدواریم با همکاری تولیت در کمترین زمان به این مهم دست پیدا کنیم.

لزوم نقش‌آفرینی تولیت مسجد مقدس جمکران درتوسعه منطقه

رئیس شورای اسلامی استان قم نیز در این دیدار با تأکید بر اهمیت توجه به توسعه منطقه جمکران گفت: مسجد مقدس جمکران می‌تواند در ایجاد هماهنگی‌های لازم برای ایجاد زیرساخت‌های لازم در منطقه واسطه باشد تا مدیریت شهری بتواند با سرعت بیشتری توسعه منطقه جمکران را انجام دهد.

ماشااله سعادتمند شکل‌گیری مدیریت یکپارچه شهری را در توسعه متوازن شهر لازم دانست و اظهار داشت: به علت نبود این مدیریت یکپارچه در شهر مجموعه مدیریت شهری برای تحقق برنامه‌های خود نیاز به کمک دارد.
وی مانع‌تراشی بعضی از ارگان‌ها را در توسعه شهر یادآور شد و افزود: مسجد مقدس جمکران می‌تواند در ایجاد هماهنگی‌های لازم برای ایجاد زیرساخت‌های لازم در منطقه واسطه باشد تا مدیریت شهری بتواند با سرعت بیشتری کار کند.
رئیس شورای اسلامی استان قم در پایان تأکید کرد: توجه به منطقه جمکران باید به‌عنوان یک اولویت در استان مطرح‌شده و تمام دستگاه‌ها برای رفع مشکلات این منطقه به‌عنوان مبدأ میلیون‌ها گردشگر مذهبی و آبروی شهر ورود کنند.

لزوم ورود مسجد مقدس جمکران در تدوین برنامه جامع فرهنگی

عضو شورای اسلامی شهر قم نیز در این دیدار نیاز جامعه را به یک برنامه‌ریزی تحولی در حوزه فرهنگ مورد اشاره قرار داد و گفت: مسجد مقدس جمکران باید به‌عنوان محوریت این برنامه‌ریزی تحولی در حوزه فرهنگ ورود کند و این ظرفیت در این مجموعه وجود دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی استقامت ظرفیت مسجد مقدس جمکران را در اجرای برنامه‌های فرهنگی را یادآور شد و اظهار داشت: باید مسجد مقدس جمکران به جایگاهی برسد که برنامه‌های فرهنگی شهر را مانند حرم مطهر امام رضا(ع) در شهر و کشور مدیریت کند.
وی شهر قم را مآمن تمام شیعیان جهان دانست و افزود: مسجد مقدس جمکران می‌تواند در تمام برنامه‌های فرهنگی مانند اربعین نقش فعالی داشته باشد و در معرفت افزایی جامعه گام مؤثری برداشته و جوانان را به معرفت نسبت به تشیع و امام زمان(عج) برساند.
عضو شورای اسلامی شهر مقدس قم تأکید کرد: ارائه خدمات به زائران در ایام نیمه شعبان بسیار مهم است اما مهم‌تر اجرای برنامه‌های فرهنگی برای آگاهی بخشی به جامعه در این ایام بوده و نباید تنها از نیمه شعبان برای اغنای شور و هیجانات دینی مردم استفاده کنیم.
وی نیاز جامعه را به یک برنامه‌ریزی تحولی در حوزه فرهنگ یادآور شد و گفت: مسجد مقدس جمکران باید به‌عنوان محوریت این برنامه‌ریزی تحولی در حوزه فرهنگ ورود کند و این ظرفیت در این مجموعه وجود دارد.

توسعه خدمات شهری در منطقه جمکران درحال‌ افزایش است

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم نیز در این دیدار با اشاره به توسعه خدمات مدیریت شهری در منطقه جمکران، اظهار داشت: تمام اقدامات شهرداری در حوزه خدمات مانند روفت و روب، ایجاد بوستان، ساخت ایستگاه‌های آتش‌نشانی و غیره به‌آرامی در حال انجام است.

سید مجتبی سبحانی ثابت شرحی از اقدامات شهرداری و شورای شهر در ایام نیمه شعبان ارائه داد و اظهار داشت: در ایام نیمه شعبان فعالیت مدیریت شهری در ساماندهی منطقه و برپایی ستادهای هشتگانه چندین برابر می‌شود.
وی خدمات گسترده شهرداری در ایام نیمه شعبان را برای افزایش زمان ماندگاری زائران در شهر قم مؤثر دانست و افزود: با همه خدماتی که شهرداری به زائران ارائه می‌دهد اما نیاز به ایجاد زیرساخت‌های دائمی در این منطقه احساس می‌شود و با همه مدیریت مسیر دررسیدن زائران به مسجد مقدس جمکران هنوز تا نقطه مطلوب فاصله‌داریم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مقدس قم گفت: هرسال خدماتی که به زائران در پذیرایی و ساماندهی مسیر ارائه می‌شود بهتر بوده و تمام‌کارها با همکاری مسجد مقدس جمکران در ایام نیمه شعبان انجام می‌شود.
وی در ادامه به محدوده مسکونی مسجد مقدس جمکران نیز اشاره کرد و گفت: تمام اقدامات شهرداری در حوزه خدمات مانند روفت و روب، ایجاد بوستان، ساخت ایستگاه‌های آتش‌نشانی و غیره به‌آرامی در حال انجام است و باید ابتدا معابر منطقه توسعه پیدا کند تا ارائه خدمات سرعت پیدا کند.
سبحانی ثابت در پایان یادآور شد: انجام کارهای نظافتی در حال انجام است اما برای رسیدن به شرایط مطلوب نیاز به زمان داشته و همکاری تولیت مسجد مقدس جمکران با مجموعه مدیریت شهری و مطالبه آن‌ها از دولت می‌تواند سرعت توسعه این منطقه را افزایش دهد.

ظرفیت کم نظیر منطقه جمکران در ایجاد هاب ملی

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر قم نیز در این دیدار گفت: یکی از ویژگی‌های مهم پیرامون مسجد مقدس جمکران در توسعه، دارا بودن 4 هزار هکتار زمین در اطراف مسجد و عبور قطار سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان و ایستگاه مترو از این منطقه است که می‌تواند یک هاب ملی و کشوری را شکل دهد.

دکتر سید محمدحسین دهناد دغدغه مدیریت شهری را توسعه منطقه جمکران دانست و اظهار داشت: در چند سال گذشته کارهای خوبی در توسعه مسجد و توسعه معابر انجام‌شده است.
وی یکی مشکلات منطقه جمکران را کمبود زیرساخت‌های دائمی این منطقه دانست و افزود: هرسال در نیمه شعبان فضاهای موقتی مانند پارکینگ پیرامون مسجد مقدس جمکران ایجاد می‌شود که باید این فضاها به‌صورت دائمی شکل گیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر قم تأکید کرد: باید فضاهای ارائه خدمات اقامتی و حمل‌ونقلی به‌صورت دائم در این منطقه ایجاد شود و زیرساخت‌های دائمی پیرامون مسجد با نگاهی ملی به مسجد مقدس جمکران به‌عنوان یکی از پایگاه‌های جهانی اهل تشیع شکل گیرد.
دهناد یکی از ویژگی‌های مهم پیرامون مسجد مقدس جمکران را در توسعه، دارا بودن ۴ هزار هکتار زمین در اطراف مسجد مقدس جمکران دانست و بیان کرد: منطقه جمکران این ظرفیت را دارد که یک هاب حمل‌ونقل ملی و کشوری داشته باشد و با توجه به عبور قطار سریع‌السیر تهران اصفهان از این منطقه و جانمایی ایستگاه قم این فرصت فراهم‌شده است.
وی ادامه داد: بعد از سال‌ها بلاتکلیفی ایستگاه مترو قم در این منطقه، ایستگاه یک خطA پیرامون مسجد مقدس جمکران جانمایی شد و در مطالعات طرح جامع حمل‌ونقلی شهر قم نیز یک پایانه و پارک‌سوار در این منطقه دیده‌شده است و همه این امکانات با توجه به اراضی که وجود دارد می‌تواند بالفعل شود.

حل مشکلات منطقه جمکران در اولویت مدیریت شهری است

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم نیز در این دیدار با اشاره به لزوم بازآفرینی منطقه جمکران، اظهار داشت: در حال حاضر با همکاری مسجد مقدس جمکران اقدامات خوبی در جهت بازآفرینی منطقه جمکران در حال اقدام است و نیاز است همه دستگاه های متولی با ورود به این مهم یاری رسان مدیریت شهری در این بازآفرینی باشند.

مهندس روح اله امرالهی با اشاره به پیشینه منطقه جمکران اظهار داشت: متأسفانه نگاه‌های گذشته نسبت به توسعه شهرها به مدت ۱۰ سال اجازه کار در این منطقه را به شهرداری نداد و مشکلات زیادی در حوزه شهری ایجاد کرد.
وی افزود: این نگاه غیرعلمی و نادرست در این منطقه باعث ایجاد مشکلات زیادی در ساخت واحدهای مسکونی ایجاد کرده به‌صورت که ما امروز نه‌تنها شاهد بافت هندسی شهری نیستیم بلکه فضای مسکونی روستایی نیز شکل نگرفته و باعث ایجاد یکی از مناطق کم برخوردار در شهر شده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر مقدس قم ادامه داد: باوجود همه این پریشانی‌ها جمع‌بندی شهرداری بر این بوده است که به این منطقه ورود کند و این ناحیه را به طرح تفضیلی اضافه کرده و در حال برنامه‌ریزی برای توسعه منطقه بوده و کشمکش با مجموعه راه و شهرسازی برای تغییر کاربری فضای سبز هستیم.
وی یادآوری کرد: مدیریت شهری در این مدت با همه این مشکلات توانسته دو خیابان را طراحی کرده و اقدامات لازم را برای اجرای آن شروع کند تا به‌عنوان اسکلت اصلی این بافت قرار گیرد و همچنین برای بازآفرینی این منطقه ورود کرده‌ایم و با همکاری مسجد مقدس جمکران توانسته‌ایم کارهای خوبی انجام دهیم.
امرالهی در پایان از همکاری استان برای توسعه این منطقه خبر داد و گفت: دولت آقای رئیسی دولتی مردمی بوده و می‌خواهد گره‌های مردم را باز کند و بر اساس این نگاه برای رفع مشکلات مردم ضعیف این منطقه تمام مجموعه‌ها ورود کرده‌اند و امیدواریم به‌زودی شاهد بازآفرینی این محدوده باشیم.

 

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/fuh3

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا