در نشستی خاطرهانگیز، پیشکسوتان والیبال قم گرد هم آمدند تا از روزگار طلایی این ورزش در قم بگویند. در این رویداد که به همت بنیاد قمپژوهی در دانشگاه طلوع مهربرگزار شد، ضمن بیان تاریخ شفاهی و تجلیل از بزرگان والیبال، چالشها و فرصتهای پیش روی این ورزش در استان قم نیز مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ندای قم ،در شبی بهیادماندنی، بنیاد قمپژوهی محفلی گرم و صمیمی برای پیشکسوتان، مربیان و ورزشکاران جوان والیبال قم فراهم آورد. این مراسم، که به منظور حفظ و ثبت تاریخچه ارزشمند والیبال در قم برگزار شد، شامل سخنرانی، پخش کلیپهای خاطرهانگیز و یادآوری خاطرات افتخارآفرینان این رشته بود.
تجلیل از تاریخچه والیبال قم
آقای سیدجواد حسینی نژاد، یکی از پیشکسوتان و بانیان این مراسم، با خوشامدگویی به حضار، اعلام کرد که هدف از این نشست پاسداشت کسانی است که با تلاشهای بیدریغ خود والیبال قم را به جایگاهی رفیع رساندهاند. وی افزود که بنیاد قمپژوهی با هدف ثبت و انتقال این تجربیات به نسلهای بعدی، در حال گردآوری تاریخ شفاهی این رشته و مستندسازی آن است. او به حضار پیشنهاد داد تا با ارسال عکسها، مدارک و مستندات شخصی خود، در تهیه بولتن تاریخچه ورزش والیبال قم همکاری کنند.
اولین باشگاههای ورزشی و زحمات بنیانگذاران
یکی از نقاط برجسته این نشست، یادآوری تاریخچه باشگاههای ورزشی قم بود. پیشکسوتان به معرفی و بازگو کردن چگونگی تأسیس اولین باشگاههای ورزشی قم در دهههای گذشته پرداختند. به گفته سخنرانان، در آن سالها با وجود محدودیتهای فراوان، چهرههای شاخصی همچون مرحوم سیدعباس مقدسزاده، مؤسس نخستین باشگاه والیبال قم، نقش مهمی در معرفی و گسترش این ورزش در استان داشتند. همچنین اشاره شد که این باشگاه، با ترویج روحیه ورزشی در میان جوانان، به بستری برای رشد و ارتقای والیبال قم تبدیل شد و نخستین نسل از ورزشکاران حرفهای قم را به جامعه معرفی کرد.
ثبت تاریخ شفاهی والیبال قم
در بخش دیگری از برنامه، با توجه به اینکه بسیاری از افتخارات و رویدادهای والیبال قم به صورت مکتوب ثبت نشدهاند، تأکید شد که جمعآوری و مستندسازی این تاریخچه میتواند به عنوان منبعی ارزشمند برای نسلهای آینده و حفظ خاطرات تلاشگران این عرصه باشد. همچنین از کتاب “تاریخچه والیبال قم”، نوشته آقای محمود البرزیان یاد شد که به عنوان تنها منبع رسمی در این زمینه، به ثبت اطلاعات ارزشمند و مستنداتی از این ورزش پرداخته است.
تقدیر از چهرههای برجسته و خاطرهگویی پیشکسوتان
یکی از بخشهای خاطرهانگیز برنامه، تقدیر از چهرههای درخشان و پیشکسوتان والیبال قم بود. در این بخش از استاد کمال کمالی، که از نخستین مربیان و بازیکنان والیبال قم بوده و نقش مؤثری در ترویج این ورزش داشته، و استاد سیدجواد طباطبایی، که از اولین اعضای تیمهای والیبال شهرستان قم بوده است، تقدیر شد. پیشکسوتان ضمن قدردانی از برگزارکنندگان، با ذکر خاطرات شیرین و چالشهای دوره خود، تجربیات و توصیههایی را به نسل جدید ارائه دادند. آنان تاکید کردند که روحیه جوانمردی و تعهد به ورزش، در کنار احترام به پیشکسوتان، میتواند بهعنوان الگویی برای جوانان فعلی قرار گیرد.
نگاهی به چالشها و فرصتها
آقای طباطبایی، یکی از سخنرانان دیگر مراسم، با اشاره به وضعیت فعلی ورزش قم و بهویژه والیبال، از چالشها و فرصتهای پیش روی این ورزش سخن گفت. وی تصریح کرد که در گذشته، امکانات بسیار محدود بود و ورزشکاران با تکیه بر علاقه و پشتکار خود به فعالیت میپرداختند. او افزود که در سالهای اخیر، علیرغم پیشرفتهای صورت گرفته، نیاز است که حمایتهای بیشتری از نسل جوان و زیرساختهای ورزش قم به عمل آید. طباطبایی بر اهمیت حمایت از مربیان و بازیکنان جوان تاکید کرد و از مسئولان خواست تا با توسعه امکانات ورزشی، به رشد و شکوفایی استعدادهای جوان قم کمک کنند.
تاکید بر اخلاق و فرهنگ ورزشی
یکی دیگر از موضوعات کلیدی این مراسم، اشاره به اهمیت اخلاق و فرهنگ ورزشی بود. آقای محمدی، از دیگر سخنرانان، با بیان خاطراتی از روحیه جوانمردی و صمیمیت در گذشته، گفت که ورزش نه تنها بهعنوان یک فعالیت بدنی، بلکه بهعنوان یک مدرسه اخلاقی نقش مهمی در شکلدهی شخصیت افراد دارد. او تاکید کرد که روحیه تعاون، احترام به مربیان و پیشکسوتان و انتقال ارزشهای اخلاقی به نسلهای آینده از جمله رسالتهای ورزش والیبال قم است و این ارزشها باید همواره به نسل جوان منتقل شود.
همکاریها و تجارب ارزشمند بزرگان
آقای علی طاهری، یکی از اعضای باسابقه تیم ملی دانشجویان و از پیشکسوتان والیبال قم، به بیان تجارب خود در سالهای فعالیتش در این ورزش پرداخت و خاطراتی از حضور در تیمهای ملی و باشگاهی ایران را با حضار به اشتراک گذاشت. وی همچنین با اشاره به حمایتهایی که در طول این سالها از سوی بزرگان والیبال ایران دریافت کرده، از اهمیت همدلی و همکاری در ورزش سخن گفت و افزود که این همبستگی و همکاریها از اصلیترین عوامل موفقیت در ورزش بوده و باید همواره حفظ شود.
نگاه به آینده و لزوم سرمایهگذاری
در بخش پایانی این مراسم، سخنرانان به لزوم ایجاد آکادمیهای ورزشی و سرمایهگذاری در والیبال قم برای آموزش و پرورش نسل جوان اشاره کردند. آنان تأکید کردند که باید بسترهای لازم برای فعالیت و پیشرفت ورزشکاران جوان قم فراهم شود تا این شهر همچنان بتواند استعدادهای درخشانی به دنیای ورزش کشور معرفی کند. پیشنهاد شد که بهجای تاکید صرف بر قهرمانپروری، برنامههایی جهت توسعه ورزش همگانی و تشویق عموم مردم به ورزش در دستور کار قرار گیرد.
این مراسم با نمایش چند کلیپ از تصاویر و خاطرات گذشته و اجرای برنامه پرسش و پاسخ میان بزرگان والیبال قم و حاضران به پایان رسید. در این گفتوگوها، پیشکسوتان به پرسشهای حضار درباره چالشهای گذشته، روند شکلگیری باشگاهها و اهمیت اخلاق در ورزش پاسخ دادند. در پایان، با اهدای لوحهای یادبود و و عکس دسته جمعی از بزرگان و پیشکسوتان، این نشست صمیمی به پایان رسید.
گفتنی است در این نشست حجتالاسلام و المسلمین دکتر بنایی رئیس دانشگاه طلوع مهر و بنیاد قمپژوهی، استاد محمدرضا اسماعیلی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و بزرگان و پیشکسوتانی چون استاد جمال، استاد عبدیخانی، استاد علمی و دیگر پیشکسوتان ورزش قم از جمله آقای دلکش و اعضای بنیاد قمپژوهی و استادان دیگر از جمله استاد ولی حضور داشتند.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/fqil