مدیریت شهری

 محدوده شهر قم در ۳۰ سال گذشته افزایش نداشته است

عضو شورای شهر قم:

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم با انتقاد از توسعه بلندمرتبه‌سازی، گفت: طی ۳۰ سال گذشته محدوده شهر قم به‌رغم افزایش جمعیت هیچ‌گونه الحاق جدیدی نداشته است.

به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری، روح‌الله امراللهی در گفت‌وگویی افزود: عدم افزایش محدوده شهری در قم سبب شده تا در عمل امکان پیاده‌سازی الگوهای سبک زندگی ایرانی و اسلامی غیرممکن باشد و مردم به‌ناچار به‌خاطر محدودیت زمین به سمت زندگی آپارتمان نشینی کوچ کنند.

وی اضافه کرد: پیاده‌سازی و معماری شهر و خانه بر اساس سبک دیرینه و سنتی با متراژهای محدود واحدهای مسکونی در شهرسازی مبتنی بر بلندمرتبه‌سازی ممکن نیست.

وی با تاکید بر اینکه پیاده‌سازی سبک شهرسازی ایرانی و اسلامی در قم موفق نبوده است، یادآور شد: طی ۳۰ سال گذشته فقط ۲۰۰ هکتار به محدوده شهرک پردیسان به‌خاطر اجرای طرح‌های ساخت مسکن و مقداری نیز به محدوده منطقه جمکران افزوده شده است.

امراللهی با بیان اینکه تا وقتی محدوده شهر افزایش نیابد راهی جز آپارتمان‌نشینی و ادامه وضعیت فعلی وجود ندارد، گفت: محدودیت در زمین و سیاست‌های ادوار گذشته در واگذاری اراضی از عوامل اصلی در توسعه آپارتمان‌نشینی و فاصله‌گرفتن از سبک تمدنی در نظام معماری و شهرسازی بوده است.

عضو شورای شهر قم در ادامه با بیان اینکه شهرداری قم در پیاده‌سازی نظام شهرسازی الکترونیک و صدور برخط مجوزها هنوز عملکرد قابل دفاعی ندارد، افزود: بخش مهمی از این موضوع به مباحث حقوقی در فرایند صدور پروانه مربوط است که سبب مراجعه حضوری شهروندان می‌شود.

امراللهی گفت: صدور یک‌هفته‌ای پروانه‌های ساختمانی مهم‌ترین هدف شورای شهر در فرایند شهرسازی الکترونیکی است که به‌خاطر مباحث حقوقی هنوز عملیاتی نشده است.

۱۳ خیابان در سطح شهر قم بازگشایی شد

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم از بازگشایی ۱۳ خیابان در سطح شهر خبر داد و این امر را اتفاق کم نظیری در سالهای اخیر برشمرد.

روح الله امراللهی گفت: ۱۳ خیابان از ۱۶ خیابان در طی مدت فعالیت شورای اسلامی شهر قم بازگشایی شد و ساختار معابر نیز تا حدی تکمیل شده است.

وی گفت: بازگشایی خیابان های شهیدان برقعی، شهید صادقی، بلوار جمهوری، شهید خسروی، پروژه چهل اختران، عماریاسر، تکمیل طرح میدان تره بار در میدان شهید مطهری و پروژه بازآفرینی قبرستان نو در سال گذشته اجرایی شد.

امراللهی با تاکید بر توسعه شهرسازی الکترونیک گفت: در کمیسیون معماری و شهرسازی تلاش شد تا مجموعه کار نظام مهندسی از شهرداری مستقل شویم و عملکرد در بخش زیرسازی سیستم ها در حوزه بانک های اطلاعاتی مطلوب بوده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم افزود: قم در حوزه نمای ساختمان از دیگر شهرها وضعیت بهتری دارد و البته در بخش معماری و شهرسازی برنامه ها سطحی بوده است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/ye2l

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا