باید تمام شهر با نگاه عدالت محور پیشرفت کند
آیتالله اعرافی در دیدار نوروزی با اعضای شورای شهر قم:

امام جمعه قم گفت : حفظ عدالت در همه مناطق منافاتی با توسعه و پیشرفت نداشته و باید تمام شهر با نگاه عدالتمحور پیشرفت کند و تا حدودی نیز این نگاه رعایت شده اما باید بیشتر باشد.
به گزارش ندای قم ،آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار نوروزی با اعضای شورای شهر قم جایگاه شهر قم را جایگاهی ویژه دانست و اظهار داشت: جایگاه قم و انقلاب اسلامی هنوز در جهان بهخوبی معرفی نشده و بهخصوص برای مردم ایران مغفول مانده است.
وی افزود: جایگاه و منزلت شهر قم بینظیر است و هر کاری در قم قرار است انجام شود باید متناسب با همین جایگاه و منزلت باشد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با قدردانی از تلاش مدیریت شهری در توسعه و پیشرفت شهر گفت: قدردان دوستانی که با دلوجان بنای خدمت به مردم و شهر قم را دارند، هستیم و امیدواریم در این سال جدید با برنامهریزی گامهای بزرگ و درستی برای شهر برداشته شود.
وی سپس نکات مهمی را در خصوص شهر قم یادآور شد و بیان کرد: باید شهرداری افزون بر عوارض منابع مالی پایداری را برای شهر تعریف کند و یکسوم و حتی نیمی از بودجه شهر را به سمت منابع پایدار ببرد تا مردم کمتر در معرض فشارهای مالی قرار گیرند.
منابع پایدار در بخش کارهای مولد و تولیدی هزینه شود
آیتالله اعرافی با ابراز تأسف ازدستدادن منابع پایدار شهر گفت: باید منابع پایدار در بخش کارهای مولد و تولیدی هزینه شود تا ارزش افزوده برای شهر به ارمغان بیاورد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به رعایت عدالت در همه مناطق توجه و تصریح کرد: حفظ عدالت در همه مناطق منافاتی با توسعه و پیشرفت نداشته و باید تمام شهر با نگاه عدالتمحور پیشرفت کند و تا حدودی نیز این نگاه رعایت شده اما باید بیشتر باشد.
امامجمعه قم همچنین توجه به مسائل فرهنگی را نیز مطرح و خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ باید کارهای انجام شود که نتیجه مطلوب حاصل شده و کار تأثیرگذار باشد، بهخصوص در حوزه فرهنگ شهروندی شهر قم در جایگاه و منزلت خود قرار نداشته و بهعنوان شهری بینالمللی نیاز به تقویت فرهنگ شهروندی در آن دیده میشود.
باید راحتترین دسترسی به هسته مرکزی شهروجود داشته باشد
وی تأکید کرد: شهر قم مقصد بسیاری از زائران و طلاب از تمام نقاط جهان بوده و باید برخورد با این افراد محترمانه باشد؛ زیرا همین گردشگری مذهبی و حضور طلاب برای تحصیل در شهر قم نوعی درآمد پایدار محسوب شده و مردم باید نسبت به آن آگاه باشند.
آیتالله اعرافی سپس به بافت هسته مرکزی شهر اشاره و خاطرنشان کرد: روح و محور شهر قم فیضیه و حرم مطهر است که متأسفانه شاهد لطمه دیدن این روح معنوی و تاریخی در هسته مرکزی هستیم و کاری در خور فرهنگ دینی و معنوی 1240ساله شهر قم نشده است.
وی ادامه داد: باید زائران و مجاوران راحتترین دسترسی را به هسته مرکزی شهر داشته باشند و از نظر ساختوساز قدمت و تاریخ شهر قم بهخوبی دیده شود که امروز این امر مغفول مانده است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در پایان خواستار مطالعه مجدد بافت هسته مرکزی شد و ابراز کرد: بافت مرکزی باید دوباره مورد مطالعه قرار گرفته و شاخصهای آن استخراج شود و با جدیت طرح جدید اجرایی شود.
