مدیریت شهری

تخریب باغات شهر خط قرمز مدیریت شهری

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم  تاکید کرد :

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: اولویت اصلی مدیریت شهری در حوزه فضای سبز بحث حفظ باغات است؛ البته حفظ باغات باید به گونه‌ای باشد که انتفاع مالکین نیز در نظر گرفته شود و شهرداری و کمیسیون ماده پنج باید در زمینه تملک باغات انعطاف به خرج داده و از ظرفیت‌های استان برای این کار استفاده شود.

 

به گزارش  ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، مهدی اصفهانیان‌مقدم با تاکید بر اینکه با توسعه شهرنشینی شاهد تخریب و تغییر کاربری باغات شهرها هستیم اظهار کرد: برخی افراد در سال‌های گذشته زمین‌های کشاورزی و باغات شهر را به ساختمان تبدیل کرده‌اند و همچنان به دنبال این هستند که معدود باغات ارزشمند شهر را تخریب کرده و تغییر کاربری دهند در حال که مدیریت شهری به طور جد به دنبال حفظ این سرمایه‌های زیست محیطی ارزشمند است.

وی با اشاره به اینکه هزینه مادی و معنوی بسیاری باید صورت گیرد تا جایگزین مناسبی برای باغات با همان کیفیت ایجاد شود تصریح کرد: به همین خاطر اولویت اصلی مدیریت شهری در حوزه فضای سبز بحث حفظ باغات است؛ البته حفظ باغات باید به گونه‌ای باشد که انتفاع مالکین نیز در نظر گرفته شود و شهرداری و کمیسیون ماده پنج باید در زمینه تملک باغات انعطاف به خرج داده و از ظرفیت‌های استانی و ملی به منظور تملک باغات استفاده شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با بیان اینکه باغات سرمایه‌های ارزشمندی هستند که سالیان زیادی ایجاد آنها زمان برده است خاطرنشان کرد: البته اقدام دیگری که در این بخش انجام شده خارج کردن باغات شهر از محدوده شهری بوده که در مقابل این کار اقدامات خوبی در برخی مناطق شهرداری انجام شده است؛ زمانی نیمی از شهر هزار هکتاری قم باغ بوده اما امروز کمتر از ۱۰۰ هکتار از این مساحت جزو باغات است.

وی با اشاره به اقدام برخی شهرها برای تملک باغات و تبدیل آنها به بوستان‌های شهری گفت: این مساله ضمن حفظ باغات، این فضاها را به مکانی برای تفریح و سرگرمی خانواده‌ها و مسافران تبدیل کرده که انتفاع آن هم به شهروندان و هم محیط زیست می‌رسد.

اصفهانیان مقدم با تاکید بر اتفاقات بسیار خوبی که در حوزه توسعه فضای سبز در شهر قم رخ داده است افزود: سرانه فضای سبز شهر قم از ۱۳ مترمربع به بالای ۲۰ مترمربع رسیده است و جزو سه شهر برتر کشور در حوزه توسعه فضای سبز بوده‌ایم و رشد قابل توجهی نیز در استفاده از گونه‌های مثمر در شهر داشته‌ایم.

لزوم تشکیل کارگروه حفظ باغات در استان قم

وی با اشاره به تدوین آیین‌نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز و اثرات آن در فرآیند تملک باغات خاطرنشان کرد: البته نباید از نقش اقلیم و کمبود منابع آب در تخریب باغات شهر چشم‌پوشی کرد؛ طی سال‌های گذشته سازمان پارک‌ها با ارائه مشاوره‌های گیاه‌پزشکی، تأمین منابع آب و کود مناسب، تلاش کرده تا کمکی به حفظ این سرمایه‌ها داشته باشد.

معاون محیط زیست وخدمات شهری شهرداری قم بیان کرد: البته با ارزش افزوده بالای قیمت زمین در سال‌های گذشته این اقدامات نتوانسته به اندازه کافی جلوی سودجویی برخی مالکین و تخریب و تغییر کاربری باغات را بگیرد.

وی خواستار تشکیل کارگروهی با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون دستگاه قضائی، شهرداری، استانداری، جهاد کشاورزی و… برای حفظ باغات شهر شد و افزود: شهرداری به اندازه توان از تخریب و تغییر کاربری باغات جلوگیری می‌کند و هرکاری لازم باشد برای حفظ و توسعه باغات و فضای سبز شهر انجام می‌دهد.

اصفهانیان مقدم تملک برخی باغات داخل شهر برای تبدیل به بوستان توسط شهرداری را مورد توجه قرار داد و افزود: تلاش برای تملک و توافق باغ بهاء‌الدینی و قولیان در منطقه چهار، تملک باغ اشراقی در بلوار سمیه و باغ گلزار در محدوده منطقه یک نیز از اقدامات انجام شده در این راستا بوده است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های دیگر استان باید تلاش خود را برای حفظ باغات انجام دهند تصریح کرد: بخش زیادی از این باغات سرمایه اجتماعی و هویت شهر هستند و باید بازآفرینی و حفظ شوند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/2rzd

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا