مدیریت شهری

شهرداری به دنبال بازسازی یا بهسازی بافت‌های تاریخی است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم :

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: مشوق‌هایی باید در کنار بافت‌های تاریخی و بافت‌های فرسوده وجود داشته باشد، بر اساس مصوبه شورای شهرسازی تا چهار طبقه در بافت فرسوده اجازه مجوز وجود دارد که مورد استقبال مردم قرار گرفت و آن‌ها در حال نوسازی هستند.
به گزارش ندای قم ،مجید متین‌فر در گفت‌وگویی با اشاره به اهمیت تصمیم‌گیری درباره ضوابط بافت تاریخی شهر قم اظهار کرد: برخی انتقاد می‌کنند که شهرداری در بافت تاریخی به دنبال آپارتمان‌سازی است، اما به هیچ عنوان موضوعات آپارتمانی توسط شهرداری دنبال نمی‌شود و مردم تنها خواهان بهسازی ملکشان را دارند.
وی افزود: در این بافت هرکسی بخواهد خانه‌اش را بازسازی یا بهسازی کند یک زیرزمین و همکف بدون هیچ عقب‌نشینی در اختیارش قرار می‌گیرد و قالب درخواست‌ها به این سمت است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم خاطرنشان کرد: اگر شهروندی بخواهد یک ساختمان دوطبقه را بازسازی کند هنگام مراجعه تنها اجازه ساخت زیرزمین و همکف را می‌دهند که همین موجب اعتراض مردم شده است.
متین‌فر تصریح کرد: شهر قم دومین قطب گردشگری کشور است و بسیاری از محلات و بافت‌های قدیمی احیا شده‌اند، بنابراین محور تاریخی مدنظر نیست چرا که 22 محور تاریخی وجود دارد که در 17 محور بهسازی و کف‌سازی مناسب بافت تاریخی انجام و برای خانه‌های تاریخی نیز حریم در نظر گرفته شده است، اما بحث درباره مالکی است که می‌خواهد دو طبقه فرسوده خود را بهسازی کند و این تراکم و طبقه مردم را اقناع نمی‌کند.
وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم این است که اداره کل میراث فرهنگی در مکاتباتش عنوان می‌کند که زیرزمین بدون عقب‌نشینی باید ساخته شود، تاکید کرد: یکی از معضلات اصلی معابر بافت تاریخی این است که زمانی می‌توان معبر را مناسب‌سازی کرد که ساکنان بنا را بهسازی کنند، زمانی که افراد برای تجدید بنا مراجعه می‌کنند به آن‌ها اعلام می‌شود که تنها مجاز به ساخت زیرزمین و همکف بدون عقب‌نشینی هستند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با تاکید بر اینکه ساختن یک طبقه بالای همکف نیز مشکل مردم را حل می‌کند، اضافه کرد: باید پای حرف دل مردمی که در این بافت‌های تاریخی ساکن هستند نشست و درددلشان را گوش داد.
متین‌فر گفت: مشوق‌هایی باید در کنار این بافت‌های تاریخی و بافت‌های فرسوده وجود داشته باشد، بر اساس مصوبه شورای شهرسازی تا چهار طبقه در بافت فرسوده اجازه مجوز وجود دارد که مورد استقبال مردم قرار گرفت و در حال نوسازی هستند.
متین‌فر افزود: در بافت تاریخی نیز بر اساس شرایط این بافت می‌توان مشوق‌هایی ایجاد کرد تا بتوان هم شرایط بافت را حفظ و هم مردمی که در حال زندگی در این شرایط هستند را همراهی کرد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/if9w

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا