مدیریت شهری

 زیرساخت‌های شهر قنوات در ابعاد مختلف تقویت شد

شهردار قنوات قم:

شهردار قنوات قم گفت: طی ۲ سال اخیر با اجرای طرح‌های متعدد در حوزه‌های عمرانی، خدماتی، فرهنگی و دیگر بخش‌های مورد توجه در مدیریت شهری، زیرساخت‌های شهر قنوات در راستای خدمت‌رسانی هرچه بهتر به شهروندان تقویت شد و این مسیر همچنان با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش ندای قم، محمد ابراهیم فرهادلو در گفت‌وگویی اظهار داشت: شهر قنوات بهد از شهر قم دومین شهر پرجمعیت استان قم است که در سال‌های اخیر با رشد بیشتر جمعیت نیز رو به رو شده ‌است، چرا که علاوه بر گسترش جمعیت بومی شهر، تعداد قابل توجهی از مردم شهر قم نیز شهر قنوات را برای سکونت انتخاب کردند.

وی با تاکید بر این که در چنین شرایطی تقویت و گسترش زیرساخت‌ها در شهر قنوات مساله‌ای ضروری است، افزود: در همین رابطه مسئولان مدیریت شهری طی ۲ سال گذشته با استفاده از منابع داخلی و جذب منابع استانی، اقدام‌های متنوع و گسترده‌ای را در بخش‌های مختلف به انجام رساندند.

وی ادامه داد: روند اجرای طرح‌های عمرانی و خدماتی که طی دوره اخیر در شهر قنوات آغاز شده همچنان رو به گسترش است و در آینده نزدیک شهروندان شاهد افتتاح طرح‌های متعدد در این شهر خواهند بود که به طور حتم موجب خدمت‌رسانی بیشتر و بالا رفتن رضایت آنان از مدیریت شهری می‌شود.

فرهادلو گفت: در همین رابطه طی مدت یاد شده پروژه روکش بلوار ولیعصر (عج) حدفاصل محله بهارستان تا میدان شهید فهمیده به عنوان یکی از مهمترین و پرتردد ترین معابر شهر قنوات در ۵۸ هزار متر مربع و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع داخلی و استانی اجرا شد.

وی افزود: اجرای زیرسازی و آسفالت معابر شهری پروژه مهم دیگری بود که در این ۲ سال در سطح ۱۰۵ هزار متر مربع زیرسازی و ۱۱۰ هزار متر مربع آسفالت با اعتبار ۱۸۵ میلیارد ریال از محل منابع داخلی و استانی در شهر قنوات اجرا شد و نقش مهمی در بهبود بخشیدن به کیفیت ترددها در این شهر داشت.

وی ادامه داد: همچنین ۱۸ هزار و ۵۰۰ جدول بتنی برای جدول گذاری خیابان‌های سطح شهر قنوات خریداری و در همین رابطه ۱۰ هزار متر طول جدول گذاری انجام شد. خرید موزاییک فرش برای اجرا در پیاده‌روها از جمله اقدام‌های دیگری است که به میزان ۱۱ هزار متر مربع با اختصاص اعتبار ۱۵ میلیارد ریال از محل منابع داخلی شهرداری قنوات در این شهر انجام شد.

شهردار قنوات گفت: در حوزه‌های فرهنگی نیز طرح‌های خوبی برای شهر قنوات لحاظ شده که از جمله آن احداث ساختمان برای استقرار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این شهر است، قرار است این طرح در مساحت ۲۲۰ متر مربع و با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال از محل منابع داخلی شهرداری اجرا شود.

وی افزود: همچنین سالن ورزشی سلامت در سطح ۲۰۰ متر مربع با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال از منابع داخلی شهرداری در شهر قنوات احداث می‌شود. احداث سالن فرهنگی هاجر با مساحت ۱۸۰ متر مربع و اختصاص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از دیگر طرح‌های مورد نظر شهرداری قنوات است.

وی ادامه داد: علاوه بر اجرای طرح‌های توسعه‌ای در بوستان‌های موجود شهر قنوات، احداث بوستان جوان در مساحت ۸۵۰ متر مربع و اعتبار ۲۰ میلیارد ریال نیز در شهر قنوات در حال انجام است که به طور حتم این اقدام‌ها نقش موثری در افزایش نشاط شهروندان خواهد داشت.

گفتنی‌است قنوات وسیع‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر استان بعد از قم است و کمترین فاصله را به مرکز استان دارد،‌ این شهر طی سال‌های اخیر به یکی از مهمترین مناطق پذیرش کننده جمعیت سرریز شهر قم تبدیل شده‌ که ادامه این روند به ایجاد هرچه بیشتر ظرفیت‌های جدید و تکمیل زیرساخت‌های شهری نیاز دارد.

شهر قنوات در سال ۷۹ با مصوبه هیات وزیران تاسیس شد و شهرداری این شهر فعالیت رسمی خود را از سال ۸۰ آغاز کرد،‌ در طول این سال‌ها عواملی همچون فاصله کوتاه قنوات تا شهر قم و راه دسترسی مناسب آن موجب شده تا این شهر از نظر جمعیتی با رشد چشمگیری مواجه باشد.

افق جمعیتی پیش‌بینی‌شده برای سال ۱۴۰۰ شهر قنوات مطابق طرح جامع سال ۸۸ این شهر، ۱۰ هزار و ۳۰۰ نفر بود که این آمار در سال ۹۳ محقق شد و شهر قنوات در سال‌های اخیر به غیر از اتباع خارجی و مناطق حوزه نفوذ این شهر،‌ دارای جمعیتی بیش‌از ۱۸ هزار نفر است.

آمار بیان شده نشان می‌دهد که سرریز جمعیت مرکز استان به سمت شهر قنوات است و به همین دلیل این شهر نیازمند نگاه ویژه مسئولان استانی برای ایجاد هرچه سریع‌تر زیرساخت‌های عمرانی،‌ فرهنگی و اجتماعی است.

شهرداری قنوات با استفاده از تمام ظرفیت‌های در اختیار خود، تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز برای خدمت‌رسانی هرچه بهتر به جمعیت ورودی به این شهر را دنبال می‌کند اما برای سرعت بخشیدن به این روند نیازمند استفاده از اعتبارات ملی و استانی است.

شهر قنوات در بخش مرکزی استان قم قرارگرفته و فاصله آن با شهر قم حدود ۱۰ کیلومتر است، این شهر در سال ۷۹ با ادغام روستاهای حاجی‌آباد لک‌ها، مرادآباد، والیجرد و حسن‌آباد ایجاد شد و از سابقه تاریخی قابل‌توجهی برخوردار است و گویش برخی از مردم ساکن در این شهر به زبان لکی است.

این شهر در مناطق خشک و کویری قم قرارگرفته است و درگذشته از طریق حفر قنات، آب موردنیاز مردم منطقه تامین می‌شد و به دلیل همین پیشینه تاریخی به نام شهر قنوات شناخته می‌شود.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/g8a0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا