ضرورت انتقال مشاغل مزاحم شهری به شهرک های تخصصی
در جلسه کارگروه ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم شهری تاکید شد؛
در کارگروه ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم شهری بر انتقال مشاغل مزاحم شهری به شهرکهای تخصصی ایجادشده تأکید شد.
به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری، کارگروه ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم شهری با حضور مهدی اصفهانیان مقدم معاون محیطزیست و خدمات شهری و مدیران شهرداری قم برگزار و طی آن روند انتقال صنوف آلاینده و مزاحم در زیرساختهای احداثشده در دو شهرک صنوف و خودرویی بررسی شد.
در قالب این جلسه با اشاره بر قرارگیری دو شهرک خودرویی و صنوف در مراحل پایانی عملیات عمرانی، نسبت به شناسایی مشاغل مزاحم شهری بر اساس زیرساختهای مرتبط در این شهرکها تأکید شد.
در این جلسه از تماس مردم با سامانه ۱۳۷جهت ثبت اعتراضات، مراجعه شهروندان به مناطق و دفاتر نواحی و بازدیدهای میدانی مدیران شهری بهعنوان سه فرآیند مهم در شناسایی صنوف آلاینده و مزاحم یاد شد و نسبت به انتقال سه صنف نقاشی، صافکاری و واحدهای تعمیرگاهی به شهرکهای تخصصی در این مرحله از انتقال صنوف آلاینده تأکید شد.
در ادامه این جلسه از آمادهسازی ۷۰ درصدی زیرساختهای اولیه جهت انتقال افزون بر۷۰ درصد از مشاغل مزاحم و صنوف آلاینده به دو شهرک خودرویی و صنوف خبر داده شد و نسبت به انتقال واحدهای حوزه پسماند و ضایعات نیز با نظارت سازمان مدیریت پسماند شهرداری تأکید شد.
70درصد زیرساخت انتقال مشاغل مزاحم شهری قم آماده شد
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: با احداث شهرک صنوف و خودرویی، شهرداری قم زیرساخت اولیه جهت انتقال 70 درصد از مشاغل مزاحم و آلاینده به خارج از بافت شهری را ایجاد کرده است.
مهدی اصفهانیان مقدم اظهار داشت: طبق بند ۵ قانون ۲۰ شهرداریها، ساماندهی این امور به شهرداریها سپردهشده است.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از نارضایتیهای شهروندان در بافت شهری و مسکونی از فعالیت صنوف مزاحم و آلاینده است، گفت: شهرداری قم برای ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم شهری از درون بافت شهری، طی سالهای گذشته صدها میلیارد تومان برای راهاندازی دو شهرک مهم خودرویی و صنوف هزینه کرده که هماکنون زیرساختهای این دو شهرک نهایی و در آستانه بهرهبرداری کامل است.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم تصریح کرد: شهرک صنوف در ۱۳۶ هکتار مساحت در کیلومتر ۵ بزرگراه قم-تهران واقعشده که درمجموع ۱۶۰۴ واحد صنفی در آن احداثشده که ازاینبین ۱۳۰۰ واحد واگذار و بقیه واحدها نیز در شرف واگذاری است.
وی یادآور شد: با توجه به آمادهسازی زیرساختهای اولیه شهرک صنوف و خودرویی، مدیران شهری باید نسبت به فرهنگسازی و معرفی این دو شهرک زیربنایی جهت انتقال صنوف مشاغل اهتمام داشته باشند.
اصفهانیان مقدم با تأکید بر اینکه از ۱۶۰۴ واحد شهرک صنوف افزون بر ۱۲۰۰ واحد واگذاری شده که حدود ۱۰۰۰ واحد از آن مربوط به صنف در و پنجره سازی است، افزود: شهرک خودرویی نیز در مساحتی بالغبر ۲۸ هکتار در سه فاز تعمیرگاهی، نمایشگاهی و خدماتی بر اساس آخرین استانداردها در حال تکمیل است.
وی با اشاره به اینکه در این شهرک ۹۱۱ واحد تعمیرگاهی، ۱۹۷ واحد نمایشگاهی و ۲۹۶ واحد خدماتی پیشبینیشده است، اذعان کرد: تمام مشاغلی که در تعریف صنوف آلاینده و مزاحم قرار میگیرند باید به این دو شهرک منتقل شوند.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم اظهار داشت: قانونهای بالادستی نسبت به انتقال صنوف مزاحم و آلاینده به این شهرکها تأکید داشته و قوه قضاییه نیز احکام مربوطه را صادر کرده و بر این اساس قدرت اجرایی ساماندهی این صنوف بسیار قدرتمند و دارای پشتوانه حقوقی و قانونی است.
به گفته وی، صدا و آلایندههای فیزیکی و شیمیایی بالاتر از حد استاندارد در حریم شهری از مسائل اصلی و مهم در تعریف و شناسایی صنوف مزاحم و آلاینده شهری است، افزود: گاراژهای ضایعاتی ازجمله صنوفی بوده که میزان آلایندگی یا مزاحمت شهری آن باید توسط سازمان مدیریت پسماند مشخص شود.
اصفهانیان مقدم با بیان اینکه طبق برخی برآوردهای انجامشده در سطح شهر، حدود ۲۶ شغل مزاحم و آلاینده وجود دارد، عنوان کرد: ساماندهی کامل این مشاغل به خاطر گستردگی آن کاری بسیار زمانبر و طولانی است و به همین خاطر مجموعه مدیریت شهری در تلاش است تا با ایجاد زیرساختهای اولیه صنوف مزاحم را از شهر خارج کند.
وی ادامه داد: برای ساماندهی و انتقال صنف ضایعاتیها نیز شهرداری در تلاش است تا زمینی را در نزدیکی جاده کوه سفید جهت خارج کردن این مشاغل راهاندازی نماید.
انتقال ۹۰ درصد صنف آهنفروشان به شهرک صنوف
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری قم نیز در این جلسه با اشاره به انتقال 90 درصد آهنفروشان به شهرک صنوف، گفت: تمام صنوف آلاینده و مزاحم باید به شهرکهای تخصصی صنوف و خودرویی منتقل شوند.
احمدرضا شفیعی اظهار کرد: بهزودی مباحث عملیاتی در سطح مناطق هشتگانه جهت انتقال صنوف مزاحم به شهرکهای تخصصی آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر افزون بر ۹۰ درصد از صنف آهنفروشان به شهرک صنوف منتقلشده است، تصریح کرد: باید صنف صافکاری، نقاشی خودرو و تعمیرگاههای خودرو هم به این مراکز تخصصی منتقل شوند.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر ۱۴۰ واحد آلاینده و مزاحم شهری پلمب و بعدازآن با سپری شدن فرآیند قانونی به شهرکهای تخصصی خودرویی و صنوف منتقل شدند.
وی با تأکید بر اینکه شناسایی و تشکیل پرونده صنوف مزاحم و آلاینده طبق قانون بر عهده مناطق شهری است، گفت: در این پروندهها، نوع آلایندگی و مزاحمت به تفکیک و بهصورت مستند مشخص میشود.
شفیعی، با اشاره به اینکه تماس مردم با سامانه ارتباط مردمی ۱۳۷، مراجعه شهروندان به مناطق و دفاتر نواحی و بازدیدهای میدانی مدیران شهری، سه فرآیند مهم در شناسایی صنوف آلاینده و مزاحم است، ابراز کرد: همچنین صاحبان حرف و مشاغل نیز میتوانند در خصوص رفع آلایندگی و مزاحمت نیز اعتراض خود را از طرق قانونی و پیشبینیشده انجام دهند.
تلاش برای خارج کردن مشاغل مزاحم از شهر قم
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قم نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه مشاغل مزاحم شهری از شهر خارج خواهند شد، گفت: رفع مزاحمتهای فیزیکی و شیمیایی از سیمای شهر باقدرت دنبال میشود.
علیرضا مظفری اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم شهری در این است که از ابتدا در طراحی و احداث آنها اصل آرامش و آسایش شهروندان چندان موردتوجه نبوده و اجازه استقرار هرگونه شغل و صنفی در آن دادهشده است.
به گفته وی، متأسفانه در طرح تفصیلی شهر از گذشته نگاه درستی به حوزه مشاغل نشده و هیچگونه محدودیتی در استقرار آنها در حریم شهری دیده نشده است.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قم، خاطرنشان کرد: فعالیت برخی از صنوف و مشاغل حریم شهروندان را زیر پا گذاشته و مزاحمتهایی برای عموم مردم به وجود میآورد.
مظفری خاطرنشان کرد: باید تمام فرآیندهای لازم در شناسایی صنوف مزاحم و آلاینده و تشکیل پرونده مانند مستندسازی، تصویربرداری، تکمیل فرمها بهصورت کامل انجام بگیرد.
آغاز فعالیت مجدد شورای حل اختلاف شهرداری قم
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اشاره به فعالیت مجدد شورای حل اختلاف شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: مدیران و شهروندان میتوانند تخلفات ماده 16 را به این شورا ارجاع دهند.
سید عبدالله میرابراهیمی با اشاره به فعالیت مجدد شورای حل اختلاف شهرداری قم، اظهار داشت: مدیران مناطق میتوانند تخلفات ماده ۱۶ استقرار مخازن فان، نحوه تخلیه و جمعآوری پسماند، فاضلاب، مسدودسازی انهار، زیباسازی و دیوارنویسی غیرمجاز و غیره را به این شورا منتقل کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات گذشته این شورا در این بود که هیچ اطلاعاتی از فرد متخلف ارائه نمیشد و عملاً امکان برخورد با متخلفان وجود نداشت و لازم است در دوره جدید مشکلات گذشته برطرف شود.
وی شورای حل اختلاف را اهرمی قانونی در اختیار شهرداری دانست و تصریح کرد: مدیران نواحی و مناطق با استخراج کد نوسازی و شهرسازی افراد متخلف، امکان تشکیل پرونده و برخورد با این افراد را فراهم کنند.
میرابراهیمی یادآور شد: ماهیت این قبیل پروندهها کیفری و حقوقی نیست، اما در جایگاه خود میتوانند در مدیریت بهتر شهر و کاهش هزینههای جاری مؤثر باشد.