رئیس شورای اسلامی شهر قم :
بودجه حوزه سرمایهگذاری 5.7 همت افزایش یافته است
رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز دراین دیدار گفت: شهر قم با معضل جدی ترافیک مواجه است و به همین دلیل ۲۰ درصد از بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۴ به بهبود حملونقل عمومی اختصاص یافته است.
روحالله امرالهی با اشاره به رشد چشمگیر بودجه شهر قم در سال 1404، اظهار داشت: بودجه سال آینده 23.5 همت تعیین شده که نسبت به 15 همت سال گذشته، افزایش قابلتوجهی داشته است.
وی با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری پایدار افزود: یرای نخستینبار بودجه حوزه سرمایهگذاری به 5.7 همت افزایش یافته تا شهر قم بتواند از منابع مالی پایدار بهرهمند شود و هزینههای شهری صرفاً بر دوش مردم نباشد.
رئیس شورای شهر قم ضمن انتقاد از نبود سرمایهگذاری پایدار در سالهای گذشته خاطرنشان کرد: شهرداری در سالهای اخیر برنامهای برای ایجاد درآمدهای پایدار نداشته است. امیدواریم با اختصاص این بودجه جدید، شرایط بهبود یابد و منابع درآمدی مطمئنتری برای شهر تأمین شود.
امرالهی با اشاره به مشکلات ناوگان حملونقل عمومی پس از دوران کرونا گفت: شهر قم با معضل جدی ترافیک مواجه است و به همین دلیل 20 درصد از بودجه شهرداری در سال 1404 به بهبود حملونقل عمومی اختصاص یافته است.
وی از تخصیص 1200 میلیارد تومان برای خرید اتوبوسهای جدید خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با این اقدام، کیفیت خدمات ناوگان اتوبوسرانی ارتقا یابد.
رئیس شورای شهر قم در ادامه به وضعیت ساختوساز شهری اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از رکود در این حوزه، عوارض ساختمانی تنها 25 درصد افزایش یافت، در حالی که امکان افزایش بیشتر وجود داشت. هدف ما این است که روند ساختوساز در شهر حفظ شود و سرمایه از قم خارج نشود.
امرالهی با انتقاد از کمتوجهی به مسائل فرهنگی در شهر قم تصریح کرد: شهر قم جایگاهی بینالمللی دارد، اما متأسفانه رانندگان تاکسی و اتوبوس برای تعامل صحیح با زائران داخلی و خارجی آموزش ندیدهاند. برنامهریزی برای این موضوع در دستور کار امسال قرار دارد.
وی همچنین به اهمیت استحکامبخشی جایگاه انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: تدوین برنامههای فرهنگی و جهادی یکی از راهبردهای شورای ششم است که به شهرداری ابلاغ شده و باید در این زمینه اقدامات عملی انجام شود.
امرالهی از عملکرد نامطلوب شهرداری در حوزه شهر الکترونیکی انتقاد کرد و اظهار داشت: شورای شهر انتظار داشت که در این زمینه پیشرفت بیشتری صورت گیرد، اما تاکنون اقدامات مطلوبی انجام نشده است. امیدواریم در سال جدید، با نظارت علمی و همکاری مرکز پژوهشهای شورای شهر، گامهای موثری برداشته شود.
رئیس شورای شهر قم در بخش پایانی سخنان خود به موضوع خواهرخواندگی شهر قم با شهرهای مذهبی پرداخت و بیان کرد: طرح خواهرخواندگی قم و کربلا در یک دهه گذشته به نتیجه نرسیده است. اما اکنون در تلاش هستیم با تشکیل میز نجف در شورای شهر و شهرداری، ارتباطات با این شهر تقویت شود.
وی افزود: ایجاد پیوند خواهرخواندگی میان شهرهای مذهبی نهتنها تبادل فرهنگی را تقویت میکند، بلکه بر تأثیرگذاری جمهوری اسلامی در سطح بینالمللی خواهد افزود. این اقدام میتواند در برابر تحریمهای ظالمانه و هجمههای فرهنگی دشمنان، نقش مهمی ایفا کند. حوزه علمیه نجف نیز نسبت به این همکاری مشتاق است و اجرای پروژه فرودگاه قم میتواند این ارتباط علمی و فرهنگی را تسریع کند.